reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki na Wyspach

reklama
He he :)

Dzięki :-)

Indi - jakieś kilka miesięcy emu wychodziły, może nawet rok temu, ale to tak leci że już nie pamiętam, a potem nie wychodziły. Testowa była ledwo taka sama jak kontrolna. A wczoraj piękna kreseczka, ciemniejsza od kontrolnej, więc owu musiała być wczoraj lub dzisiaj. Wiem, bo szyjka się dziś zamknęła, a jeszcze w nocy była gotowa na panów żołnierzyków he he :-D No teraz już nie jest gotowa. Dlatego dziś jeszcze nie, ale jutro zaczynam lutkę.
Dzięki za fluidki. Przydadzą się.

Moja niuńka właśnie złapała kimonko :-D siedziała sobie pod kocykiem, wypiła soczek. Ja tu się jej pytam czy chce już obiadek.... zero odpowiedzi, odwracam się a tu.... niuńka chrapie he he jeszcze kilka minut gadała ze mną skubana :)

Mousefish, staraja sie lubi wypoczywaja:) ja tu podczytuje. Dzisiaj dostalam wyniki testow z krwi I mi wyszlo nadczynnosc tarczycy :(

Indi - moja szwagierka miała nadczynność i dostała zwolnienie i musiała odpoczywać... nie ma to wpływu na dziecko tylko łożysko może się idkleić... nie wiem jakie mają wytyczne w UK... a i jodu nie możesz brać! także heśli bierzesz witaminy z jodem to je odstaw i kup takie bez jodu...
w poniedziałek miałam masaż szyjki... trochę się nie powiodło... wracam w piątek na powtórkę z roztywki...

Mar-chew, ja tego kompletnie w zaden sposob nie odczuwam dlatego tym bardziej sie dziwnie. Nie jestem pewna ale chyba mialam podczas staram robiione testy na tarxzyce I bylo OK, wiec pewnie to sie zaczelo w ciazy.
Czy ten masaz jest jakis bolesny?

Indi - moja szwagierka też mi mówiła, że jak miała nadczynność to czuła się świetnie jak nigdy - mogłaby góry przenosić więc to leżenie ją dobijało ;p masaż nieprzyjemny... mnie bolało bo wszystko pozamykane a ta mi palca pcha do szyjki... ;p

Oj Marchew - czyżbyś miała zamiar po terminie urodzić? Jak było z córcią? też przenosiłaś?

No i masaż nieprzyjemny oj nie.... a jeszcze gorsze przebijanie pęcherza. Ja miałam przebijany i to było okropne.

Indi - dali Ci jakieś leki? Może poproś o skierowanie do endokrynologa. Ja nie czekam długo na wizyty do endo. Do ginekologa tak, ale do endo dość szybkie są terminy.

He he, a ja właśnie sobie uświadomiłam, że jak zaszłam w pierwszą ciążę, to dosłownie tuż przed kupiliśmy lapka. HP Pavilion. I zaraz po byłam w ciąży. I teraz kilka dni temu też przesiedliśmy się z pc na lapka he he i też HP :-D
Może coś z tego będzie he he taki zbieg okoliczności. :-p:dry:

No i biorę 400mg progesteronu dziennie, już 3 dzień. Ciekawe czy nie za mało. Ale jek czytam fora, to babki tak dostają po clomidzie. 1x400mg na noc. Ja biorę na dzień. jakoś tak wzięłam pierwszą i teraz nie chcę zmieniać... to już 3 dpo. jeszcze 7 dni i mogę zrobić testa :-)

Mousefish - już jestem w ciąży dłużej niż z córcią... ja mam nadzieję, że przebijanie pęcherza już mnie ominie... jeśli chodzi kiedy mam zamiar urodzić to w tą niedzielę ;p

reklama
Nie mam jeszcze lekow, wlasnie czekam na badamia krwi, m in na przeciwciala I lekarz dopuero zadecyduje.
Mousefish, trzymam kciuki!
Marchew, udanego I nuemeczacego porodu!

Do góry