reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki na Wyspach

U mnie niestety tak łatwo nie dają. Pytają po co i na co? Może dlatego że to bardzo mała przychodnia. Trzech lekarzy, i to nie wszyscy trzej przyjmują codziennie tylko na zmianę. Dwie pielęgniarki i jedna położna. Super babka! Nie mogę się doczekać jak będzie moją położną. I na dodatek już była :-) jak się wprowadziliśmy a nowe osiedle, to przyszła nas odwiedzić i przywitać nas i niuńkę w naszej nowej poradni. W szoku byłam. Jak tylko się zapisaliśmy to kilka dni później się zjawiła żeby nas lepiej poznać. Przy okazji zbadała NAtkę, zobaczyła czy szfy u mnie się zagoiły, bo strasznie długo to trwało i chyba miała to w bazie. Starsza kobitka, ale widać że kocha to co robi :tak:

reklama
Przypomniala Mi sie nadzao dawns przychodnia, tez taka maly t ja z wlasnie, panue w recepcji zawsze przy rejedtracji pytaly sie pacjenta co mu jest :) bylam w s roku, ze wszyscy pachenci na poczejalni musieli slyszec co danej isobue dolega. Ja mam wizyte u poloznej 18 czerwca, nie mam pojecua ktos nia bedzie.

Indi - położne ogólnie są bardzo miłe. Muszą kochać to co robią bo to nie jest łatwa praca, Ale moja pierwsza którą mi znajoma poleciła... no cóż. Była bardzo dobra, bez problemu potrafiła wykryć serduszko, tak że nigdy się nie stresowałam, że coś jest nie tak bo za długo szuka... ale spierała się ze mną że w Polsce jest zawsze tak zimno że tylko niedźwiedzi polarnych brakuje :-D już mnie tym tematem nudziła, bo co wizyta opowiadała jak to u nas zimno. A skąd mogła wiedzieć ??????? Dobrze że się przeprowadziliśmy he he to zmieniłąm ją na nowszy model
Na pewno nie chciałabym mieć młodej dziewczyny, miałam takie w szpitalu i trochę mi głupio było jak taka 20stka wyciskała mi mleko z cycków hi hi. Ale za to położna odbierająca poród... każdej rodzącej takiej położnej życzę. Miała na imię Janet. Cały czas przy mnie była, ale nie gadała, nie uspokajała.... "wszystko będzie dobrze, oddychaj, ble ble ble..." obserwowała i reagowała tylko wtedy gdy musiała, a mi właśnie to było potrzebne. Zostawienie mnie w świętym spokoju, i pozwolenie po prostu rodzić po swojemu.
A lekarz z kolei to dopiero była jazda. Ponad 2 metry to miał skubany, był czarny jak heban, a na nazwisko miał KIWI :-D też go nigdy nie zapomnę. Miałam super zespół przy porodzie :tak:

Super Mousefish, zazdroszcze. Mam nadzieje ze mi sie tez ktos fajny trafi. Co by nie mowic to jednak wazna DLA samej kobiety I jej komfortu psychicznego jest wlasciwa opieka w okresie ciazy.

hej Staraczki ! Dziękuję Wam śliczne za Wasze opinie ;) Właśnie wróciłam od GP, trochę rozczarowana jestem.. co na pierwszej wizycie jak byliśmy z mężem była bardzo miła, od razu zleciła badanie, zrobiła cytologie a męża wysłała na sperm test to dzisiaj kompletnie mnie olała.. zapytałam o wyniki a ona, że nie było owulacji i trzeba powtórzyć ponownie w 21dc i nic więcej nie skomentowała.. to ja wtedy pokazałam jej wydrukowane wyniki i pokazałam to zdanie "not on thyroid medication/day 21/ infertility to ona chyba zdenerwowała się o te wyniki, że je mam a ich nie powinnam mieć.. (wczoraj bedąc w przychodni poprosiłam o druk i siostra u której byłam wydrukowała mi bez problemu) i kazała powtórzyć badanie w 21dc, ale przecież ona nie dostała jeszcze wszystkich wyników badań hormonalnych ( blood test robiłam 06/06 a dzisaj 10/06) bo słyszałam, że kilka dni się czeka na badania hormonalne.. Dodam, że @ mam b. nieregularne 45 - 55 dni więc owulacje na pewno też mam później niż w 21dc..

Gosiaczek, jak masz takie dlugie cykle to nawet nie koniecznie zawsze owulujesz. Niech Cie tam porzadnie sprawdza. Wyniki z hormonow juz masz?

Gosiaczek - badanie zawsze trzeba powtórzyć. a że w 21dc to dlatego że to konkretne badanie robi się tylko tego dnia. plus minus jeden dzień. To badanie na poziom progesteronu. Jego wysokie stężenie świadczy o odbytej owulacji. Fakt faktem przy tak długich cyklach badanie w 21dc jest bezsensowne z jednej strony. Ale tylko z jednej. Dla Ciebie to może i lepiej, bo jak Ci wyniki wykażą że nie masz owulacji, to pośle Cię do specjalisty. Ja tam specjalnie szłam nie w ten dzień co trzeba, żeby właśnie to specjalista się mną zajął a nie gp, i dopięłam swego.
Miałam już hsg, skan głowy, usg jajników, wszelkie badania hormonalne w tym testosteron, prolaktynę oczywiście, i nawet badania pod kontem zespołu cushinga czy jak to się tam pisze... ale trzeba trochę pokombinować.

hej :) Widzę, że podwójne badanie jest nieuniknione więc teraz czekam na @ i później znowu odliczać 21dc. Najgorsze to czekanie.. Mousefish a Ty w jakim dniu robiłaś blood test ? Zgadza się przy tak długich cyklach owulacja może być po 21dc.. Super, że udało ci się te wszystkie badania porobić, ale nie wiem czy moja GP skieruję mnie do specjalisty.. Ja od 5 tyg. mam problem z uszami (szumy) i prosiłam już 2 razy o skierowanie do laryngologa to powiedziała, że najpierw trzeba spróbować wszystkiego zanim się wyślę (dzisiaj 3 spray mi wypisała) echh.. brak słów za 3 tyg będę w PL więc wtedy pójdę.. mam nadzieje, że przynajmniej pomoże nam przy staraniach.. Indi moja GP nic nie wspominała o wynikach z hormonów tylko powiedziała, ze muszę ponownie zbadać krew w 21dc... Dziewczyny jak myślicie mogę zapytać w recepcji o wyniki hormonów bo głupio iść mi z powrotem do GP skoro powiedziała, żebym ponownie zrobiła badania..

Gosiaczek.
To twoje prawo znać konkretne wyniki, a nie tylko w normie, poniżej normy czy ponad normę. Poproś o liczby. Nie wiem tylko czy w recepcji Ci podadzą. U mnie nie mają dostępu do tych informacji. ma je tylko lekarz w gabinecie.

reklama
Co to za cisza?

wróciłam ze szkoły od niuńki. Dziś był dzień dla rodziców. Mogliśmy zostać godzinę i bawić się z pociechami. A najlepsze jest to, że ja jestem tam jakąś mamusiową gwiazdą, i nie wiem o co chodzi. Doszedł do mnie chłopiec i pyta... are you Natalias mommy? i zaczął się do mnie przytulać. I przez całą godzinę zamiast bawić się z niuńką, obeszła mnie cała banda dziewczynek i chłopców i wszyscy mówili swoim rodzicom że to ja jestem mamą Natalki. Nawet po szkole non stop słyszę za plecami jak dzieciaki mówią że to Natalka, a ja jej mamusią... dziwna sprawa:confused::szok:
I na ddatek mam zastąpić nauczycielkę w piątek która nie może pojechać z dziećmi na wycieczkę. Mam pojechać ja... nie mówię że nie czuję się trocheczkę połechtana he he :-D:-p
Mam teorię na temat tej popularności. Moja córka jest zakręcona jak baranie rogi i odstawia takie numery, że jej nauczyciel czasem ze mną rozmawia i sam się z niej śmieje, A w ogóle córcia jest w nim zakochana (to jej pierwszy chłopak hi hi ;-)) i skubana cały czas mu mówi że go bardzo lubi... całkiem przystojny młodzieniec, ale i tak za stary dla mojej zimorośli :-D

Do góry