reklama
Mousefish, btcue w ciazy jest chyba bardziej stresujace niz zachodzenue, nie dogidzisz caly czas sie martwie, mam swira na punjcue pironien, za jazdym razem jak ide do kibelja to sprawdzam czy nie palmie naczytalam sue roznych strasznych rzeczy o pustych jajach plodiwych I innych patologiach I teraz sie przejmuje mam wrazenie, ze kazdy tydzien to jak ROK
Widzisz jaki głupi ten internet???
Ja jak zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywnie to ani razu nie powtórzyłam. W ogóle nie interesowałam się czy coś może się stać czy poronię, czytałam tylko jak się odżywiać, co pić czego nie pić. O witaminach, o tym jakie owoce są najlepsze do rozwoju maluszka. Codziennie sprawdzałam jak powinien wyglądać dzidek w danym dniu rozwoju.... a teraz, siedząc i czytając, jak mi się w końcu uda to też będę tym razem schizować
Ja jak zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywnie to ani razu nie powtórzyłam. W ogóle nie interesowałam się czy coś może się stać czy poronię, czytałam tylko jak się odżywiać, co pić czego nie pić. O witaminach, o tym jakie owoce są najlepsze do rozwoju maluszka. Codziennie sprawdzałam jak powinien wyglądać dzidek w danym dniu rozwoju.... a teraz, siedząc i czytając, jak mi się w końcu uda to też będę tym razem schizować
No glupi internet, zebys wiedziala. Czlowiek sie niepitrzebnie schizuje potem. Wszyscy Mi miwi zeby nie wyczytywac tylko sie cieszyc ciaza najgirsze jest ze im jest sie starszym tym sie czlowiek wuecej martwi. Pamietam jak kolezanki zachodzily w ciaze tak ledwo po 20 to zupelnie sie nie przejmowaly
gosiaczekheh
Zaciekawiona BB
Hej Staraczki ! Proszę o pomoc, dzisiaj odebrałam cześć badań morfologię na której jest odnotowane takie zdanie "Not on thyroid medication /day 21/ infertility" Czy wiecie może co znaczy to zdanie.. Z górę śliczne dzięki. Przesyłam &&& Buzka !
Gosiaczek - takie trochę dziwne. Może masz coś nie tak z tarczycą.
A zdanie to dokładnie to, że nie jesteś leczona na nadczynność lub niedoczynność tarczycy. Nie masz podawanych na to albo tamto żadnych leków. że badanie wyknane było 21dc, i że jesteś niepłodna, albo hormony tarczycy powodują u ciebie niepłodność.
A możesz podać wyniki jakie dostałaś?
To infertility może też oznaczać że progesteron wykonany w 21dc jest zbyt niski i że nie miałaś owulacji.
"nie na lekach tarczycowych/ dzień 21/ niepłodność" to tak w dosłownym tłumaczeniu. Powyżej jak ja to interpretuję jako były pracownik służby zdrowia.
A zdanie to dokładnie to, że nie jesteś leczona na nadczynność lub niedoczynność tarczycy. Nie masz podawanych na to albo tamto żadnych leków. że badanie wyknane było 21dc, i że jesteś niepłodna, albo hormony tarczycy powodują u ciebie niepłodność.
A możesz podać wyniki jakie dostałaś?
To infertility może też oznaczać że progesteron wykonany w 21dc jest zbyt niski i że nie miałaś owulacji.
"nie na lekach tarczycowych/ dzień 21/ niepłodność" to tak w dosłownym tłumaczeniu. Powyżej jak ja to interpretuję jako były pracownik służby zdrowia.
Ostatnia edycja:
Mar-chew
Fanka BB :)
gosiaczek - a nie miałaś badanej właśnie tarczycy? lekarz zawsze podaje na skierowaniu czemu wysyła Ciebie na takie badanie - stąd te informacje... ja na skierowaniu na bete miałam napisane ciąże biochemiczne - bo laboratorium pomimo skierowania może odmówić zrobienia badania jeśli uzna je za bezpodstawne (tak mi mówiła moja GP)... a ostatnio napisali, małopłytkowość - aby wiedzieli, że już o tym wiadomo i jestem pod opieką lekarza i nigdzie nie muszą dzwonić bo i tak jest to sprawdzane ;p
Gosiaczek, moze poprostu masz owulacje w innym terminie. Zdarza sie czasami. Moja kolezanka miala NP owu bardzo wczesnie, doslownie zaraz po zakonczeniu miesiaczki I wyszlo jej to dopuero jak poszla na monitoriwanie cyklu, zreszta juz jestcw ciazy. A inaczenue tej notki takie jak Mousefish podala.
Ja zawsza, nawet przy zwykłej morfologii mam robione hormony tarczycy. Ale nigdy nie dostaję wyników do ręki. Lekarz podaje mi wyniki przez telefon albo na wizycie. Ale to już zależy od poradni. Chociaż ja byłam już w trzech różnych poradniach to w żadnej nie dawali wydruku...
reklama