reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na Wyspach

kara trzymaj sie i spokojnie odpoczywaj.

gosiaczekheh masz bardzo długie cykle a to jest jeden z objawow pcos. Powiedz o tym gp i na podstawie badań hormonalnych i usg powinni ci wykryć czy masz czy nie. Nadmierne owłosienie nie koniecznie jest wyznacznikiem i znam osoby które są szczupłe a maja pco. Plus taki, że leczenie clomidem ma czesto szybko pozytywny skutek i kończy sie ciążą.

Ja byłam u chińczyka i po długiej rozmowie powiedział mi że moj organizm jest wycieńczony fizycznie i psychicznie i kolejna ciaza sie nie utrzyma. Najpierw muszę o siebie zadbać, doprowadzić organizm do równowagi, skupić sie na ćwiczeniach i wyciszyć się. Powiedział, że pól roku to i tak nie duzo, bo po każdej ciazy moj organizm potrzebował przynajmniej 1.5 roku żeby zajść w kolejną ciąże, wiec te 6 miesięcy to jest minimum, ale powinnam mieć akupunkture, pić ziółka i wrócić do jogi. Chce to jeszcze skonsultować z chinśka kliniką leczenia nieplodnosci i zapytać co oni o tym myślą, ale kilka miesięcy przerwy i tak muszę zrobić, bo chce poczekać na wyniki badań.

reklama
Kara a robilas test cholercia szkoda ze ci nie powiedzieli czy chociaz szyjka zamknieta jest co za durny ten lekarz teraz to raczej powinnas bezwzglednie lezec musisz wierzyc ze wszytsko sie utrzyma nie masz opcji zrobic usg szybciej gdzies indziej?? Aniolkowa le to calkowicie zawieszasz starnia na pol roku czy skupiasz sie na sobie??

Aniolkowa a teraz rozumiem i ma to sens dla mnie ale napewno warto to jeszcze z konsultowac.

Mama290 testu nie robiłam bo test po poronieniu tak czy siak robi się dopiero po 2 tygodniach bo hormony się dłużej utrzymuja a więc to nie ma sensu.
Ciężko mi leżeć bo fizycznie czuje się jak czołg,ale staram się odpoczywać. Na usg poczekam co nagle to po diable jak tam jest to nie ucieknie a więcej może podrosnie na tyle ze go w końcu zobaczę.

Kara tez w sumie prawda czasem staje sie na glowie a I tak konczy sie jak konczy co ma byc to bedzie mam nadzieje ze bedzie :-) mam nadzieje ze w grudniu sie bedziemy cieszyc:-)

mama skupiam sie teraz na sobie, nie bedziemy celować w te dni a raczej je omijać. Zarezerwowaliśmy w lipcu wakacje, wiec mam do czego odliczać.
Pójdę jeszcze w tym tyg do tej twojej kliniki. Jak tam twoje bąble? Kiedy je podglądasz?

kara ​masz racje na tym etapie niewiele wiecej możesz zrobić. Kiedy masz to usg? Mimo, że czujesz sie dobrze to i tak nie kuś losu i leż sobie.

Ja ogladm w kazda srode ale jakos za trzy tyg bede miec ten pierwszy scan taki juz dokladny z naciskiem na dzieci bo teraz to na szybko zeby obejzec stan blizny I macicy Aniolkowa odpoczni sobie nabierz sil I te pol roku minie nie wiadomo kiedy ja wiem ze to tak latwo powiedziec ale doczekasz sie

Witam się! Podczytuję Was już od jakiegoś czasu bo sama z partnerem staraliśmy się o maleństwo okolo 3 lat. Mnóstwo badań u GP i w polskiej przychodni. Brałam clo przez 3 cykle ale niestety endomedrium przy nim bylo 0,43 mm czyli nikłe i nic nie wychodziło. Aż w końcu wyczytalam o Femarze również lek na stymulację. I co? Szok w pierwszym cyklu z Femarą zaszłam w upragnioną ciążę. Jestem w 5 tygodniu. Oczywiście pierwsza wizyta i usg w polskiej przychodni, potwierdzona ciążą i kupiłam tam dwa opakowania duphastonu. Nie było tanio ale warto!!!! Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za Wszystkie starające!!!!!!

maksika witaj i gratuluję ciąży, niech rośnie zdrowo maluszek.

kara jak sie czujesz?

edith ​zaglądasz tu czasem? Co u ciebie sie dzieje?

Mama290 fajnie tak podglądać co tydzień:-)

Maksika gratuluję

Aniolkowa wszystko dobrze u mnie na początku wzielam 2x1 tab dziś wezmę 3 bo te plamienia to znaczy to jest bardziej śluz zabarwiony na kremowo-brazowo, ale to chyba lepsze niż krew. Gdzieś czytalam ze jeżeli mialam przypuszczalnie tego krwiaka to to jest normalną reakcja gojenia się,a co to naprawdę to zobaczymy w czwartek. Mój m cały czas mnie blaga abym się nie nastawiala.

reklama
Kara najwazniejsze zeby nie bylo zywej krwii tak wlasnie sie plami jak sie krwiak goi do czwartku coraz blizej:-)

Do góry