reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na Wyspach

Gosiaczek - ja te wszystkie badania mam co 2 - 3 miesiące za free u GP

Wystarczy że powiesz, że starałaś się o dziecko ponad rok, przecież tego nie sprawdzą czy to prawda, a po co wydawać kasę na badania standardowe????

Miałam hsg, ct głowy na obecność gruczolaka, usg jajników, progesteron, prolaktyna, testosteron, hormony tarczycy ogólna morfologia non stop. Nie płacę za nic. Wszystko zrobisz u GP, ale musisz powiedzieć że chcesz te badania, i że starasz się ponad rok. Tyle podpowiedzi, i trochę oszczędności...

reklama
Mousefish dzięki kochana za odpowiedz! I tak zrobię, w końcu jestem tutaj ubezpieczona i płacę podatki.Mam nadzieje, że nie = zrobi mi problemu, że jestem jeszcze młoda (25 lat) tak jak w PL, że nie ma potrzeby tylko trzeba ciągle się starać.. Myślę, że w przyszłym tyg. pójdę do GP jak już będę zdrowa na 100%. Ja właśnie obejrzałam Sherlocka Holmesa I część a zaraz zacznę oglądać II :D suuuuper film, polecam Wam !

Gosiaczekheh to może lepiej powiedz ze 2 lata bo takie jest minimum żeby dostać się do kliniki leczenia bezpłodności może nie będzie ci potrzebna,czego ci życzę ale może warto dodać ten rok w razie czego. :-)

Dzięki Kara86 powiem, że 2 latka, właściwie 2 lata temu staraliśmy się i byłam w ciąży, ale niestety poroniłam.. później zrobiliśmy przerwę, a od kilku msc starania od początku.

Hejka

Gosiaczek - w sumie to powiedz, że po prostu nie stosowaliście żadnej antykoncepcji od przeszło dwóch lat, że wiesz że jesteś jeszcze w super wieku rozrodczym, ale nie chcesz czekać do ostatniej chwili, i skoro coś jest nie tak, to łatwiej to naprawić w młodym organizmie niż np u mnie starej baby he he :-D:-D:-D

Ja oszaleję chyba, ale teraz to jak nie wyjdzie nic za kilka dni znaczy że była biochemiczna!

Zrobiłam test bo cycole zaczęły mnie boleć. Zrobiłam i zapomniałam o nim, ale zapomniałam na jakieś 10 min. Wracam do łazienki i to tylko żeby ręce umyć i zobaczyłam test o którym zapomniałam... a tam widoczna różowa kreseczka! Dawaj robię 5 kolejnych ale już z innego sikańca i wszystkie negatywne. I teraz mam zonka, bo ta kreska cały czas jest na tym jednym teście a na innych nic. Ciekawe czy fałszywie pozytywny czy po prostu w tych pierwszych siuśkach było hcg a w kolejnych już nie albo za mało...

test1.jpg.png

Załączniki

• test1.jpg.png
    test1.jpg.png
    69,1 KB · Wyświetleń: 48
Ostatnia edycja:
Mousefish znam the testy ta linia przebija die ogolnie test po 3 minutach jus jest niewazny oczywiscie zycze ci ciazy ale sama tea sie take nabralam pare razy zrób test rano z pierwszego sikania wtedy jest największe stężenie po 6 latach gapienia się w różne testy widziałam tez blade kreski ale jak byłam z chłopakami w ciąży to odrazy pojawiła się mocna druga kreska z niedowiezania zrobilam wszystkie jakie były dostępne w sklepach i aptekach i za każdym razem było to samo mój się później śmiał ze powinni dawać mi rabaty na testy

Mama - ja już też mam za sobą chyba wszelkie marki testów, już nawet nie mam pojęcia ilu cyfrowa liczba wyraziłaby ilość zrobionych przeze mnie teściorów :-D Znam to wpatrywanie się w testy czy widać coś czy nie, a tu po prostu było widać nie przyglądając się, różowa zupełnie linia, czego nie widać na zdjęciu, nie szara, ani nic, tylko różowa, Byłam w szoku jak to zobaczyłam, jeśli to tzw evap, to to najlepsza evap jaką miałam odkąd zaczęłam starania. Pierwsza naprawdę różowa.
Nie nastawiam się zupełnie, bo gdyby to było to, to chociaż jakiś z tych kolejnych pięciu powinien też wyjść tak samo, ale nie mniej jednak fajnie popatrzeć na taką kreseczkę i czekać na tę konkretną.

W ogóle bym nie zrobiła testu ale od wczoraj (*(* ) bolą jak ta lala..

reklama
Hej Dziewczynki ! Witam Was, ja dalej w domku i się kuruję ale jutro już pewnie do pracy i pewnie będę pracować w weekend bo potrzebujemy pieniążków teraz bo planujemy kupno domku w UK, czy któraś z Was ma to za sobą lub myśli o tym? To jest takie oderwanie od starań..
Mousefish wyobrażam sobie jak mogłaś się poczuć widząc te dwie kreseczki<marzenie>. Pamiętam jak 2 latka temu zrobiłam test była ledwo widoczna kreska, ale na drugi dzień się potwierdziło, więc zrób ponownie jutro z porannego moczu. Trzymam %%%%

Do góry