reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na Wyspach

Hejka

Znów miałam przerwę w pisaniu.

Czekam na wizytę u endo, ale w ogle bez entuzjazmu. Kolejny cykl zaczynam z clo. Co będzie to będzie. Po woli odpuszczam zupełnie. Jak na clo nie wyjdzie nic, to rezygnuję.

To już mój 42 cykl starań więc nie jest kolorowo...

reklama
Aniolkowa u chinczyka o ile dobrze pamietam albo 10 albo 20 £ za zapisanie a pozniej to zalezy ci ci daja ja sie czuje zmiennie muli mnie okrutnie czas leci moze cos w koncu znajda u ciebie zeby tylko cos zaradzili u ciebie

Hej Staraczki na Wyspach ! Kilka słów o mnie. Jest to mój 1-szy oficjalny cykl. Od kilku miesięcy staraliśmy się "w ciemno", ale z racji że ciągle we 2-kę zaczęliśmy się przygotowywać. Dodam, że 2 lata temu poroniłam w 5tc i teraz muszę zrobić wszystko, żeby historia się nie powtórzyła bo był to dla mnie bardzo ciężki etap wżyciu :( Moje przygotowania: testy owulacyjne,kwas foliowy (biorę od roku), chcę zacząć brać jakieś witaminy czy możecie mi coś polecić? :* Od soboty w łóżku, jestem przeziębiona :( Trzymam kciuki za wszystkie Staraczki !! :*

gosiaczekheh witaj! Oprócz tego co robisz możesz jeszcze brać witaminy dla starających sie par, one są dla ciebie i partnera. Zawierają kwas foliowy, wiec juz nie bierzesz go na własną rękę. Niektórzy biorą wiesiołek na poprawę śluzu. Powodzenia w starankach!

mousefish 42 cykle to długo. Pierwszy raz bedziesz na clo? Nie podawaj sie, dopóki produkujesz jajeczka zawsze jest szansa.

Aniołkowa - raz już brałam clo, ale tylko jeden cykl i nie wyszło. Nie brałam po tym progesteronu i miałam strasznie krótką fazę lutealną, teraz mam i clo i luteine. Clo mam na 4 cykle, 20 tabletek.

A co do produkcji jajeczek to właśnie nie produkuję niestety, nie mam swoich owulacji od jakiegoś czasu, wchodzę w fazę menopauzalną he he he :-D mam nadzieję że z clo coś wyprodukuję... Ja i M łykamy witaminki ciążowe plus omega 3.

Gosiaczek - witamy i obyś nie musiała długo z nami konwersować i szybko przenieść się na wątek ciążowy :-):tak:
I tak jak Aniołkowa pisze, bierz witaminki dla starających, ja biorę zwłykłe ciążowe, ale u mnie to jeszcze cała seria innych leków na hormony itp... no i małż też niech coś łyka. Np. salfazin, możesz kupić na ebay.

Anilokowa ach to czekanie,zabija zawsze cholerka trzeba na cos czekac kiedy nam sie pali.

Mama290
nie wykluczne ze zajze do was,ale mi tu tak dobrze :)

Gosiaczekheh
witaj wsrod nas :) i powodzenia

MOUSEFISH
pare stron temu basik miala do sprzedania progesteron a i ja moge polecic ci krem z progesteronem,czytalam artykul o nim i potem go kupilam,moge wstawic ta czesc ktora nas najbardziej interesuje

Nieplodnosc

Nieplodnosc, powiazana z zakloceniem rownowagi hormonalnej i dominowaniem estrogenow stala sie epidemia wsrod nowoczesnych kobiet po 30 roku zycia. Leczenie w tym przypadku powinno sie skladac z 2 etapow:

I etap ma za zadanie stlumic produkowanie LH, dac mozliwosc jajnikom "odpoczac", zlikwidowac zagrozenia pojawienia sie zwiazkowych torbieli, wyregulowac rownowage hormonalna organizmu oraz owulacje (jajeczkowanie). W tym okresie krem trzeba stosowac zaczynajac w 5 - 7 i konczac 26 dniem cyklu. Czas trwania I etapu - 3 miesiace. W zwiazku z obnizonym produkowaniem progesteronu w organizmie zaleca sie za ten okres wykorzystac caly sloiczek ( 2 uncje), rownomiernie rozdzielajac zawartosc. W tym okresie na tle terapii podstawowej trzeba stosowac rozne produkty roslinne, skierowane na oczyszczenie organizmu, obnizenia zastoju chlonki, likwidacje pierwiastkow sladowych i regulacje hormonalnego tla organizmu.
Na II etapie, wlasnie skierowanym na walke z nieplodnoscia trzeba rzadko kiedy zmieniac taktyke leczenia. Naturalny progesteron nalezy stosowac po tym, jak zaczelo sie jajeczkowanie. Wyznaczyc poczatek jajeczkowania, mozna sposobem zmierzenia podstawowej temperatury o poranku w poscieli. Nastapienie owulacji charakteryzuje sie lekkim podwyzszeniem temperatury ciala. Zazwyczaj to 12 - 14 dzien cyklu miesiecznego. Od tego momentu mozecie bezpiecznie stosowac krem z progesteronem. Ostrzezenie: Pod zadnym pozorem nie przerywajcie stosowania kremu przy zajsciu w ciaze. Gwaltowne przerywanie nadchodzenia progesteronu moze doprowadzic do poronienia. Dlatego w ciagu 3 miesiecy, dopoki glownym producentem progesteronu nie stanie sie lozysko, trzeba kontynuowac stosowanie kremu, stopniowo obnizajac dawke w 3 miesiacu ciazy.

Kara - mi Domi wysłała niezły zapas progesteronu w tabletkach i czopkach, więc mam na jakiś czas. Starczy na 4 cykle z clo.
O kremie też już kiedyś czytałam, ale fajna ta informacja żeby powstrzymać lh przez jakiś czas, co by nie jajeczkować, ale ja właśnie przestałam jajeczkować od jakiegoś czasu, chyba rok czy jakoś tak, wcześniej miałam owulacje normalne, więc teraz moje jajniki aż za bardzo odpoczywają skubane jedne, to dam im popalić clomidem he he :-D

A tak w ogóle to poznajcie Fluffiego... nie ma to jak siesta :-D

20140429_120545.jpg20140428_141410.jpg

Załączniki

• 20140429_120545.jpg
    20140429_120545.jpg
    17,7 KB · Wyświetleń: 39
  • 20140428_141410.jpg
    20140428_141410.jpg
    14,2 KB · Wyświetleń: 30
Hej Kochane ! Kara86, Mousefish i Aniołkowa dziękuję za miłe powitanie :*
MOUSEFISH moje marzenie przenieść się do forum ciężarówek:D
Nasz 1-wszy oficjalny cykl starań i jestem przeziębiona :( dzisiaj jest 38 dzień cyklu (mam długie cykle) a z racji tego, że mogę być w ciąży to staram się unikać lekarstw, tylko w 1-wszy dzień wzięłam 2 gripexy bo strasznie źle się czułam,a tam biorę apap i oczywiście domowe sposoby czyli herbatka z miodem, sokiem malinowym, cytryna, imbir, czosnek, nacieram się maściami, inhalacja na katar i maść.
Dzisiaj doszło 50 szt testów owulacyjnych, a jak już będę zdrowa jadę po tabletki dla starających się dla siebie i męża.. Myślę o tych "Sanatogen for him for her".
Dziewczyny chciałabym sobie porobić wszystkie badania, aby mieć 100% pewność, że wszystko jest w porządku. Dostałam taki cennik z Polskiej przychodni:
TSH £16
FT3 £16
FT4 £16
Progesteron £16,5
Prolaktyna £16,5
FSH £18
LH £16,5
Testosteron £19,5
Jednorazowe pobranie materiału do badań (bez względu na ilość wykonanych analiz)£10
Koszt pierwszej wizyty £60
USG ginekologiczne £50
Wiadomo, że badania robi się w różnych dniach cyklu więc pobranie materiału do badań nie jest jednorazowe. Koszty są bardzo wysokie jak dla mnie..
Jak myślicie mogę pójść do GP i poprosić go o skierowanie na te badania? Jak było u Was? Z góry dziękuję Wam za odpowiedz !
Mousefish słodki ten Twój króliczek:D
Miłego dnia!! :*

Ostatnia edycja:
reklama
Mousefish slodziak :-) moj labek podobnie sie wyleguje z nogami do tylu.Co do kremu to ja darowalam sobie etap I i przeszlam do 2 etapu bo ja stymulowana wtedy bylam.

gosiaczekheh ja nie wiem,sporubowac mozesz.Ja takie skierowania dostawalam z kliniki nieplodnosci i robilam wlasnie w Medical Center.

Do góry