Hej Kochane ! Kara86, Mousefish i Aniołkowa dziękuję za miłe powitanie :*
MOUSEFISH moje marzenie przenieść się do forum ciężarówek
Nasz 1-wszy oficjalny cykl starań i jestem przeziębiona
dzisiaj jest 38 dzień cyklu (mam długie cykle) a z racji tego, że mogę być w ciąży to staram się unikać lekarstw, tylko w 1-wszy dzień wzięłam 2 gripexy bo strasznie źle się czułam,a tam biorę apap i oczywiście domowe sposoby czyli herbatka z miodem, sokiem malinowym, cytryna, imbir, czosnek, nacieram się maściami, inhalacja na katar i maść.
Dzisiaj doszło 50 szt testów owulacyjnych, a jak już będę zdrowa jadę po tabletki dla starających się dla siebie i męża.. Myślę o tych "Sanatogen for him for her".
Dziewczyny chciałabym sobie porobić wszystkie badania, aby mieć 100% pewność, że wszystko jest w porządku. Dostałam taki cennik z Polskiej przychodni:
TSH £16
FT3 £16
FT4 £16
Progesteron £16,5
Prolaktyna £16,5
FSH £18
LH £16,5
Testosteron £19,5
Jednorazowe pobranie materiału do badań (bez względu na ilość wykonanych analiz)£10
Koszt pierwszej wizyty £60
USG ginekologiczne £50
Wiadomo, że badania robi się w różnych dniach cyklu więc pobranie materiału do badań nie jest jednorazowe. Koszty są bardzo wysokie jak dla mnie..
Jak myślicie mogę pójść do GP i poprosić go o skierowanie na te badania? Jak było u Was? Z góry dziękuję Wam za odpowiedz !
Mousefish słodki ten Twój króliczek
Miłego dnia!! :*