Mamma wszystko zalezy od tego ile dany trust ma pieniedzy przeznaczonych na ivf, z tym odawaniem komorek to tez zalezy ja na poczatku tez myslalam o oddaniu ale jak mi to powiedzieli ''komorek z obciazeniem genetycznym nie przyjmuja'' a chodzilo im konktretnie o chorobe tarczycy jaka mam i ryzyko ze dziecko to po mnie odziedziczy no a pozniej wyszla historia z uszkodzonymi komorkami
reklama
magdalenka9191
Fanka BB :)
Gp mnie wyslal jutro na scan do szpitala (( podejrzenie poronienia badz ciaza pozamaciczna (( wiec jutro sie dowiem co sie dzieje, mam nadzieje ze to tylko plamienie . Zaraz powtorze test jeszcze
Magldaneka ktory to tc ? Jesli to 5-7tc to na usg moze byc widac albo tylko pecherzyk ciazowy... ale fakt jesli to pozamaciczna to beda w stanie to znalezc, dodatkowo jesli zrobisz sikanca nie z pierwszego porannego moczu moze ci nie wyjsc... wiec nie fundowalabym sobie dodatkowego stresu
Ostatnia edycja:
magdalenka9191
Mowie wam takiego mam stresa teraz ze nie wiem co Ze soba zrobic :/ najlepiej zrobie chyba jak pojde spac .
magdalenka9191
Magdalenka...spokojnie to moze byc tylko zwykle plamienie i radzilabym nie brac tabletek naprawde... mi pani w aptece powiedziala ze jesli pan doktor nie zaleci to sie nie bierze, aha no i na wiekszosci tabletek pisze ze najlepioej stosowac od 12 tygodnia ciazy. Poki co bierz tylko kwas foliowy. Test jak na taki nie z pierwszego moczu wyglada dobrze. Staraj sie odpoczywac i nie martwic. Ja mialam chyba 2-3 razy plamienia a przed terminem @ mialam krwawienie rano... i nie bylo to krwawienie implantacyjne bo testy ciazowe juz mi wtedy wychodzily pozytywne.
magdalenka9191
Dziekuje domi za dobre slowo, uspokoilas mnie teraz xx
kara86
magdalenka9191 chyba najlepiej dla ciebie bedzie jak pojdziesz spac,albo ogladaj sobie jakis film.Lez i staraj nie denerwowac. Nie biegaj po zadne tabletki witaminy czy testy.Lez spokojnie.
Domi88. dzieki za odpisanie, u mnie droga tez nie latwa ale to juz ostatnia prosta na NFZ,dlatego zobaczymy jak bedzie
W czerwcu bedzie 2 lata jak trafilam do kliniki na pierwsza wizyte,oczywiscie podobnie do ciebie czyli badania pozniej clo 8 czy 9 cykli tylko raz podglad byl,no i u mnie tez sie potwierdzilo PCO pecherzyki nie rosna do dobrych rozmiarow i nie ma dominujacych.Moj maz za to wyniki ma naprawde dobre.Po clo znowu badanie skierowanie na sprawdzenie droznosci jajowodow.Teraz to juz moje 3iui idzie to jak po grudzie bo tez slabo reaguje na leki w tym cyklu bylam atakowana 150j Puregonu na wzrost i wychodowalam 1 wiekszy sredni i 3 byl taki ze moze udalo mu sie przed iui jeszcze dorosnac,chodz nigdy nie osiagnely rozmiarow typu np 20mm,zawsze najwieksze na ostatnim skanie maja 16 cos tam. i max 2 dni na kolejny przyrost dostaja i tyle takze do 20mm chyba nie dochodza.Mam jeszce jedna probe iui,chodz zalozenie na poczatku bylo 3iui i dwa cykle ivf, nie wiem czemu pozmieniali.Co do wagi to ja caly czas z soba walcze i caly czas pilnuje sie i wiem ze nie moge jesc jak inni, bardzo szybko waga leci mi w gore.
Ciesze sie ze ci sie udalo.napewno odetchnelas z ulga. Ja mam czesto takie mysli ze moj M. juz dawno z inna kobieta pewnie mial by malucha i pomimo ze mowi sie ze nieplodnosc to sprawa pary nie jednej osoby to ja i tak czuje ten ciezar na sobie.
U mnie tez wiele sie pozmienialo po ciazy ktora obumarla,zaczelam miec @ trwajace po 3m-ce,a o ta ciaze staralismy sie tylko 2m-ce.
Paradoks,ale tak bywa,zobaczymy jaki bedzie wynik tej iui,czytalam ze najwiekszy procent ciaz to do 3 iui,a 4-6 proba to raczej na zasadzie przypadku sie zdazaja.Pytalam sie raz "siostry" od planowania iui i ona mi powiedziala ze u nich raczej wiecej pozytywow jest przy 3-4 probie.
Domi88. dzieki za odpisanie, u mnie droga tez nie latwa ale to juz ostatnia prosta na NFZ,dlatego zobaczymy jak bedzie
W czerwcu bedzie 2 lata jak trafilam do kliniki na pierwsza wizyte,oczywiscie podobnie do ciebie czyli badania pozniej clo 8 czy 9 cykli tylko raz podglad byl,no i u mnie tez sie potwierdzilo PCO pecherzyki nie rosna do dobrych rozmiarow i nie ma dominujacych.Moj maz za to wyniki ma naprawde dobre.Po clo znowu badanie skierowanie na sprawdzenie droznosci jajowodow.Teraz to juz moje 3iui idzie to jak po grudzie bo tez slabo reaguje na leki w tym cyklu bylam atakowana 150j Puregonu na wzrost i wychodowalam 1 wiekszy sredni i 3 byl taki ze moze udalo mu sie przed iui jeszcze dorosnac,chodz nigdy nie osiagnely rozmiarow typu np 20mm,zawsze najwieksze na ostatnim skanie maja 16 cos tam. i max 2 dni na kolejny przyrost dostaja i tyle takze do 20mm chyba nie dochodza.Mam jeszce jedna probe iui,chodz zalozenie na poczatku bylo 3iui i dwa cykle ivf, nie wiem czemu pozmieniali.Co do wagi to ja caly czas z soba walcze i caly czas pilnuje sie i wiem ze nie moge jesc jak inni, bardzo szybko waga leci mi w gore.
Ciesze sie ze ci sie udalo.napewno odetchnelas z ulga. Ja mam czesto takie mysli ze moj M. juz dawno z inna kobieta pewnie mial by malucha i pomimo ze mowi sie ze nieplodnosc to sprawa pary nie jednej osoby to ja i tak czuje ten ciezar na sobie.
U mnie tez wiele sie pozmienialo po ciazy ktora obumarla,zaczelam miec @ trwajace po 3m-ce,a o ta ciaze staralismy sie tylko 2m-ce.
Paradoks,ale tak bywa,zobaczymy jaki bedzie wynik tej iui,czytalam ze najwiekszy procent ciaz to do 3 iui,a 4-6 proba to raczej na zasadzie przypadku sie zdazaja.Pytalam sie raz "siostry" od planowania iui i ona mi powiedziala ze u nich raczej wiecej pozytywow jest przy 3-4 probie.
reklama
Ja zaczynalam od fostimon 150 i cetrotide do tego, i mialam wtedy przerwany bo brak rakcji... przerszlam pozniej na fostimon 300 i cetrotide no i oczywiscie nie odbylo sie juz bez OHSS i wolnego plynu w podbrzuszu... bol ogromny ale na szczescie wszystko sie dobrze skonczylo.
Kciukam za was wszystkie zebyscie przezly na rozowa strone !!
Kciukam za was wszystkie zebyscie przezly na rozowa strone !!