reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

Kochane powiedzcie mi jak to jest z ciaza w uk? Czy to prawda ze kobiete traktuja dopiero na serio w 3msc? Bo nie wiem czy jak bym poszla do lekarza to czy by mi zrobil badania z krwi? Same pewnie wiecie ze gp nie szczyca sie tu dobra opinia :(((

reklama
musisz iść do gp, on zleci test na potwierdzenie ciazy z moczu lub krwi obliczy z kaledazyka co i jak i da znać położonej która zostanie ci przydzielona i ona się do ciebie odezwie. A na usg zaprosza cię między 12-14 tygodniem, wtedy zbiorą cały wywiad. Tak było u mnie. A moja koleżanka np nie miała testu robionego tylko jak ona to powiedziała gp uwierzył jej na słowo że jest w ciąży.

A co jesli chodzi o witaminy itp? Polozna sie kontaktuje wtedy w 3msc dopiero? Jesli chodzi o opieke to mysle ze w pl kobiety maja jednak lepiej :/

Nie pamietam dokładnie kiedy się ze mną kontaktowała dokładnie, ale było to przed usg, witaminki sama sobie musisz kupić najważniejszy jest kwas foliowy i żelaza często brakuje na początku i zdaza się że ciężarne mają anemie ale nie przesadzaj z dawkami bo też łatwo przedawkowac a najlepsze witaminy masz w warzywach owocach ryby i mięso z kurczaka i indyka orzechy, oliwa z oliwek. Z tabletek około 30% tylko się wchłania a często się wykluczają typu jedną witamina nie da się wchłonąć innej. Jedz dla dwojga, nie za dwoje a będzie dobrze.

Magdalenka9191 nie ma za co i myśl pozytywnie nie zamartwiaj się że tu jest inna opieka moja ciaza obumarla i nie sądzę żeby magiczne tabletki czy opieka w pl pomogła. Jak ma być tak bedzie a będzie dobrze.

Magdalenka bety na pewno ci GPnnie e zrobi tylko zwykły test na sik ,można zrobić bete prywatnie jakieś 150 funtów przed 12tyg będziesz mieć wizytę u położnej a po 12 tyg scan co do opieki to czy w pl jest lepiej hmmm powiem tak jak pracowała w Pl to się lekarza w nocy budziło i on z jednym otwartym okiem szedł do porodu tutaj jeżeli lekarz by spał na dyzuze to by wyleciał z hukiem co do wit to wystarczy jakiś zestaw i kwas foliowy nie ma co się zamartwiac jak jest wszystko ok i przede wszystkim nastawić się pozytywnie ciążato nie choroba:-)

u mnie w przychodni to już nawet sikaczy nie robią... jak Tobie wyszedł pozytywny test to znaczy, że w ciąży jesteś... mi mojego GP udało się namówić na bete... prywatnie chciałan sobie powtórzyć i chyba 27 funtów chcieli za to... ale już sobie darowałam...

reklama
Marchew to u ciebie tanio:-) ja kilka razy wlasnie bulilam150 u mnie gp nie dal sie namowic:-) Scanu tez u mnie za mnej niz 100 nie ma

Do góry