reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

LILITH faktycznie tanio, sama bym się nie zastanawiała i chodziła raz w miesiącu, ale u nas niestety koszt wizyty z usg to 120f a to dla nas nie mało. a chodzisz do polskiego czy ang? bo moze poszukam prywatnie ale angielskiego usg. Nasz polski gin tutaj to wszystko szybko, szybko, zalewa cie słowotokiem i nawet nie ma kiedy pytań zadać.Byłam dwa razy i nie jestem zadowolona, dlatego mnie nawet do niego nie ciągnie. O krwiaki też pytałam pania gin w Pl, bo pierwsza ciążę straciłam przez krwiaka. Pierwsze moje pytanie było czy dzidzia zyje a drugie czy mam krwiaka.

reklama
Na szybciutko teraz, chodzę prywatnie na samo usg, czyli podglądanie dzidzi. Nie do ginekologa czy położnej i oczywiście do ang. Kiedyś myślałam o pl przychodni ale wszyscy odradzali, że kupa kasy a i tak wizyta kiepska.
Jak wpiszesz w google prywatny scan w swoim miescie to Ci się wyświetli myślę cała lista miejsc gdzie mogłabyś iść. Teraz najlepiej na early. Tu są przykłady cen z wyższej półki łącznie z badaniami:
Private Scans: Ultrasound Scan for Pregnancy, Women & Men’s Health - Ultrasound-Direct.com
Z tym, że jak mówie tam ceny są wysokie. Jest jednak mnóstwo innych miejsc. Jak coś mogę pomóc :)

byłam dzisiaj u lekarza... w środe sprawdziłam sobie wyniki mojego tsh i ft4... szwagierka szła do swojego endokrynologa w czwartek więc poprosiłam ją aby jej pokazała moje wyniki... pomimo tego, że tsh pięknie spadło to razem z nim niestety ft4... kazała zwiększyć dawkę... więc poszłam dzisiaj do lekarza... oczywiście nic minie dolega i w ogóle kazała mi odstawić lek... i sprawdzimy co się wtedy będzie działo... ja wtedy rozryczałam się już z tej niemocy... wypisała mi skierowanie do ginekologa i lekarza w szpitalu... no jak i oni mi powiedzą, że wszytsko jest ok to chyba się załamie... no nic...

Hej Dziewczeta :) Jestem tu dosc nowa. Takze jak Wy mieszkam na wyspie i stad chcialam Was zapytac o dobrego ginekologa w Irlandii. Czy jakiegos szczegolnie polecacie? Ja jestem z County Donegal i pewnie do Dublina bede musiala sie w tym celu wybrac bo tam najwiecej klinik. Potrzebuje zrobic takze USG, ale pewnie to wszedzie mozna zrobic. Mozecie cos doradzic?

Ostatnia edycja:
carollina - w Irlandii to niestety nie pomogę... ale chyba najpierw sprobowałabym wyrwać od gp skierowanie... opowiedz swoją historię, może masz jakąś historie choroby z Polski? Jeśli Ciebie oleją wtedy wal do prywatnych...
wyobraźcie sobie, że wieczorem zadzwoniła do mnie pani doktor u której byłam... powiedziała, że faktycznie są inne normy dla kobiet w ciąży i od razu wysyła mnie do endokrynologa dla kobiet w ciąży i pisze, że pilne... jak chcą to potrafią ;p

Marchew - u nas GP ewentualnie wysle list do szpitala, do specjalisty, a dopiero oni wysylaja list z terminem wizyty... na ktory niestety sie czeka dobrych kilka tygodni... Ja juz czekam ok 9 tygodni na list z terminem do pediatry dla mojego syna...jak zapytalam, czy to normalne - lekarka odpowiedziala, ze tak... to jest chore....
Chyba wole zaplacic i nie martwic sie... biorac pod uwage nasze pszyszle staranka :)
No coz, jakos dam rade :) Dziekuje w kazdym razie :) Pozdrawiam :)

carollina - 9 tygodni to strasznie długo... ja na usg czekałam tydzień - ale dlatego, że też napisali pilne... najdłużej czekałam na podcięcie węzidełka mojej córce... było to miesiac - to też było pilne bo uniemożliwiało mi karmienie piersią... nie zazdroszę czekania - a pytałaś się ile mniej więcej trwa oczekiwanie na wizyte?

Marchew - pytalam, ale nie w mojej sprawie tylko syna. Jak on mial przez miesiac biegunke, to mowili ze to normalne. Sprawdzili czy wtedy roczne dziecko sie nie odwadnia i wyslali do domu. Tez napisali list i przyszedl po 2 lub 3 miesiacach. Wtedy juz nic mu nie bylo, wiec zadzwonilam i odwolalam wizyte. A tym razem jak pytalam, czy moze o mnie zapomnieli to dostalam numer do szpitala i kazali zapytac, wiec po weekendzie musze tak zrobic. Juz powoli do tego systemu przywykam. Niektore leki z PL przywożę i jakos sobie radze. No nic... Tym razem tez dam rade :) Musze :)

reklama
Hej dziewczyny co u was? Ja dzis mialam scan I dzidzia rosnie. Wykiczyli mi termin na 1 pazdziernika :) no I widzialam bijace serduszko... super to bylo.
A jak u was?
Kara co u ciebie?
Aniolkowa jak sie czujesz?
Marchew to kiedy kolejny scan by zobaczyc plec?

Do góry