reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

aniolkowa nie ma za co, ja przeszłam przez to wszystko i wiem jak jest.... jak ja nie miałam wiary i siły to Ty inne dziewuszki mnie wspierałyście i wierzyłyście że w końcu się uda i udało się, choć ja straciłam nadzieję. Jestem Wam za to bardzo wdzięczna i dziś wiem, że nie można się poddać i trzeba walczyć i wierzyć bo cuda się zdarzają!:tak: Dlatego staram się teraz wspierać Was-staraczki i przypominać ze warto walczyć, mimo że wiatr w oczy... bo w końcu się udaje, nigdy nie można stracić nadzieji...
Trzymamy mocno kciuki ja i moja dzidziunia ;-):tak:

reklama
aniolkowa wiara kogoś innego często jest większa, niż nas samych. Ja czekałam i będę dalej czekać, aż poinformujesz nas o swoim szczęściu...Jestem z Tobą duchem i z całych sił wierzę, że Ci się uda. Mam wielką nadzieję, że to będzie już niedługo...Kciuki za całą procedurę &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Jesteśmy z Tobą kochana

aniołkowa i basik - ja trzymam za Was kciuki z całych sił.
roxii- dzięki, że pytasz... nastrój mam raczej podły... na testach wychodzi mi cały czas tydzień 2-3 więc się martwie... ale taki ze mnie typ człowieka co się wiecznie martwi... wczoraj nie miałam mdłości więc martwiłam się do potęgi...

Dzieki kobietki. To pomaga jak ktoś wierzy, ze i mi sie kiedyś uda! Ja juz walczę bardziej z nadziei niz z wiary...

marchew pamiętaj, ze objawy jeden dzien są innego nie ma. Nie jest to nic niepokojącego. Dopóki nie masz skurczy i krwawienia to wszystko jest ok. Spróbuj sie uspokoić, bo stres nie pomaga rozwoju ciazy, wiem, ze sie martwisz, ale myśl sobie cały czas, ze wszystko jest dobrze i Kruszynka rośnie. Wmawiaj to sobie cały czas, aż uwierzysz.

yas jak po wczorajszym scanie? Ile mają pecherzyki?

agitatka ​a Kubusiowi tam nie za dobrze?

Marchew ja tez nie miałam mdłości codziennie, jeden dzień czułam się lepiej, a następnego była tragedia... A co do testów to który masz teraz tydzień?? ja myślę ze nie ma się co przejmować, aniolkowa ma racje jak nie masz skurczy i nie plamisz to wszystko jest w porządku, tym bardziej ze masz mdłości a to przecież jeden z podstawowych objawów ciążowych:tak:
aniolkowa, yas jak tam u Was dziewczynki, jak po scanach?????

Dopiero teraz siadlam...mam wolny dzien i latam i Załatwiam wszystko. Jeszcze ta wredna @ tam mnie boli, glowa mi peka i chorobsko mnie znowu dopadlo, a dopiero co sie wyleczyłam- chodzę wkurzona na wszystko.

Scan ok, wszystko wyglada perfect ( mówię tej pielęgniarce, że zawsze wszystko wyglada perfect a jakos nie zachodze w ciąże:baffled:). Endometrium jak należy, kilka pecherzykow po obu stronach. Zaczynam zastrzyki od piątku, bo lekarz sobie zaznaczył po ostatniej wizycie, że chce zacząć pózniej- to bedzie 4dc. Da mnie to i tak szybko, bo yas ma od 5dc ( ja chciałam od 6dc) a oni mówią, ze zazwyczaj sie bierze od 2-3 dnia. No zobaczymy. Kolejny scan we wtorek. Chcieli w pon, bo chcą mnieteraz częściej kontrolować zeby uniknąć znowu przestymulowania, ale ja w pon nie dam rady.

aniolkowa to pozytywne wieści, jedynie to przeziębienie :no: Może czymś się nafaszeruj, plus jakaś herbatka z malinami, albo ooo o wiele lepsze lekarstwo, grzane wino sobie zrób z goździkami, miodem i imbirem. Trochę w głowę trzepie, ale jakie to pyszne lekarstwo i działa cuda ;-)
Ale narobiłam sobie chęci na coś takiego :tak:
Powodzenia kochana &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

marchew spokojnie, a co ile dni robiłaś te testy??

yas a jak u ciebie kobietko &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Moje drogie staraczki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dzieki dziewczyny ze pytacie co u mnie ;-)
na razie czekam - skan kolejny w piatek bo na razie nic nie widac ani na skanie ani z krwi nic nie wyszlo.stwierdzili ze mam trudna macice do obserwacji ;-(

aniolkowa ja juz z tego wszystkiego nic nie rozumie - u mnie nie widac pecherzykow a u ciebie juz sobie w czasie okresu.mi znow powiedzieli ze nie ma znaczenia kiedy sie zacznie ale czekaja do konca miesiaczki i sprawdzaja czy wszystko sie oczyscilo przed zaczeciem zastrzykow - i gdzie tu logika?? juz nic z tego nie wiem.zobaczymy co w piatek.
powodzenia we wtorek dla ciebie aniolkowa super ze zdecydowalas sie walczyc :-)

Agitatka kubus uparciuch nie chce wychodzic ;-) korzystaj w ostatnich chwil z filipem bo to juz w kazdej chwili....powodzenia jak juz ten czas nadejdzie :-)

aniolkowa super ze u ciebie wszystko dobrze tylko się cieszyć:tak: dobrze ze chcą cie częściej kontrolować żeby nie dopuścić do przestymulowania, a jaką masz teraz dawkę? taką samą jak wtedy??? Powodzenia w piątek przy pierwszym strzale i kciuki za wtorek &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&;-)
yas dziwne ze u ciebie nic nie widza, chyba sprzęt maja do dupy a nie ty jesteś trudna do obserwacji:baffled: ja pamiętam ze jak miałam robione scany w trakcie @ to było widać pecherzyki w jajnikach...:tak: albo specjalista kiepski...:sorry: no nic, to czekamy do piątku, może w końcu cos tam ujrzą :-p trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
agitatka narobilas mi smaka tym grzanym winkiem. Narazie wykapalam sie w olbasie i leze pod kocem. Paskudnie sie czuje a teraz pracuje aż do wtorku. A ty próbowałaś tego olejku rycynowego? Podobno pomaga zeby przyspieszyć poród, ale nie wiem na ile to prawda i czy nie trzeba konsultować z lekarzem.

yas ja zawsze juz podczas @ miałam pecherzyki, które są jeszcze malutkie, ale widać je gołym okiem. Niektóre z nich rosną i stają sie tymi dominującymi a inne sie wchłaniają albo zatrzymują w rozwoju i ich sie nie bierze pod uwagę pózniej. Co to znaczy, ze masz trudna do współpracy macicę? W macicy tylko mi patrzą na grubość endometrium a reszta to głownie praca jajników. Moze jakis dziadowski sprzęt mają? Jejku, nie wiem dlaczego nawet z krwi nic nie widzą.

Do góry