reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

reklama
Cholerka nie wiem co sie dzieje. Dziś 19dc a ja dostałam krwawienia. Myślałam, ze to tylko takie plamienia, ale sie rozkręca jak na @. Nie wiem co jest grane, bo jeszcze tydzień temu miałam pecherzyki ok 14-16mm, to za wcześnie na @.

abed w sumie jeszcze po scanie raz sie poprzytulalismy (raz przed scanem) i potem to juz sie bałam. Nie sadze zeby nam sie udało. W pracy narazie nie jest źle, ale dopiero sie zacznie od środy, bo dochodzą nowe dzieciaki i raczej wszystkie dosc challenging! Nie bedzie łatwo. W środę idę na swoją pierwszą nockę (tzn pracuje środa popołudnie + Nocka + czwartek rano). A ty teraz bierzesz sie pewnie za szukanie pracy jak Szymon poszedł do żłobka co?

Aniołkowa ja szukam pracy cały czas z takim samym zaangażowaniem... i nie z tego nie wychodzi... wyszukuje ogłoszenia, internet, gazety i wysyłam... nie wiem co jeszcze mogłabym zrobić... jeździć od firmy do firmy... nie jestem zwolennikiem tej metody... w większości i tak odbiłabym się od drzwi bo firmy są pozamykane... a Szymon na razie nie będzie w żłobku dłużej niż 3, 4 godziny... dopóki tego jakoś rozsądnie nie zorganizują, bo to nowy żłobek i pozostawia wiele do życzenia.... ja nie jestem zwolennikiem zostawiania dziecka na siłę, ja uważam że najpierw musi poznać miejsce i ludzi żeby tam chętnie chodził...

nie chce mi edytować posta....Aniołkowa a z krwawieniem to faktycznie dziwne... a dzwoniłaś do kliniki?? kiedy masz tą wizytę na omówienie co poszło nie tak?

Dzwonilam do kliniki i to prawdopodobnie @- to sie czasem zdarza jak hormony gwałtownie spadają po zastrzykach. Odradzili mi podchodzenie do IUI w tym cyklu, bo podejrzewają, że nie wszystkie pecherzyki pękły i mogą pojawić sie cysty. Spotkanie z lekarzem mam dopiero za 3 tyg.

abed ​ a jakiej konkretnie pracy szukasz?

Hej dziewczynki, na początku przepraszam że tak długo się tu nie odzywałam, aż mi głupio, bo niedawno apelowałam żeby tu pisać, po czym sama przestalam i zaniedbałam bb :zawstydzona/y: Ale ostatnio jakoś tak nie mogę się ogranać i na wszystko brakuje mi czasu, po pracy jestem padnieta, coraz mi ciężej, a wiadomo że w domu też czasem coś zrobić trzeba:sorry2: M mi dużo pomaga i wyręcza w domowych obowiązkach ale głupio się czuję jak tak siedzę i nic nie robię a on po pracy zasuwa jeszcze w domu, dlatego staram się robić ile mogę, co niestety odbija się na tym ze padam i na nic nie mam czasu.
Ale nadrobiłam już zaległości i przeczytałam wszystko to co tu się działo jak ja nie zaglądałam:tak: I obiecuję, że postaram się częściej tu zaglądać;-)

Noelka oczywiście mocno trzymam kciuki za Oliverka i wierze w to że wszystko dobrze się skończy. Wiem że bardzo trudny okres przed Wami, na pewno nie będzie lekko, ale dacie radę, jesteście świetnymi rodzicami i silnymi ludźmi, wierzę, ze dla Waszego synka wytrwacie to i wszystko jakoś się ułoży! Ściskam Was mocno i zyczę duuużo siły, cierpliwości i zdrówka dla Oliverka!
Aniolkowa tak strasznie mi przykro że i tym razem nie wyszło, niestety takie rzeczy jak przestymulowanie często mogą pokrzyzowac plany zarówno dotyczące IUI jak i IVF, to wszystko nie takie proste jakby mogło się wydawać:sorry2: Wiem że teraz nic nie jest w stanie cię pocieszyć, wiem co czujesz, ale trzeba się uzbroić w cierpliwość i walczyć dalej! W końcu się uda, musi!!! Z tego co pamiętam to ta wizyta w klinice jest dość odległa, może spróbujcie ją przyspieszyć, bo bez sensu jest znów tyle czekac tylko po to żeby omówić co poszło nie tak i co dalej. Szkoda czasu spróbujcie tam zadzwonić i przyspieszyc wizytę. Ciebie też mocno sciskam i zyczę dużo cierpliwości i wiary w to że się uda!!!
abed kurcze faktycznie kiepsko z ta pracą:sorry2: mam nadzieje, że niedługo coś znajdziesz:tak:
Starduscik witaj!:-) i jak tam sytuacja u ciebie? udało się???

Ostatnia edycja:
roxi nareszcie jesteś ;-) Mam nadzieje, że juz nie znikniesz na tak długo. Jeszcze tylko tylko tygodni i będziesz mogła przez chwile odpocząć od pracy, przed innymi obowiązkami, które potem nadejdą
;-)
No niestety takie są terminy i nic nie przyspieszę. I tak juz jestem umówiona do innego lekarza niz zazwyczaj, bo ten mój to ma w ogóle terminy odległe. Zreszta mi tez jest cieżko sie umówić, bo pracuje na zmiany i muszę sie dopasować do nich a oni do mnie. Niestety i tak teraz nic nie możemy działać, bo wszystko sie pochrzaniło i cykl mi sie kompletnie rozjechał. Oby tylko doszedł do siebie jak najszybciej, żebym mogła znowu zacząć coś robić.

starduscik
no właśnie jak tam? @ nie przyszła?

reklama
Roxii witaj ponownie, to normalne, robi się coraz ciężej. Fajnie, że mąż ci pomaga w codziennych obowiązkach :tak: A jeszcze trochę i będziesz odpoczywała i nabierała siły na kolejne wyzwania, już te o wiele przyjemniejsze :-)

aniolkowa kochana bardzo mi przykro, na pewno ci się uda i to szybciej niż myślisz. MUSI, koniec i kropka, zasługujesz na to jak mało kto. &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

abed obyś jak najszybciej znalazła pracę i to taką która będzie cię satysfakcjonowała :tak:

Miłego dnia kobietki

Do góry