reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Natka zostało 91 dni :o
Też widzę że mala jest kopią Victoria co oznacza że będzie też podobna do Ali bo Ala bardzo podobna do Vikiego :D

Imię hmmm nadal myślimy, ja bym chciała Amelia lub Anastazia.. Ale m nie jest przekonany..
Myślimy też na Zuzanna Maya Inga Lilka
No, jeszcze trochę macie czasu na podjęcie decyzji z imieniem :) u nas w PL teraz z tego co widzę Liliana i Amelka bardzo popularne, Wy macie troszkę lepiej bo mniejsza szansa, że w roczniku dużo będzie dzieci o takim imieniu :)

reklama
Tak U nas raczej mało takich imion. Jak już to wśród Polaków Ale po pierwsze nie mam znajomych z tak małymi dziećmi A po drugie w szkole Emil jest chyba jedynym Polakiem w klasie :D

Tak U nas raczej mało takich imion. Jak już to wśród Polaków Ale po pierwsze nie mam znajomych z tak małymi dziećmi A po drugie w szkole Emil jest chyba jedynym Polakiem w klasie :D
No i w sumie fajnie ;) bo u nas to te bardziej popularne imiona to jak jakaś mama na placu zabaw zawoła to czasami i 3 dzieci się odwróci hehe ;) zresztą daleko nie ma co szukać, moja Julka też ma w roczniku w przedszkolu jeszcze jedną dziewczynkę o takim imieniu, a z kolei teraz w żłobku w roczniku Jaś będzie miał dodatkowo dwóch swoich imienników ;)

Zaglądam zaglądam:)
Jeszcze nie urodziłam, nie mogę się już doczekać bo już bardzo ciężko :o
Mam cukrzycę ciazowa I mnóstwo wizyt, co 3 tyg teraz co 2 tyg usg. Na ostatnim 2 tyg temu mala przyroda mniej niż powinna I jak nadal słabo rosnie to będą myslec nad wywolaniem. Wg miesiączki jutro zostanie mi 2 tyg do terminu A wg usg pierwszego prawie 3 tyg. I oni liczą ten dłuższy.

Zaglądam zaglądam:)
Jeszcze nie urodziłam, nie mogę się już doczekać bo już bardzo ciężko :o
Mam cukrzycę ciazowa I mnóstwo wizyt, co 3 tyg teraz co 2 tyg usg. Na ostatnim 2 tyg temu mala przyroda mniej niż powinna I jak nadal słabo rosnie to będą myslec nad wywolaniem. Wg miesiączki jutro zostanie mi 2 tyg do terminu A wg usg pierwszego prawie 3 tyg. I oni liczą ten dłuższy.
Ojj znam tą zmorę z cukrzycą... też miałam :/ ale tylko dieta czy insulinę masz? Dobrze że już tak blisko do końca :) moi też słabo rośli ale ja miałam małowodzie w obu ciążach, ale może u Ciebie to być kwestia tej cukrzycy? Najważniejsze że wszystko kontrolują i chcą działać z wywoływaniem w razie potrzeby :) to trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie i oczywiście koniecznie daj znać!

Kurczę nie pokazywali mi wiadomości.

W każdym razie jutro A raczej już dziś na 21 idę do szpitala na wywołanie. Co prawda mala podakoczypa Wpowrotem na 50-90 centyl Ale przy cukrzycy wywołują poród trochę wcześniej.
Moja mama byla w pl więc bardzo nie chciałam urodzić w tym czasie I na szczęście się udało:)
Teraz może się ruszyć samo hahhaha

Także na dniach bo tu wywołanie trwa.. tzn na spokojnie najpierw tabl rozkueczajaca szyjke.. jeśli nie zadziała to 3 razy co 6 godzin. Później balonik później przenikanie wód i na końcu oxy.
Jeszcze na początku masaż szyjki. Zobaczymy jak to u mnie pójdzie.
Mam nadzieję że w miarę szybko bo ja skurcze mam już od ponad miesiąca więc myślę że masaż I ewentualnie tabletka dadza radę:D

Załączniki

• 20181123_140711.jpg
    20181123_140711.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 91
Kurczę nie pokazywali mi wiadomości.

W każdym razie jutro A raczej już dziś na 21 idę do szpitala na wywołanie. Co prawda mala podakoczypa Wpowrotem na 50-90 centyl Ale przy cukrzycy wywołują poród trochę wcześniej.
Moja mama byla w pl więc bardzo nie chciałam urodzić w tym czasie I na szczęście się udało:)
Teraz może się ruszyć samo hahhaha

Także na dniach bo tu wywołanie trwa.. tzn na spokojnie najpierw tabl rozkueczajaca szyjke.. jeśli nie zadziała to 3 razy co 6 godzin. Później balonik później przenikanie wód i na końcu oxy.
Jeszcze na początku masaż szyjki. Zobaczymy jak to u mnie pójdzie.
Mam nadzieję że w miarę szybko bo ja skurcze mam już od ponad miesiąca więc myślę że masaż I ewentualnie tabletka dadza radę:D
Oj to już tak blisko!! Trzymam kciuki żeby szybko poszło :) :) ale będziecie mieć fajną gromadkę :) dzieci już pewnie też nie mogą się doczekać?
I kosz już na Malutką czeka-śliczny :)

Ja już w szpitalu. 2 cm rozwarcia Ale szybka jeszcze ni3 do kina skrócona więc dostałam tabl dopochwiea. Jak samo nie ruszy to o 1 maja przebić wody chyba że nie będzie miejsca na porodowce.

Tak dzieci nie mogą się doczekać:D

reklama
O 3.35 urodzila się Amelia z waga 3241g I 53 cm :D jest przecudowna !
Marne zdj bo nie mogę złapać tych co mi m przesłał

Załączniki

• 20181125_063216.jpg
    20181125_063216.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 95
Do góry