reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Patuska tak strasznie mi przykro... Chyba nic co teraz napsze Cie nie pocieszy, ani nie przyniesie Ci ukojenia. Twoj tata bedzie sie opiekowal dziewczynkami z gory. Szkoda, ze nie doczekal narodzin ukochanych wnuczat. Trzymaj sie kochana. Musisz byc silna i starac sie jak najmniej stresowac,

reklama
He he:) z rozpedu napisalam "dziewczynki"... No nie potrafie myslec inaczej o Twoich blizniaczkach jak o dziewczynkach:) Zobaczymy:)

patuska strasznie mi przykro z powodu Twojego Ojca, wyrazy współczucia... ciężkie chwile przed Wami, ale tak jak mówisz-musisz starać się jakoś trzymać. I Paulinka dobrze pisze- Tata na pewno będzie czuwał nad bliźniakami, nad Wami wszystkimi :)
dobrze, że założą Ci pessar, będziesz spokojniejsza :) a ogólnie bliźniaki dają Ci popalić?
Co do cc to życzę Ci abyś wytrwała do tego 36 tc :) a jak tam u Was w szpitalu jest - tata może kangurować dzieci po porodzie? Dowiadywałaś się już coś? U nas niestety mąż mógł małą tylko chwilę zobaczyć bo zabierali ją do inkubatora także czekał aż mnie zaszyją i potem szedł do małej i wracał do mnie z fotkami.

Wiesz kochana nie wiem jak to u Nas jest w szpitalu bo będę rodzic w innym niż zakładałam wcześniej. W tym pierwszym w ogóle nie ma odwiedzin i towarzystwa... w tym drugim gdzie będę rodzic ojciec chyba może być przy porodzie siłami natury. Jak dam rade do 36 tc to i tak maluszki pójdą do inkubatora wiec nie wiem...

Kręgosłup mi daje się we znaki. Mam tyłozgięcie macicy i maluchy są na tylnej ścianie i po całym dniu uciskaja na ledzwie a to dopiero 1616tc. Mam nadzieje ze jak założy mi peesar to nie każe kategorycznie leżeć bo i od leżenia mnie bolą plecy. Poleguje w ciągu dnia ale musze trochę się ruszać... będę zamawiać poduszkę dla ciężarnych bo póki co ratuje się zwykłą między kolana i jakoś lepiej się śpi...

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

No u nas też przy samym cc ojciec nie mógł być i czekał za drzwiami. Ale generalnie później ponoć może kangurować malucha jak nie ma potrzeby inkubatora, u nas była więc nie mieliśmy możliwości sprawdzić czy faktycznie można. A samo cc to u mnie było zabawne, lekarze cały czas żartowali i dowcipy opowiadali :) także szybko mi minął ten czas jak już malutką zabrali a mnie szyli.
Współczuję bólu kręgosłupa... ja miałam od 30 tc jakoś bo musiałam dużo leżeć od połówkowego bo szyjka mi się skracała więc znam to.. mam nadzieję, że u Ciebie już się ból nie nasili skoro tak wcześnie się pojawił. Obyś nie musiała kategorycznie leżeć.. a poduszkę ciążową polecam-mam i do dziś na niej śpię :) naprawdę wygodnie można się ułożyć jak już brzuszek zaczyna przeszkadzać.

hej
Patuśka nawet nie wiesz jak sę ciesze z twojej ciązy i to w dodatku podwójnej-jesteś dowodem na to ,że warto czekać na to co da los... trzymam kciuki za to zeby wszystko poszło gładko a dzieciaczki ładnie rosły i nie dokuczały za bardzo mamusi:) Wyrazy współczucia z powodu smierci taty, bardzo mi przykro. Musisz być dzielna i silna tego pewnie też chciałby twoj tata.Odzywasz się widzę:) jak za starych dobrych czasów:) Super że wróciłaś:)
tyśka buziaki dla twoich ślicznych rozrabiaków:)
natka jak zębole Julki? My mamy już 5 z tym że 2 jedynki dolne, dwie dwójki dolne i jedną jedynke:) w dodatku jedynka górna jest ciemna-żółto brązowa-pewnie od żelaza-a lekarz zapewnial że nie przenika z dziąsła na zęby;/;/;/;/
Powoli sie ogarniam więc postaram sie częściej odzywać:) buziaki i miłego weckendu-i zdrówka dla wszzystkich:***

Kasiol jak miło... dziękuję.

No dużo namysłu mnie kosztowalo żeby wrócić nawet już jako przyszła mama...ale tu na forum dużo rzeczy można się dowiedzieć...

Szkoda ze nauska nie dawała wam w ogóle o sobie znać ale może się odezwie...

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

Kasiol nie pytaj nawet o te zębole... tak ją męczą, że lepiej nie mówić.. cały czas by chciała żeby ją nosić, cały czas się przytula i generalnie gryzie wszystko, z moim lub męża ramieniem włącznie...
A to z tym ciemnym ząbkiem to na pewno od żelaza?
Jeju nie strasz, że tak ciężko ogarnąć pracę po powrocie... ja już się boję jak to będzie :)

Patuska no czekamy, może nuska się odezwie. Kiedyś gadałam z nią na fb ale to bardzo dawno temu było, w sumie niedługo po tym jak nam tu zniknęła.

czesc dziewczyny ! musze was nadrobić :)
widze ze jest z nami Patuska ! jeszcze raz gratuluje kochaa :)
i kondolencje moje :( przykro mi z powodu śmierci taty.. trzymaj asie !

reklama
nie odzywalam się bo nie mogłam się zalogowac.. w tel bb mi nie działa.. i ciagle cos.. same wiecie jk jest.

Alicja znowu ma skok+zeby !! jedna dolna 1-ka wyszla dwa dni temu..druga wychodzi.
Emil w styczniu miał 2 latka.. Viki w lutym 6 :)alez ten czas leci..

ja się zabrlam za diete i ćwiczenia..

Emil sporo chorowal.. rrozwalili go antybiotykami :( 5 w ciągu 2 miesięcy..

Alicja jest przekochana... bardzo za mna :) jak tylko mnie widzi to az piszczy z radosci :)

starszaki zdrowi :) grzeczni ? :p Alex pięknie zajmuje się Ala..

odezwe się później bo mam kongo..

Do góry