reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Kasiol tutaj niestety lekarze nic nie mowia o wzmacnianiu...ale ja to robie sama.. Victor nie ma wcale atakow astmy.. Alex w sumie tez nie ma... ostatnio inhalator dostal jak mial kaszel.
Tu mi lekarz mowila ze dzieci astmatyczne czesciej choruja... ale juz nic by temu zapobiec ..
No ale teraz ja z Emilkiem chorzy a Viki nawet kataru nie ma..Alex mial katar jeden wieczor i rano ;)
Tak wiec uwazam ze oni akurat dobrze wzmocnieni sa :)

Ja juz prawie zdrowa tylko rano czuje gardlo od 3 dni
Emilek tez juz duzo lepiej :) oddycha przez nos choc katarek jeszcze scieka rano glownie.

Dzis w nocy za to tak plakal..darl sie jakby go ze skory obdzierali... obstawiam zeby.. dawalam wszystko lacznie z paracetamolem ktory pomogl na chwile ale pozniej tylko jeczal i sie juz nie darl.. no i drugi raz zaczal sie drzec z bolu biedny o 3... o 3.30 dalam nurofen.. masakra ;(
Rano wstal to kupe mial i az sie zastanawian czy go tylek nie bolal.ale chyba po calej nocy z kupa mialby wieksze rany niz zaczerwieniona pupe...
Chcialam w nocy go przewinac bo nasiusial sporo ale kazdy ruch powodowal spazmy.. dziaslo mega opuchniete ... jeszcze nigdy mi tak nie plakal :(

Kasiol sliczny kocyk ;)

Natka kiedy usg?

reklama
Hej,

Kasiol ale fajny kocyk:-) normalnie aż się uśmiech na twarzy pojawia jakie to wszystko jest słodkie:-) to faktycznie malutkie drobnostki Wam zostały. Fajnie:-)
U mnie żadnych zakupów na razie, całą sobotę przeleżałam w nerwach, że tak mi mokro ;-) a poza tym nie wysypiam się ostatnio bo mam w nocy okropne bóle nóg, budzę się co chwila i muszę to rozchodzić. Już sobie wyobrażam jakbym miała ciężko jakbym acardu nie brała.. Także ani sił ani ochoty na nic nie mam. Ale nie będę narzekać:-)
A druga sprawa że czekam, jak poznamy płeć to podskoczę do kuzynki, ma popakowane kartony z ciuszkami, osobno dla chłopca, osobno dla dziewczynki. Także zobaczymy co tam jest, niby nie ma dużo ale zawsze.
No i ma jeszcze laktator (tylko nie wiem jaki), podgrzewacz do butelek, nianię elektroniczną. Muszę się przejść kiedyś do niej zobaczyć co i jak.
USG mam za tydzień we wtorek, a u mojego lekarza w piątek.

Akuku
oj biedny Emilek... ale się ostatnio bidulek męczy... miejmy nadzieję, że ta noc to taki jednorazowy incydent.
A Ty masz już list ze szpitala?

Natka ojj mnie w kazdej ciazy bol nog meczyl.. w tej jeszcze nie ..tfu tfu...
Tak zwany syndrom niespokojnych nog ;/ na sczescie tylko w ciazy i w czasie skrajnego zmeczenia...

Oo to czekamy na wiscie z usg.. ja na list nadal czekam...
Za to sen dzis mialam (odsypialam w dzien z emilkiem noc) e bylam na usg i kobitka kilka razy pokazywala ze cora... ten sen taki realny..ona mnie upewniala... ja ze szczescia az plakalam i nie mglam sie uspokoic... po czym ten placz moj mnie obudzil i taki zonk ze to tylko sen..az zla bylam...

I powiem wam ze im blizej terminu usg..ok 3 tyg tymbardziej sie boje ze jesli sie okaze ze chlopiec to ja nie bede umiala sie cieszyc ;( boli mnie to..ale ja tak bardzo czekam by moje mazenie sie spelnilo... ahhh zwariuje...

Do tego dol mnie lapie bo juz mam 6-7 kg na plusie.. a przeciez i tak z nadprpgramowymi kg startowalam... z chlopakami na koniec bylo ok 12 a tu juz wiem ze bedzie wiecej ;( mam dosc ;(

No i jeszcze jakies wypryski na twarzy.. sucha skora na twarzy jak dotykam to jakby pumex miala ;(
Eee to sobie pojeczalam...

Dobranoc.

hej
akuku wierze że czas Ci się dłuży, trzymam kciuki ,żeby w liście był jeszcze bliższy termin i oczywiście żeby twój sen się spełnił!
nie martw się wagą bo może później nie będziesz tyła, każdy ma inaczej i ponoć każda ciąża inna! jak mnie bolało gardło od rana to troche nawilżałam powietrze w pokoju i przechodziło-bardziej bolało od suchego gardła:)
natuś ale ten piątek? właśnie takie gadżety też mam jeszcze po Kalinie, polecam jeśli masz mikrofale-sterylizator aventu do butelek i smoczków:) taki do mikrofali:)

Oj Kasiol dluzy mi soe okropnie :( a usg mam miec niby miedzy 30.03 a 10.04

Ja mialam strylizator przy Alexie i Vikim ale i tak latwiej mi bylo wyparzyc jedna niz zbierac kilka butli..tymbardziej ze kp nie uzywalam ich czesto..a jak juz starsi byli to nie bylo potrzeby wyparzania :)

Ja polecam poczekacz takimi zakupami i zobaczyc jak sie bedzie karmic :) i wtedy ewentualnie kupic.

Milego dnia kochane :)

Akuku a spróbuj może na twarz używać zwykły krem dla niemowląt. Ja też miałam ogromny problem z wypryskami i przerzuciłam się na taki właśnie krem i jest o dziwo poprawa. Bałam się, że będzie mi tłuścił cerę (bo mam mieszaną), ale naprawdę jest ok.
Co do nóg to u mnie to żyły bolą... już dziś jest lekka poprawa, więc mam nadzieję, że całkiem ustąpi.
Mam nadzieję, że na niedługi termin wyznaczą Ci usg! Cały czas trzymam kciuki żeby marzenie o dziewczynce Ci się spełniło:tak:
A waga? Zrzucisz po ciąży, jak będzie trzeba to poćwiczysz, zmienisz dietę. Tym się teraz nie przejmuj.

Kasiol w następny piątek:-) ale dziś może spróbuję się jednak wbić do ginekologa u nas w przychodni bo martwi mnie ta wilgotność, którą ciągle mam. Bo naprawdę nie miałam tego wcześniej. Ruchy też czuję rzadziej, choć to chyba kwestia tego, że maluch się obrócił.
Co do gardła to też tak miałam i zaczęłam wieszać wilgotny ręcznik na kaloryfer i pomagało. A teraz już nie grzejemy więc i ręcznik odpada, ale też powietrze się u nas poprawiło:-)
Mikrofalę mam, stoi nieużywana bo nic nie odgrzewamy hehe ;-) dzięki za radę z tym sterylizatorem, może się w końcu milrofala na coś przyda:-D choć teraz mi przypomniałaś że o sterylizatorze też kuzynka mówiła, że ma także może i ten zakup odpadnie:-)

Natka bede probowac ..choc w sumie jak uzywam ten moj krem to jest poprawa..ale ja ogolnie z tych co malo kosmetykow uzywaja :) nie maluje sie ani nic..i cera super ;)

Ja chyba zaraz zadzownie znowu pytac czy juz termin usg jest haha.. ale ja juz 3 razy dzeonilam i glupka z siebie robie... a wystarczy czekac nie ? haha

Akuku a tam się przejmujesz co pomyślą że znowu dzwonisz:-) dzwoń!

Edit: mam przyjechać dziś do gina popołudniu więc mam nadzieję, że wyjaśni się co i jak.

Ostatnia edycja:
natka może ci usg zrobi:) mam nadzieje ,że to naturalny proces a nie jakaś choroba!
ja właśnie wydrukowałam listę rzeczy do szpitala i wyprawkę. Myślę że i tak połowę powykreślam ale muszę jakoś ogarnąć ten bałagan w mojej głowie;) już babcie pytają co kupić a ja macham ramionami-zaraz im coś znajdę :) choć myślę że pewnie rzeczy jak np śpiworek do snu mam ale różowy-i chyba się Felek nie pogniewa jak go w niego ułożę do snu:) bez sensu kupować kolejny tylko na ten kolor:)

akuku dzwoniłaś?

reklama
Kasiol zobaczymy jak to będzie.. może zrobi od razu i po prostu za tydzień już nie będzie kazał przychodzić (bo to ten gin, do którego na następny wtorek jestem umówiona). W każdym razie stresa trochę mam, ale mam nadzieję że wszystko jest ok.

A Ty już wyprawkę szpitalną szykujesz! Ale ten czas leci:-):-) już niedługo będziecie się do szpitala szykować.. a Kali rodziłaś w terminie?
Fajnie, że babcie pytają co kupić a nie kupują w ciemno:-) co do koloru to myślę, że się Felek nie obrazi:-) tym bardziej, że to do snu także zazwyczaj w domu będzie używany:-)

Do góry