reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

reklama
Akuku z Małgosią miałam tak, że na początku zupełnie mnie odrzuciło od słodkiego, gdzieś tak po drodze z tydzień jadłam na potęgę, a potem znowu mnie odrzuciło już całkiem. A teraz na początku odrzuciło mnie od wszystkiego przez te mdłości i nudności, ale odkąd minęły to codziennie słodkie wcinam:p wczoraj zjadłam wieczorem (jak już w łóżku byłam) pół tabliczki dużej milki z tym ciasteczkiem w środku ;-) chooore;-)
ruchy mówisz? Ciekawe czy to to:-) nie słyszałam jeszcze żeby tak wcześnie u kogoś było czuć ale kto wie:-):-) może to faktycznie TO:tak::tak: fajnie:-):tak:

Natka ja dosc szybko z chlopcami czulam ruchy a co ciaza to szybciej podobno.
Na sierpniowka pisaly dziewczyny co niektore juz ze cos czuja.
Ale to bylo tak delikatne i hmm nie spodziewalam sie kompletnie teraz. Moze zbieg okolicznosci zobaczymy na dniach czy znowu cos poczuje. ;)

No ciekawe kto tam u Ciebie sie skrywa ;) hmm i ciekawe kto u mnie ;)
Masz juz imię wybrane ?

No to prawda, że w każdej kolejnej ciąży coraz wcześniej, także kto wie, może to to:tak:
Też jestem ciekawa kto mieszka u mnie, ale szczerze to chyba nawet bardziej zastanawiam się czy u Ciebie jest ta wymarzona dziewczynka;-) ja gdzieś tam po cichu marzę, ale wiem, że jeśli usłyszę, że chłopiec to nie będę ani przez chwilę się smucić czy mieć żalu:-) a mój M. mówi, że on nie ma sprecyzowanego marzenia co do płci. A jeśli chodzi o imię to coś Ty, nie wybrane:-D mawet o tym jeszcze nie rozmawialiśmy, baa-nawet sama jeszcze o tym nie myślałam:-) dla mnie to jednak za wcześnie po tym co się stało. Może zaczniemy coś myśleć po następnej wizytce, jak dzidzi pokaże kim jest ;-) a Wy dla dziewczynki imię wybrane? A dla chłopca też?

Natka to ja juz nie rozumiem :) sorki moj mozg sie zmniejszyl teraz w ciazy ! Haha
To ty mazysz o dziewczynce ale myslisz ze bedzie chlopiec ?

Jejku no ja bym chciala by byla ta wymazona dziewczynka i jak glupia wertuje neta ;/ tak jakby mi to cos mialo powiedziec.. wiem ze i z chlopca bede sie cieszyc..choc to pewnie bedzie inny rodzaj radosci..wiadomo najwazniejsze by zdrowe malenstwo bylo ...
Jak mysle i tym jak na usg mowia mj zr dziewczynka to az motyle w brzuchu mam... a jak ze chlopiec to pewnie znowu dopadnie mnie atak smiechu ze same chlopakj :p
Moja glowa mysli jedno ale serce drugie..
Teraz mam tak ze przynajmniej raz dziennie o plci mysle.. meczy mnie juz to wiec na pewno pojde na usg dodatkowe..i nie wiem kiedy najszybciej moge...wiem ze jak nie uda sie okreslic plci w uk na prywatnym to zapraszaja jeszcze raz... ogolnie mysle nad usg typowo tylko okreslenie plci a takie 3/4d zrobic okolo 25 tyg na pamiatke.. emilek jako jedyny nie ma yakiej pamiatki ;( nie mielismy kompletnie kasy bu.

Co do imion to ja od daawna chcialam zeby dziewczynka byla Amelia... ale nie wiem jak m w sumie.. tzn wcześniej byl za..ale teraz jest Emil..i Amelia hmm
Mi sie podoba duzo imion ale bedziemy rozmawiac jak dowiemy siebkto w brzusiu siedzi.. heh
Fla chlopca tez mamy duzo typow..

No bo to jest tak akuku: zawsze marzyłam o dziewczynce, ale po objawach zupełnie innych niż w ciąży z Małgosią myślę, że jednak będzie chłopiec ;-) no plus to, że cały czas w głowie mam tą myśl, że córeczkę już mieliśmy i pewnie teraz będą same chłopaki hehe ;-) ale marzenie zostało tak czy siak :-)
A Ciebie to rozumiem, fajnie by było gdyby po 3 chłopcach była dziewczynka, na pewno fajnie mieć dzieciaczki obu płci. No a jakby była u Was córa to by miała starszych braci, więc obstawa na całe życie hehe :-) ale by ją pewnie rozpieszczali;-) może uda Ci się namówić podczas usg żeby powiedzieli na jaką płeć wygląda:tak:
Też bym chciała usg 3d/4d po 20 tyg zrobić, ale M. mówi, że to strata kasy (w sensie, że nic nie wniesie poza tym że fajne przeżycie i pamiątka) a u nas z kasą ciężko bo M. nadal tylko dorywczo pracuje. Fajna sprawa tak wybierać imiona chyba:-)

Natka to dobrze mowie ze obztawiam u Ciebie dziewczynke :) wiesz podo no przy dzoewczynkach wlasnie tak mdlosci mecza okropnie.. do tdgo tetno powyzej 140 ;) no i sam fakt ze jeszcze sie nie udalo zobaczyc kto tam siedzi :) mi przy chlopcach juz na prenatalnych mowili ;)

Hehe zobaczymy ;-) na prenatalnych to nie wiem czy dałoby się płeć sprawdzić bo byłam tak zdenerwowana że zapomniałam w ogóle zapytać gina czy coś widać ;-) może teraz na wizytce czegoś się dowiem, a jak nie to trudno, poczekamy cierpliwie:-)

heja:)

tyśka cieszę sie ze się odezwałaś :) mam nadzieje ,że leczenie szybko da rezultaty- baa wierze w to z całego serca! trudno się odblokować i walczyć po takim czasie, wiem coś o tym kochana-teraz jesteście pod opieką specjalistów i nie ma innej opcji -uda się!
rozumiem ,że cały cykl jest monitorowany? trzymam kciuki! oby te 10 dni szybko ci zleciały !
akuku to ile jeszcze do usg? córeczka na pewno bedzie miała dobrze z takimi starszymi braćmi:) a jak zdrówko? jak Emiś?
nam udało się wygrac z przeziębieniem:) najlepiej ,że nasza alergolog kazała przy bólu gardła nabrać w strzykawkę odrobine fioletu na wodzie i prysnąć na gardło, no i po wielu próbach w końcu się zdecydowaliśmy-i tak psikłam że Kali zęby, język i usta były atramentowe:) oczywiście i pół łazienki:) wyglądała jakby wszamała pióro:) więcej nie próbowałam :) ale przeziębienie przeszło:)
natuś kiedy kolejna wizyta? cieszę sie że papa potwierdziły ,że wszystko ok:) nawet nie wiesz jak się ciesze !

reklama
Hehe kasiol nigdy nie słyszałam o tym sposobie z fioletem ;-) ale najważniejsze, że przeziębienie przeszło:tak: a jak tam Ty się czujesz? Mały daje popalić?;-) ale ten czas leci... jeszcze trochę i będziesz na końcówce! Kiedy podglądanko?
Ja wizytkę mam na koniec lutego ;-) także jeszcze trochę. Mam też po 20stym umówioną wizytę na NFZ, ale tą chyba odwołam bo raczej nie pójdę znowu do tego lekarza, bo po wizytach u niego cała się trzęsę z nerwów...

Do góry