reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

reklama
Kasiol, ja jestem ;)

Zaglądam tu ale jakos nie ma weny do pisania. Zmeczona jestem na maksa bo wieczory spędzamy w nowym domu i robimy ile się da. Aguska zakatarzona i kaszląca, wiec jeszcze musze zalatwiac opieke dla niej, a przed Wszystkimi wietymi to wszyscy zajęci.

Nuuusjka zalkiem już od nas zniknela?

Hej,

Ja po godzinach w pracy dziś siedziałam. A niedługo parę dni urlopu bo już nawet w pracy wypytują czemu ciągle smutna i zapłakana chodzę (choć postawili na to że pewnie jestem w ciąży i to hormony... No bez komentarza).
A M. mnie namawia żebym jednak mierzyła tempkę- żebym chociaż wiedziała kiedy @ się spodziewać. W sumie coś w tym jest hmm.

tysia zdrówka dla małej!

kasiol a jak u Ciebie? Wszystko dobrze?

A nuuuśka widziałam już po owu:-)

hej
natka oni Cie nie zrozumieją, ani jako mamy która starciła maleństwo, ani jako staraczki czekającą na kolejną kruszynkę...
co do pomiarów twój m. ma rację, nie odpuszczaj, ja nawet myslałabym o inseminacji albo leczeniu w KLN, gdyż są tam też psychologowie i pomoc kompleksowa, czasem trzeba szczęsciu pomóc , ostatni cykl miałaś normalny więc jest nadzieja że już bedzie ok!

tyśka i jaki ruch na ulicach przez te święta...wogóle niby fajny okres a nie lubie tego biegania i czasu przed 1 listopada a Bożym Narodzeniem.Zastanawiam sie nad prezentami. Nie chce wydawac duzo, bo mam aż 4 dzieci do obdarowania i kilkunatstu dorosłych( ale to symbolicznie coś)Weszlismy z Kali do sklepu z zabawkami ale nic nam sie nie podobało, lalkami sie nie bawi, figurkami małymi tez nie za bardzo, barbi to juz wogóle odpada... chyba jak co roku bedą to klocki lego, ale chyba nie frends a duplo-bo mimo ze ma frends bawi sie wiecej duplo:) musze to przemyslec do z listopadowej wypłaty juz musze kupic... a ty co myślisz dla swojej Aguśki?
Kalina jeszcze mówiła o grze-Operacja.

kurcze a ja dziś skończyłam antybiotyk i od wczoraj piecze i szczypie... chyba od tego antybiotyku dostałam jakiegos grzybka, czy co choc tylko szczypie... całą noc nie spałam, nad ranem wziełam jakiś Gynoflor i było minimalnie lepiej a teraz szukam co by tu zaradzić... mysle o piciu jogurtów i dalej ten Gynoflor, a jak nie pomoże to do gina pójde choc mam dopiero za 3 tygodnie;/ mysle ze to od tego antybiotyku:(

Kasiol - zadzwon do gina. Nie czekaj 3 tygodnie.

U nas Aguska, chociaż ma liste prezentow, to i tak dobrze się zastanwoie zanim cos jej kupimy. nie chce wydawac kasy na cos, to będzie leżało. Pod poduszke zamówiłam jej z Avonu mgiełkę pachnącą i błyszczuyk dla dzieci z Hello Kitty. Na pewno się ucieszy bo to mala dama i uwielbia takie rzeczy. Dokupie jej jeszcze jakiś drobiazg i wystarczy. Pod poduszke u nas zawsze symbolicznie.

Pod choinkę od nas na pewno dostanie cos kreatywnego, (do malowania, lepienia, dekorowania itp.) albo jakąs grę.
Rok temu dostała matę, taka jak do Twistera, tylko u niej są liczby i po kolei się podświetlają i trzeba jak najszybciej stanac na podświetlonej liczbie. Chyba nie muszę mówic ze całe swieta rodzina cala się tym bawiła ;)

hej,

kasiol nie wybieramy się do KLN, nic na siłę. Jeśli nie jest nam dane to trudno, nie mam siły na jeszcze większą walkę w Klinice.
A co do Ciebie to leć do gina bo w Twoim stanie infekcja to nic dobrego! A tak szybko Ci ją ginka zaleczy i będzie ok :tak:

hej
natka nadal swedzi i piecze-minimalnie mniej, dziś bede dzwonic do ginki-teraz jest w poradni to nie odbierze, co mam robić-bo wizyta dopiero 18, mam nadzieje ze odbierze ok 15 , a jak nie to jade do apteki po Clotrimazolum-czy jakoś tak, brałam to w ciąży z Kali ,a jest bez recepty...

edit
mam brac Nyststyne -bo to wczesna ciąża, w aptece mi na szczescie wydadzą a receptę doniose:)
no nie moge sie skupić tak piecze, swędzi....

Ostatnia edycja:
kasiol super że już przynajmniej masz zalecenia, na pewno jutro już będzie coraz lepiej. Fajnie że w aptece wydają Ci bez recepty, doniesiesz przy okazji a już będziesz mogła się leczyć :tak:

Kasiol, ale to infekcja jakas dróg rodnych czy układu moczowego? Jak układ moczowy to musisz duuuuuzo pic, dużo wit C. Dobrze działa zurawina i herbatka z cytrynką.

A tak poza tym - dzień dobry ;)

reklama
hej
dzieki dziewczyny:)
myślę ,że mocz mam ok, w końcu wyniki po antybiotyku były ok, raczej stawiałabym na grzybka po antybiotykoterapii... w sumie upławów nie mam ale te pieczenie to porażka... dziś jest znów trochę lepiej to dopiero 2 tabletka, więc myślę ze jutro już będzie ok:tak:ale ogólenie czuje się jak "kupa nie szcześcia" niby nie wymiotuje ale mam cały czas mdłości i niesmak na wszystko... ewentualnie ogórki w occie:) czuje się jak na kacu;-)
tyśka też lubimy manualne zajęcia i zabawki:) przypomnialo mi sie ze Kalina wspominała że chce sztalugę:) tyśka a ty nie masz już końca cyklu? jakieś dobre wiesci by sie przydały znów!
akuku jak praca?
natuś głowa do góry:tak:skoro tak zadecydowaliście to znaczy ,że wam jest tak łatwiej i lepiej, pozostaje mi zaciskać kciuki z całych sił!
a masz pasek św.Dominika? nie wiem czy działa(...) ale ja go miałam chyba z 3 miesiace i sie udało.
nuśśka odezwij się :)

Do góry