reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

natka tyle to ja ważyłam dawno temu, a wagi nie mam:) a w tym czasie był taki okres co sie pytali czy ciąży nie ukrywam , taki mi brzuch wyskoczył... wieć pewnie z 60 waże ,a najlpepiej mi jak mam mniej-od zawsze byłam chuda,a mam 170...zresztą zawsze jak pofolguje a kocham słodycze, to brzuch po Kalinie się napełnia:)
co to "cieszenia " się to mam tak samo, a w kościele to rycze co po chwila... ze złości, bezradności i nie wiem dlaczego jeszcze

reklama
hej dziewczynki.

U mnie dosc zalatany czas bo Ola jedzie na tydzien na Zielona Szkole.

kasiol nie mam kochana zadnej wizyty w tym miesiacu, w przyszlym tygodniu mam dzwonic do gina zeby sie umowic na histeroskopie. A Ty widze odpoczywasz od pomiarow ? i dobrze :)

natka u Nas wszystko w porzadku, dzis mam tyle roboty w domu ze nie wiem w co rece wsadzic :confused2: Od dwoch dni jezdzimy po sklepach, dzis pierwszy dzien luzniejszy tzn powiedzmy bo prania, prasowania, sprzatania jest tyle, ze chyba do wieczora bede biegac po domu.

Uciekam , milego weekendu :*

Hej :*

Nuuuśka to dobrze że wszystko u Was w porządku:-) Olcia wyjeżdża? To będziecie mieli czas tylko dla siebie :tak: pierwszy jej taki wyjazd?? Pewnie bardzo podekscytowana jest:-)

Kasiol najpierw stań na wagę kochana a dopiero później się martw ;-)

U mnie kiepsko. Wczoraj dostałam wyniki testu PAPP-A. I generalnie powiem Wam, że niby byłam przygotowana że wyniki będą złe bo już mi to zapowiedzieli, ale jak już je zobaczyłam to coś we mnie pękło. Zresztą nie spodziewałam się że będą aż tak złe... Żałuję, że się na te badania zdecydowałam skoro tak czy siak miałam już skierowanie na amniopunkcję... Teraz w ogóle już sama nie wiem co robić. Cały czas waham się i nie wiem czy na tą amniopunkcję się zdecyduję. Już mi chyba za wiele myśli chodzi po głowie. A jeśli się zdecyduję to zastanawiam się nad dopłaceniem do testu FISH, pierwszy wstępny wynik po około 5 dniach. Tylko koszt mnie przeraża bo kosztują 1000zł!!
Wpadam chyba powoli w depresję. Nie robię nic, dom zarasta brudem bo nie mam siły się zebrać. Studia zawalam bo na zajęcia znowu nie pojechałam, pracy mgr pewnie nie oddam bo 3 tyg zostały a ja jestem daleko w polu... Przerasta mnie to wszystko :-( myślę tylko o tym, że jak coś się stanie to ja tego nie przeżyję i po prostu coś sobie zrobię:-( nie chcę starać się o kolejne dzieci bo zawsze już bałabym się że sytuacja się powtórzy... Nawet jeśli jakimś cudem okazałoby się że to maleństwo jest zdrowe... Choć chyba sama przestaję już w to wszystko wierzyć bo przecież wyniki są fatalne... Ehh smęcę dziś okropnie... Także zmykam, miłego weekendu :*

Natka jejku tak mocno trzymam kciuki by dzidziunia sie zdrowa urodIla !!! Jakie to jest nieaprawiedliwe wszystko ;(;(

Nuska zycze super zabawy dla Oli na zielonej szkole ;)

Tysia ja jak nie moglam Ajsc w ciaze z Emilem to wrecz zla bylam ze wsYstkim do okola sie udaje a mi nie ;(

Kasiol z czego ty chces chudnac kochana... doceniaj swoja figure...

Ja bym chciala 65 kg wazyc .... mam cieKie kosci ale brzuch masalra ;( ogolnie gruba jestem...prawie 20 kg nadwagi... wiec od poniedzialku wracam do cwiczen... diety... nawet mm dla Emila kupilam zeby go w razie w dpkarmic niz znowu cwiczenia przerywac..a wiem ze bede dalej karmic tylko potrzebuje mm na czas regulacji ;)

Do tego @ dostalam i od 3 dni leco ze mnie jak z kranu ;( wiec teraz nawet jakbym chciala cwiczyc nie moge..
Ja jiz zaczynam watpic czy kiedykolwiek ubiore bikini na plaze . ..rozstwpy..brzuch flak

Dobra zmykam spac.

Ja jeszcze troche chora ale jest lepiej..i Emilkowi katar minal bo duzo przeciwcial dostaje ;) wiec w sumie dobrze ze ja chora bo wtedy on szybciej zdrowieje ;)

Dobranoc

hej
natka kochanie ja cały czas myśle o Tobie i twoim maleństwie, cały jeśli nasze nadzieje i dobre myśli miałby wpływ na to co będzie to napewno wszystko będzie dobrze! Wyć mi się chce na tą życiową niesprawiedliwość! Tak bardzo chce ,żeby to okazało się fałszywym alarmem, bo w końcu to 100 gwarancji nie daje... pewnie wylałaś morze łez, ale nadal musisz wierzyć, bo my wierzymy że jednak wszystko się szcześliwie zakończy,czytałam o takich przypadkach i to mobilizuje do nie poddawania się!
nuśśka a jednak owu się zdecydowała:)
tyśka jak weckend? akuku zdrowka dla Was:) znalazłam wage i nadal 56 kg, czyli to nie dieta a ćwiczenia są mi potrzebne, żeby się pozbyć brzucha za "którym" tak bardzo tęsknie:(
natka jak złe są te wyniki? Są one podawane w procentach tak?

Witam.

Nuuuska - twoja temp zwariowała. Robilas testy owu?

natka - caly czas o was mysle. Napisz cos wiecej o wynikach. Co one oznaczaja?

Ja mam nerwa na wszystkich i wszystko od kilku dni wiec @ sie zbliza .

Hej dziewczynki :*

Dziękuję Wam za dobre słowa :* co do wyników kasiol to masz racje, one nie dają 100% pewności. Bo to jest zwykła statystyka. To są po prostu obliczenia, prawdopodobieństwo- jedna na ile kobiet w takim wieku i z takimi wynikami z krwi i usg będzie miała chore dziecko. Czysta abstrakcja. Ale tak naprawdę wygląda to wszystko beznadziejnie... Dlatego żałuję że się na to zgodziłam choć lekarka powiedziała że w sumie nie trzeba ich robić bo wyjdą źle... A zresztą doczytałam później w necie że tabletki na podtrzymanie i ogólnie leki hormonalne (a wtedy brałam i te na podtrzymanie i euthurox na tarczycę bo biorę go stale) mogą zmienić parametry i zaburzać wynik. A o leki nikt mnie nawet nie zapytał..

Kasiol a widzisz, z wagą nie jest wcale źle :tak: rzeczywiście, najlepsze będą u Ciebie ćwiczenia na wzmocnienie mięśni brzucha :tak:

Tysia mówisz że @ nadchodzi? Obyś jednak się myliła :-)

Akuku a jak tam Emilek? I jak Twoje zdrowie, mam nadzieję że już lepiej się czujesz mimo wszystko?

Nuuuśka widzę że owulacja ładna :-) i tak wyraźny skok i to bez suplementów :tak: super! A zaglądasz jeszcze do nas kochana czy na stałe już przeniosłaś się na inny wątek? Bo rzadko tu bywasz :-(

Miłego dnia dziewczynki :*

natka - @ bedzie, bo wydaje mi sie ze na 99% owu nie bylo. Nie robilam w tym miesiacu testow owu, ale poczatek cyklu jeszcze chora bylam na antybiotyku, a potem masa nerwow. Koncowa faza cyklu to powinnam miec cycki o rozmair wieksze jak zwykle, a sa bez zmian. Wiec ccczekam na @ .Jeszcze jeden cykl i na HSG sie w koncu umawiam, bo nie mialam, a musze miec 1000% pewnosci ze u mnie wszytsko sprawdzone i wszystko zalezy od wynikow G. Szkoda ze juz teraz nie noge zrobic,m ale niestety po usunieciu nadzerki min 3 m-ce trzeba z HSG czekac.

Nigdy nie mow nigdy tysia :-)
Swoim postem przywołałaś u mnie wspomnienia o HSG... A ogólnie to powiem Ci że nawet nie wiedziałam że nie można robić po usuwaniu nadżerki. No ale już tylko jeden cykl oczekiwania Ci został także na pewno szybko minie ten czas.

reklama
tyśśka ja jak sobie dobrze przypominam z Kali zaszałm jakoś po albo w trakcie choroby, pamiętam ,ze sie staraliśmy a zachorowałam i lekarka sie pytała czy nie jestem w ciaży a ja na to ,że nie wiem i dostałam Duomox, nie pamiętam czy to był odrazu ten cykl ale zaraz byłam juz z Kali, teraz pare miesięcy temu biochemiczną miałam tez w cyklu z antybiotykiem...a który u Ciebie dzień cyklu?
aj znów mi sie nie chce nic...

Do góry