reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Paulinka juz na fb pisalam slodki Marcelek jest i lapka w gaciach hehehe ;) jeszcze troszke i wrocicie do domku ;)

Natka ale ze ciaza zagrozona jest ?no jak to tak... ja tyle sie nasluchalam od znajomuch roznych ze w ciazy byli nastraszenie a potem jednak wyszlo ze nic dziecku nie bylo...
Moja koleznaka nawet po porodzie przez jakis czas byla straszona ze synek ma downa... a zdrowy jak ryba jest !!!

reklama
Generalnie jako tako zagrożenia ciąży nie ma w sensie plamień czy tego że coś jest nie tak. Dziecko rozwija się w miarę w normie- wg usg jest tylko tydzień mlodsze niż wynika z terminu OM. Ale ogólnie podejrzewają zespół turnera bo objawy są typowe tj obrzek glowki i zwiekszona przezierność, a w tym wypadku w 99% przypadków następuje poronienie w 1 trymestrze. U nas już mamy ten okres za sobą ale do 20 tyg nadal jest wieksze ryzyko że serduszko przestanie bić :-(

Natka jejku ja mam nadzieje ze to jedna wielka pomylka !!! Trzymaj sie karbie i postaraj sie nie zamartwiac tylko wierzyc w lepsze jutro.. pamietaj ze maluszek czuje stresy ! Tule mocno!!

natka no dobrze, ale co jesli do 20-go tygodnia ciazy zadne poronienie nie wystapi ?? a ja wierze ze tak bedzie ? co wtedy ? tzn powiedz co zlecil lekarz dokladnie na ta chwile i jaka jest szansa ze to po prostu pomylka ? Trzymaj sie kochana !!!

paulinka sliczny jest i jaki duzy !! w ogole nie wyglada na wczesniaczka :tak:

kasiol no wlasnie, ze nie ma tam w ogole takiej opcji, a u Ciebie jest ? napisalam do admina, czy bedzie taka funkcja bo szkoda jej troche, no i te miniaturki.
Kochana a Ty nie zamierzasz testowac ? powiem Ci, ze wykres na prawde robi wrazenie, i ten dzisiejszy skok...jak jutro nie spadnie to moze zatestujesz ? :)

natka będzie dobrze, nie trać wiary! zdarzają sie przecież-i to nie rzadko pomyłki ! a i medycyna z dnia na dzień idzie do przodu :tak:
czytałam przed chwilką trochę- większości dotyka to dziewczynki, dzieci mają kilka cech o których nie wiedziałam ,że mogą świadczyć o chorobie... ale na tym etapie diagnostyki chyba nie moga na 100 proc stwierdzić wady,miej nadzieje natka... sercem jestem z Tobą

nuśśka zamówiłam dziś testy na allegro ale nie wiem dlaczego mieli tylko 25, nie wiem czy dojdą do weckendu, choć coś pobolew mnie podbrzusze wiec pewnie jutro tempka spadnie możliwe ze owu była później-a tempka podwyższona przez przeziębienie? czy sama nie wiem co-bo jak tempka bez śluzu wpisana to w innym dniu owu wskazuje,ale raczej czułam ją wczesnie, do dupy to wszytsko, życie nie jest sprawiedliwe, oj wyć mi się chce na tą całą sytuacje ... wyć bić aj ta nasza bezsilność nad losem:(

Ostatnia edycja:
Nuuuśka, kasiol na tym etapie zostaje tylko amniopunkcja, ale tą robi się od 15tc. Także jej termin mam ustalony na 21.05. Wyniki w 100% potwierdzają lub wykluczają wszelkie wady genetyczne bo to polega na badaniu DNA maleństwa.
Generalnie lekarka powiedziała że nie chce dawać złudnych nadziei bo lepiej żebyśmy się nastawili na najgorsze bo zawsze lepiej tak niż odwrotnie... Ale dodała też że przy tak dużym obrzeku jaki ma maluch prawdopodobieństwo że to po prostu nic nie znaczący obrzęk jest znikome- jeszcze nie miała pacjentki u której to by się po prostu cofnęło. Dlatego jeśli zdecydujemy się na amnio to bedziemy mieć pewność na czym stoimy.
Nie mniej maleństwo przyjmiemy jakie będzie, czy chore czy zdrowe, bo przerwania ciąży nie bierzemy pod uwagę.

Dziękuję za Wasze wsparcie, myśli i modlitwy bo chyba już tylko to może nam w tej chwili pomóc. Chyba zostaje nam tylko czekanie na cud że maleństwo będzie zdrowe...

Kasiol oby u Ciebie jutro były same dobre wieści, tak jak dziś u Paulinki:*

hej
natka czekamy na 21 maj, na wynik chyba czeka się ok 2 tygodnie- czytałam-coś dziewczyny pisały o możliwości przyspieszenia wyniku ale nie wiem czy to powszechne i możliwe. Jakoś czułam ,że nie przekreślicie tej kruszynki.

a mi ból piersi mija czyli za 2 dni @, testów nie mam ,może dziś przyjdą, ale pewnie nic z tego jak zwykle:blink:

Kasiol trzymam kciuki :* tempka ładna, nadal nie spada więc kto wie... Wygląda to wszystko obiecująco :-)
Co do wyniku to czeka się trzy tygodnie i nie ma możliwości przyspieszenia bo to nie jest sama analiza pobranej próbki tylko najpierw trzeba czekać aż się komórki namnożą a to niestety trochę trwa...

kasiol kochana a moze skocz do pierwszej lepszej apteki ? bo ja Ci powiem ze nie widze u Ciebie innego dnia mozliwej owulacji niz ten ktory zostal zaznaczony przez ovfr, a mysle, ze warto sprawdzic, bo juz pomijajac wszystko inne moze to ciaza, ale potrzebuje wsparcia (pomocy) czegos z zewnatrz, w razie czegos na pewno warto wykluczyc biochemiczna :blink:ale ja jestem dobrej mysli, wykres jest na prawde ladny.

natka kochana ja mocno wierze, ze wszystko sie jeszcze pouklada, nie wierze w to, ze mozecie stracic malenstwo, powiedz mi jestes oczywiscie na L4 ???? nie powinnas sie chyba przemeczac w takim czasie.
Mam jeszcze jedno pytanie, zalozmy oczywiscie ze dzieciatko ma zespol turnera, ale dotrwa do samego konca, urodzi sie bez komplikacji. Czym ten zespol bedzie sie objawial w przyszlosci ? Przepraszam ze pytam, ale zastanawiam sie z czego to moze wynikac, bo przeciez wady genetyczne nie biora sie kurcze z kosmosu, a sama piszesz ze u Was nic takiego nie bylo wiec skad...:no:

reklama
paulinka super że mały dochodzi do siebie! trzymam kciuki za dzielnego Marcelka!

tyśka jak owu była w 9 dc to @ na dniach, ostatni cykl miałam 23 dni wiec wszystko możliwe:) a ty na jakim etaie jesteś? tez juz w okolicach owulacji?

Nawet nie wiem ..... nie mam czasu myslec w tym cyklu. Nawet wiesolka nie biore, ani kwasu foliowego ... ale chyba owu jeszcze nie bylo bo nie bylo sluzu plodnego. Zreszta na poczatku cyklu jeszcze na antybiotyku bylam, wiec pewnie pokrecony ebdzie.

Generalnie jako tako zagrożenia ciąży nie ma w sensie plamień czy tego że coś jest nie tak. Dziecko rozwija się w miarę w normie- wg usg jest tylko tydzień mlodsze niż wynika z terminu OM. Ale ogólnie podejrzewają zespół turnera bo objawy są typowe tj obrzek glowki i zwiekszona przezierność, a w tym wypadku w 99% przypadków następuje poronienie w 1 trymestrze. U nas już mamy ten okres za sobą ale do 20 tyg nadal jest wieksze ryzyko że serduszko przestanie bić :-(

Rany .......... nawet nie wiem co napisać. Caly czas o was mysle i mocno trzymam kciuki zeby jednak bylo ok. Dolaczam sie do pytania Nuuuskai - na czym ten zespol polega?

Paulinka - ale Marcel duzy jest ;) Nie wyglada na wczesniaka. Pewnie ze da rade . Ty lezysz tez w szpitalu czy tylko jezdzisz do niego?

Do góry