reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

reklama
hej
natka kurcze no:) najbardziej by mi pasowało ,że ovu była jakoś przy wizycie u gina:) ale to on by zauważył:) w takim razie niech @ nie przyłazi , bo wygląda to na ciąże kochana:)
u mnie dolina jak co miesiąc, czekam grzecznie na @ ,po wczorajszym odstwieniu dupka powinna przyjść niedługo:)
nuśśka :)

Nuuuśka widzę że tempka leci :-( szybko jakoś w tym cyklu.. Ale widzę też że cień drugiej kreski nadal jest więc nadzieja wciąż jest! Zwłaszcza że 13 dnia po pregnylu już raczej tej pregnylowej krechy być nie powinno :-) trzymam kciuki :**

Kasiol, Paulinka myślę że wszystko powinno się u mnie na dniach wyjaśnić.

hej dziewczynki.

Uch ciezki dzien, mimo wszystko mialam nadzieje, a tu znowu dupa blada i tyle :-( Nie biore juz od dzis Dupka, nie ma sensu, temperatura poleciala, test co prawda rano pokazal cien cienia ale podejrzewam ze to jeszcze jakies minimalne pozostalosci pregnylowe. (.)(.) bola niemilosiernie jak zawsze przed @, podejrzewam ze w tym cyklu rzeczywiscie komorka jajowa byla juz zbyt dojrzala by doszlo do zaplodnienia..pecherzyk byl na prawde duzy nie wiem czy kiedys taki mialam :zawstydzona/y: No nic. W srode ide do gin, zobaczymy co powie, co zadecyduje, moze bedzie miala jakas nowa koncepcje na to wszystko, bo ja juz powoli zaczynam watpic w to, ze kiedykolwiek sie uda. Ale chyba kazda z Nas ma takie mysli czasem :(

natka ale pokrecony ten Twoj cykl !! kurcze !! Temperatura rzeczywiscie poleciala w tym cyklu wczesniej, czemu? nie wiem :/ Rzeczywiscie dzis byl cien, wydawalo mi sie, ze wyrazniejszy niz wczorajszy, tzn powiem inaczej. Dzis pojawil sie szybciej, taki bardzo bardzo bladzioch, zarozowiony, ale szybko wyblakl. Wczoraj z kolei cokolwiek bylo widoczne dopiero po wyschnieciu,
Wklejam zdjecia wszystkich testow, i dzisiejszego, nie smiejcie sie, wiem ze na Nich nic nie widac, nie potrafie ujac cieni niestety, ale na ostatnim zdjeciu kiedy sie przyjrzycie to widac, to dzisiejszy test.

Zobacz załącznik 599139Zobacz załącznik 599140 nie wiem co mam o tym myslec, ale to chyba nie jest mozliwe, zeby przy tak spadajacej temperaturze jak zawsze u mnie przed @, bylo jeszcze cokolwiek mozliwe :/ choc rzeczywiscie, dzis 13 dzien od podania pregnylu, wiem ze po podwojnej dawce jego obecnosc moze byc wykrywalna do 14 dni ale zawsze chyba czlowiek ma nadzieje..nawet jak nie powinien.

kasiol odstawilas juz dupka ? kurcze ale Twoja poleciala...:-( do bani to wszystko. Chyba czeka Nas wspolna @.

tysia kochana u mnie to juz raczej po ptokach...spadla tak bardzo ze watpie zeby juz sie podniosla. Spodziewam sie jutro, najdalej pojutrze @.

Ostatnia edycja:
nuśśka na ostatnim zdjęciu widzę drugą kreskę,trzymam kciuki w takim razie ,żeby tempka podskoczyła, dziwne to ,że wszystko monitowane, staranka w czas a i tak coś przeszkadza,ah przestaje to rozumieć ;/;/;/;/;/
u mnie mega spadek-mimo ,ze jeszcze na dupku byłam wiec bez skrupułów ostatniej tabletki nie wzięłam

Nuuuśka rzeczywiście, jak tak spojrzeć pod kątem to cień na tym ostatnim teście widać. Na tych pozostałych ja nie widzę nic. Naprawdę z całego serca życzę Ci żeby ten cień oznaczał fasolkę! :*

Kasiol kurcze, u Ciebie też spadek :-( ale powiem Ci że wykres był piękny, temperatura w drugiej fazie bardzo stabilna! Mimo wszystko nadal trzymam kciuki :*

Tam na pozostalych tez jest cien, tylko na wczorajszym o polowe mniej widoczny, na czwartkowym najbardziej widoczny, ale nie umiem tego uchwycic aparatem, tylko na tym dzisiejszym cokolwiek sie udalo. Nie wiem, na prawde nie wiem dlaczego tak sie dzieje, ale nie wierze tez by jutro zaskoczyl mnie skok, bo to tak wyglada miesiac w miesiac kiedy zbliza sie @. Chyba tylko w glowie siedzi mi ta krecha :zawstydzona/y:
Gdyby nie Dupek, w ogole nie robilabym tych testow, bo tylko mieszaja w glowie, ale prawda taka ze bez tego z czystym sumieniem ciezko go odstawic.Choc wiem, ze nie mam wyjscia, nie ma juz chyba po co sie ludzic. Jutro powtorze test jeszcze raz, chyba juz tylko z ciekawosci, po skoro mowia, ze moze sie utrzymywac do 14 dni, to nie wiem, co ja jestem znowu maxymalnym przypadkiem ? Jutro mija 14 dzien, zobaczymy, ale jak poleci jeszcze bardziej to nie ma co gdybac, Dupka w kazdym razie odstawilam, zawsze mozna wrocic, ale nie ma sensu niepotrzebnie sobie wydluzac cyklu.

Nuska ja widze kreski na tych testach i na ostatnim najmocniejsza widze.
Kurcze mam nadzieje ze jutro tempka podskoczy...u mnie tak bylo...ajjj

Natka mam nadzieje ze tempka sie utrzyma, a jutrzejszy tescik pokaze dwie kreseczki..

Kasiol kurcze taki piekny wykres i nic ?? Trzymam mocno kciuki by albo tempka skoczyla i test pozytywny albo spadla i@ niech przyjdzie i pojdzie sobie..

A ja bylam dzis w szpitalu bo mam skurcze, mialam co 10-7 minut... teraz dalej trzymaja, ale nie sa to porodowe... rozwarcia brak wiec dobrze.. ale powiedzieli ze sterydow nie dadza bo do 35 tc ciazy daja a ja mam 35, 2dni ...czyli leci 36 tc i nie trzeba... teraz mam czekac na regularne skurcze, bardziej bolesne i w razie co przyjechac. Chcieli mnie na obserwacji na kilka godzin zostawic ze wzgledu na szybki porod z Vikim , ale ja czuje ze to nie to...na pojechalam zeby sprawdzic, zeby dali sterydy w razie czego...a juz nic nie chca dac wiec, oglaszam ze czekam na skurcze bardziej bolesne... mam nadzieje ze w wigilie jeszcze sobie pojem bigosu i pierogow hehe.. no i czekam jeszce na paczke z posciela i innymi rzeczami wiec no nie ma bata zaciskam nogi jeszcze jakies 2 tygodnie, a pozniej niech sie dzieje co chce.

Nuuśka ja widzę kreski na pierwszym i na trzecim teście, na drugim nie widzę...
Akuku kochana zaciskaj nogi ile się da:)

reklama
Cześć :*

Nuuuśka kurczę, ale poleciała :-(

A ja dziewczynki kolejny dzień nie rozumiem totalnie nic. Tempka w górę, test chyba negatywny. Chyba bo na pierwszy rzut oka negatywny ale pod światło coś jakby cień tam jest... Z tym że tak jasny i delikatny że nie jestem pewna czy go sobie nie wymysliłam. On jesy widoczny tylko pod światło i pojawił się na tyle późno że nie wiem czy to nie wynik tego że tam dalej zachodzą jakieś reakcje. Zresztą raz już miałam podobny wynik na pepino i ciąży nie było więc ten też traktuje jako negatyw. Czekam więc dalej na . Przez noc (.)(.) mi nabrzmiały na maksa więc chyba małpisko lada chwila powinno się pojawić.

Milego dnia! :*

Edit: przed wyjściem do pracy jeszcze tak zerknęłam i sama już nie wiem... Raz widzę ten cień a zaraz już nie. Tak więc to chyba mój mózg płata mi jakieś figle :/ zobaczę jeszcze po pracy czy coś tam widać.

Ostatnia edycja:
Do góry