reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

kasiol może to faktycznie jakaś klątwa grudnia... Coś w tym może być :/ u mnie wczoraj coś dziwnego- bo plamię naprawdę delikatnie i w sumie raczej tylko rano widoczne to tylko na papierze, wkładka sucha a dopiero na wieczór coś tam się pojawia "na zewnątrz". Ale wczoraj tak jak mówię było coś dziwnego bo dosłownie mówiąc wyleciało ze mnie "coś". Tzn tak jakby śluz (w sensie konsystencji- ciągnący się, klejący trochę jak płodny) tylko że zabarwiony krwią. A nawet nie żywą krwią tylko taką brunatną... Nigdy tak nie miałam i zaczynam się.tym trochę denerwować... :-( poza tym pobolewa mnie kurde.jakby wszystko. Znaczy niby brzuch ale nie do końca... a do gina dopiero jak wszystko się uspokoi...

Nuuuśka kochana trzymam kciuki za dobre wieści! Daj znać po :-)

reklama
natka, a moze chociaz zadzwon do gina powiedz co się dzieje. On cie uspokoi, a jakby okazalo sie ze to cos niepokojącego to pojdziesz na wizyte.

natka kochana ja bym na prawde zadzwonila albo przeszla sie do ginekologa, niech obejrzy Cie i zobaczy kochana co sie dzieje, bo to na prawde dziwne i niepokojace.
Co do mnie. A wiec tak. Szok :szok:
W srode na usg pecherzyk dominujacy mial 15x12mm dzis - po 2 DNIACH 21x14mm . Enometrium w srode mialo 4,7mm dzis niestety niewiele wiecej bo 5,5mm. W poniedzialek mam kolejne usg po pracy zaraz, ale Estrofem biore nadal, dzis zwiekszam dawke do 2, jutro do 3 jesli do tego czasu nie pojawi sie pik, jesli sie pojawi - od razu odstawiam zeby nie przystopowac pechola. Wyglada to fajnie, choc na owu u mnie troche za wczesnie, staram sie teraz jak moge podtuczyc endometrium.

Nuuuśka no proszę! Owu na dniach to teraz tylko działać :-) przy takim rozmiarze pęcherzyka to może być nawet jutro :-) trzymam kciuki :*

Co do mojego gina to on ostatnio mi mówił (po hsg jak miałam plamienia) że dopóki plamienie jest to nie ma semsu robić usg bo można tylko pororszyć (łatwiej infekcję złapać..) więc wątpię żeby teraz coś zmienił. Dzwonić próbowałam ale nie odbiera- pewnie dlatego ze dziś przyjmuje...

Hej :*

Tysia nie próbowałam już dzwonić bo miałam niezapowiedzianych gości i nie miałam kiedy.. Ale pomyślałam że jak do wtorku nie przejdzie to się przejadę do niego może...

Dziś rano zadzwonil mi budzik, wyłączyłam... I poszłam dalej spać :-) także dziś bez pomiaru.

Miłego dnia :*

Ale tu dzisiaj cicho i pusto :-( czyżbyście wszystkie od rana szykowały się na imprezy andrzejkowe? :-)
Ja mam dziś strasznego lenia, tylko trochę posprzątałam i na więcej nie mam sił :-)

Nuuuśka a Ty założyłaś nowe konto na enpr? Czy pokasowałaś stare wykresy?

Nie orientujecie się może czy niskie ciśnienie jakoś się leczy? Od paru dni mierzę swoje bo słabo jakoś się czuję i głowa mnie ciągle boli. A ciśnienie słabiutkie- cały czas w okolicach 90-95/55-60. I nie wiem czy lekarz coś na to poradzi czy nie warto iść... Albo może wiecie co poza kawą moze podnieść ciśnienie?

natka, widze że testowałaś? Chyba troszke za wczesnie, nie sadzisz?

Niskie cisnienie tez sie leczy. Kawa podnosi je na krótko. Mierzysz regularnie cisnienie, zawsze masz takie niski, czy spada czasami?

U mnie rano wyszedl tes owu niemal pozytywny. Minimalnie kreska testowa jasniejsza od kontrolnej. Spodziewalam sie ze wieoczrem albo jutro test pozytywny. Tymczasem wieczorem kreska testowa ledwo widoczna...... Ale dopiero 10 DC takze na spokojnie. W poprzednim cyklu test pozytywny wyszedl chyba w 13DC.

reklama
Wiem tysia że wcześnie na testowanie. Chciałam się po prostu upewnić, nie wiem sama. Po prostu im dłużej albo im więcej czytam w necie o plamieniach i co mogą oznaczać tym bardziej się bałam- że to ciąża pozamaciczna albo coś. Wiem że z całą pewnością w ciąży nie jestem bo temperatura na pewno ciążowa nie jest.
Co do ciśnienia to mierzę od około 1,5 tyg tak regularnie i cały czas utrzymuje się na takim poziomie jak pisałam. Raz miałam 100/60 a poza tym cały czas niższe.

Na owu u Ciebie tysia jeszcze wcześnie także tak jak piszesz- spokojnie bo stres na pewno nie pomoże.
Dobrej nocy :*

Ostatnia edycja:
Do góry