reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Witam popołudniu :) Wrocilismy niedawno z zakupow uchhh....4h lazenia po sklepach :eek: Ale bynajmniej kupiłam wszystko co chciałam.

paulinka88 znalazłam te tesciory o których pisalas ( Pepino) kupiłam dwa,zobaczymy co jutro pokaza :happy2: Co do watkow, to jakby nawet się nie udało, nie ma mowy nawet zostaje tutaj, tutaj się wszystko zaczelo i nie chce przenosić się gdzie indziej.Mam nadzieje, ze Wy tez, bo szkoda by było Was stracic dziewuszki.
Ja testy robie od 3 miesięcy, zawsze na 3-4 dni przed planowana owulka pojawia się ta druga kreska, z każdym dniem jest ciemniejsza. W tym cyklu druga kreska pojawila się w piątek, w niedziele była bardzo wyrazna, w poniedzalek już bledsza stad moje przypuszczenie ze owulka wypadala w niedziele.Niektore testy informują, ze pojawienie się drugiej kreski bledszej od kreski kontrolnej oznacza wynik negatywny, ale ostatnio kupiłam inne i tam wyraźnie było napisane, ze pojawienie się drugiej kreski nawet jasniejszej od paska testowego traktujmy jako wynik pozytywny i ok. 12h po wykonaniu testu najlepiej zacząć wspolzycie.
Akuku ważne ze jest kreska,a nie ze jasna. Strasznie jesteś negatywnie nastawiona, na prawde nakopiemy Ci do dooooopska :-)

patu$ka popołudniowe testy się nie licza wcale a wcale :-ptez mnie korci żeby wyprobowac ale nie nie. Zrobie jutro z samego rana. Gorzej będzie jak będzie mi się chciało do wc , a teraz to mogłabym sobie je podstawić kolo kanapy, bo pije 3x tyle herbaty z cytryna ile normalnie :-D Skoro gin Ci powiedział ze jest szansa, to watpie żeby @ zawital Kochana, bo takie rzeczy jak zblizajaca się menstruacje tez widać na usg. Mowie Ci, nie martw się, będzie dobrze.
Ja za to stresuje się przed jutrem. Objawow nie mam zupełnie zadnych, może tylko (.)(.) bola bardziej w dotyku niż normalnie, ale tak to nic. Ale @ zawsze przychodzila bez objawowo po odstawieniu anty :/ Wiec nie spodziewam się cudu, zapas tamponow już nabyłam, choć wiadomo, ze licze, ze się się nie przyda.

reklama
Patuska popoludniu test robilas ? Zrob jutro z nami :-) a jak jutro nic nie bedzie to czekasz do poniedzialku :-)

Nuska no bo mi ta tempka spadla aaaaaaa
To testujemy jutro razem, no chyba ze mnie zaleje do rana to nie testuje rzecz jasna.
wiecie co ja zauwazylam ze mnie brzuch zaczal bolec jak mi ta tempka spadla rano, potem przestal bo nie myslalam o tym, sprzatalam, gotowalam ... I u mnie to psychika u mnke tak dziala ze tak jak pomysle tak mam objawy hahaha.
Ide ciacho zjesc :-) a co :-)
Ja chodze dzis co chwile do toalety I juz sama nie wiem czy mnie pecherz cisnie czy znowu psychika I chodze sprawdzam czy @ przyszla.

Zainspirowałaś mnie... A z sprawdziłam instrukcję.

1.Test jest pozytywny gdy widoczne są dwie kreski,

obie kreski są tego samego koloru,

kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej

a także jeżeli kreska testowa jest lekko jaśniejsza od kontrolnej wtedy także uznajemy, że wynik testu jest pozytywny. Owulacja powinna nastąpić w ciągu 24 - 48 godzin. W przypadku kiedy chcemy zajść w ciążę powinniśmy rozpocząć starania. Najlepiej odbyć stosunek po 24 godzinach a przed upływem 48 godzin od wykonania testu.

2. Test negatywny gdy widoczna jest tylko jedna kreska
również gdy kreska testowa jest dużo jaśniejsza od kreski kontrolne

3. Test błędny gdy nie ma widocznej żadnej kreski, należy wykonać jeszcze raz test z nowym testem paskowym.

Tylko teraz jak interpretować tą jaśniejszą... Jaśniejsze kreski były, ale daleko im było do bladziochów...

nuuska no o zblizajacej sie @ nic mi nie mowil. Wiecie nigdy nie sprawdzalam polozenia szyjki bo nie i wiedzialam jak,ale dzis jak pojawil mi sie ten serek niby,zrobilam irygacji i po kapieli znowu wetklam tam paluch zeby zobaczyc czy znowu mie sie tego serka nazbieralo to wiedzialbym od razu ze to grzybek (podraznilam sie ale co tam):-D I co poczulam ze napotkalam tam taka jakby twarda kulke a troche glebiej takie mieciutkie cos jak gabka i bardzo nisko,nie wiem jak to opisac:-):-D:szok: no chyba czaicie o co mi chodzi :-D
no tak po raz pierwszy tak mam bo nawet jak w srodku cyklu si ekochamy to nie miewam tak jak dzis

akuku teraz to ja napewno zatestuje we wtorek,nie ma bata. Ja tez ciagle biegam do Wc:-D

Patuśka ja w kwestii szyjki to ciemna jestem:) Nie wiem czy twarda czy miękka czy wysoko czy nisko czy otwarta czy zamknięta...

Patuska jak nie badasz codziennie szyjki to nie sugeruj sie, ale tylko powiem ze podobno szyjka jest nisko jak @ sie zbliza.

Patuska jak nie badasz codziennie szyjki to nie sugeruj sie, ale tylko powiem ze podobno szyjka jest nisko jak @ sie zbliza.

no wlasnie ja tez sie nie znam tak akurat spostrzeglam...tez w tym temacie jestem zielona:sorry2: Jak @ przyjdzie trudno,nowy cykl nowe nadzieje. A jak nie to tylko sie cieszyc;-)

Patuska mowje nie sugeruj sie szyjka teraz ... Jak @ orzyjdzie to wtedy zacznij sie badac codziennie o tej samej porze bo szyjka lubi zmieniac wysokosc w ciagu dnia.
Ja czulam ja nisko tylko raz w tym cyklu, a tak to ja ja ledwo siegam :-( wiec albo tak mam ze ucieka albo nie wiem.
Ale podobno zeby dojsc do wprawy trzeba ok 2 cykli :-)
Wiec spoko koko... :-)

Nie:-D:-D no nie bede jej obserwowac bo bzika dostane. CLO luteina, tempka.,testy owu i jeszcze szyjka nie nie bo za duzo tego:-D

reklama
Do góry