reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Doberek... widzicie jak szata sie zmienila? Nie podoba mi sie...

Natka a taki piekny wykres mialas...ahhhh szkoda,wielka szkoda. Boz anosilo sie na KINDERniespodzianke

reklama
hej
natuś przykro mi :( kurde nooo ...tylko sie nie łam prosze!

patuśka czy ty aby nie jesteś po ovu? 11 dc tak jakoś pasuje mi na ovulacje u Ciebie:)
nuśśka jutrzejszy monitoring wszystko wyjaśni!
u mnie nudy, nudy jakich mało... tempka o wiele nizej niż zawsze, moze to przez chłód jaki mamy w naszym mieszkanku-jak mieszkaliśmy u góry było zawsze mega ciepło, wręcz gorąco, a na dole mamy chłodek-do którego sie powoli przyzwyczajamy:)
paulinka już 9 tydzeń:) ale ten czas leci:)

Witam ;)

Paulinka - super ze z maluszkiem wszysko ok ;)

Nuuuska - a moze wlasnie temaeratura ma byc do niczego zebys sie nie nastawiala i odpuscila? Nie wiesz keidy owu - bedziesz spokojniejsza ;)

Akuku - jak rpzyjdzie wózek to koniecznie wrzuć fotki ;)

A ja mam zapalenie spojówek ;/ Na szczescie mam juz kropelki, bo inaczej nic bym na oczy nie widziala.....

Rano byla zrobic TSH i prolaktyne. Wyniki ebda po poludniu, ale nie bede miala jak odebrac wiez zabiore jutro z rana. Jestesm bardzo ciekawa co tam wyjdzie. ....

Milego dnia. Ide po kawe bo ejszcze nie mialam na to czasu.

Nuuuśka jest przecież w gorę w porównaniu z przedwczoraj więc może owu byla tykko wzrost powolny :-)

A u mnie jak na złość- uczucie nadchodzącej @ całkowicie zniknęło wiec teraz pewnie zaleje mnie w najmniej oczekiwanym momencie. Jeju co za dzień :-(

Tysia oby szybko Ci przeszło, zap spojowek to jest masakra :/

Piszesz że Karola z listopadówek teraz w ciązy jest, ze udalo sie po 12 cyklach. A powiedz miała jakies wspomaganie w tym czasie?

hop, hop, ptaszki mi ćwierkały, że ktoś tu o mnie wspominał :-D
dzięki za miłe słowa!!!

tysia nie brałam wspomagaczy typu Clo, jedyne co łykałam to wiesiołek, witaminy prenatalne i od 3 miesięcy biorę Letrox bo okazało się, że mam niedoczynność tarczycy. Wcześniej piłam przez 3 cykle zioła ojca Sroki ale podczas ich picia nie udało się zajść, zaszłam w pierwszym cyklu po ich odstawieniu :tak:

w czerwcu miałam mieć HSG ale nie poszłam bo nie pasował mi termin (zakończenie roku szkolnego a ja jestem nauczycielem więc ten termin odpadał), w lipcu chciałam iść- klapa, Gin na urlopie. Potem znów chciałam się umówić ale @ przyszła akurat pojechaliśmy na wakacje i znów klapa bo po powrocie było już za późno na HSG. W październiku byłam zdeterminowana! Teraz musi się udać- myślałam. Umówiłam się, byłam na wizycie u Gina, zrobiłam CRP i czystość pochwy, załatwiłam sobie wolne w pracy, wszystko było dopięte na ostatni guzik... a tu w przeddzień Gin dzwoni, że badanie czystości pochwy nie wyszło mi za dobrze, mam za dużo leukocytów. No i moje HSG szłag trafił :-( dostałam globulki (Gynalgin) i probiotyki, miałam brać cały cykl a w listopadzie ponownie umówić się na HSG. Byłam załamana... W dodatku wyczytałam w necie, że podczas brania globulek nie należy się starać a nawet jak ktoś chce się starać to Gynalgin zabije wszystkie żołnierzyki. Załamka kompletna! :-:)-(

zadzwoniłam do Gina, czy mam odpuścić ten cykl, on na to, że mamy się starać bo zawsze warto próbować i że jak będę wiedziała, że owulacja się zbliża to mogę odstawić globulki na kilka dni.

no i tak zrobiłam :tak:

w sumie dokładnie nie wiedziałam kiedy miałam owu, owszem śluz płodny był ale pierwszy raz w życiu w dniu owulacji nie miałam skoku o min 0,2 stopnia dlatego nawet nie byłam pewna czy owu była i kiedy :eek:
w sumie miałam to gdzieś bo jakiś czas temu wmówiłam sobie, że na pewno zajdę dopiero po HSG, a zresztą jeszcze te globulki więc już szans nie ma żadnych więc olałam ten cykl, w dodatku nie miałam głowy nawet myśleć o staraniach bo siedziałam całymi dniami (i prawie nocami) nad projektem unijnym.

nie wiem co miało wpływ na to, że się udało, zioła, Letrox, głowa zajęta projektem a może wreszcie po raz piewrszy od roku odezwał się prawy jajnik i dlatego się udało. Pojęcia nie mam i pewnie już nigdy się tego nie dowiem. :tak:

gdyby ktoś chciał luknąć to mój "szczęśliwy" cykl i przegląd moich pozostałych cykli.

Obserwacja cyklu - enpr.pl

jesli macie jeszcze jakieś pytania, piszcie śmiało!

pozdrawiam.

tysia zapalenie spojowek - zmora mojego dziecinstwa ! Mam nadzieje, ze szybko przejdzie.Czekam na Twoje wyniczki, i mocno trzymam kciuki ! co do mnie - pojecia nie mam, ale jesli zechcialaby skoczyc byloby bardzo milo :confused2:

natka i jak sytuacja na froncie ? przyszla @ ?

karola gratulacje :) i znów czas "niemożliwy" stał się szczęśliwy:) dajesz nadzieje kochana:):-D:-)
czytajac twoje zmagania jakoś o nuśśce pomyślałam :-D ciekwai mnie bardzo co Ci nuśka gin jutro powie:eek:
patuśka no nie wiem czy dopiero będzie , to mi wygląda na drugą faze- trzy wyzsze tempki jak byk-a wpisujesz w ovufrend tez?mi w tym cyklu pokazywał 10 dc a po paru dniach zmienił na 13 dc -czyli tak jak niby była:baffled:
natka to czekanie najgorsze , najtrudniejsze ahh na samą myśl doła łapie:baffled:

kurcze a mi niedobrze po tym duphastonie ze szok, czuje sie cieżka i mam mdłosci-w zeszłym miesiacu tez miałam mdłości po nim, czytałam ze bardzo można przytyć i staram się pilnować-ten cykl bedzie napewno najdłuzszy z wszystkich od 17 dc mam brac 14 dni czyli 32 dc koniec i później pare dni -obym sobie nie namieszała tym

Cześć dziewczyny :*

Nuuuśka @ na razie ani widu ani słychu- rano miałam dużo kremowego śluzu, momentami delikatnie brunatnego więc myślałam że to zwiastun małpiska ale na razie wszystko ucichło. Do bani to wszystko, (.)(.) przestały boleć jak zwykle mam przy @ ale nadal napuchnięte jak nie wiem :/

Kasiol aż 14 dni masz brać? To faktycznie cykl może Ci się wydłużyć ale nie sądzę żeby jakoś bardzo, może z 3 dni.

reklama
hmmm natka dziwne to w takim razie :-( zobaczymy jak jutro beda sie prezentowaly tempki, oby byly bardziej laskawe dla Nas obydwu niz te dzisiejsze !

kasiol to wyjatkowo dlugo masz brac tego dupka :/ widze, ze i u Ciebie szykuje sie cykl 33+ :zawstydzona/y:

Do góry