reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Tak, macie na pewno sluszna racje, cos z tymi testami jest nie tak, bo ciagle pokazuja mi druga kreske, ale o roznych porach dnia, albo jest, albo jej nie ma wcale. Chcialam ten cykl sprawdzic dla wlasnej ciekawosci, kiedy wystepuje u mnie owulacja wedlug testow, ile h po piku odczuwam bol owulacyjny, ale raczej nic z tego nie wyjdzie.

natka Twoja temperatura dalej bardzo obiecujaca, trzymam mocno &&&&&
U mnie sama nie wiem, chyba owulacji jeszcze nie bylo, po sniadaniu wykorzystam Ł. co by nie bylo mu za dobrze :-), ale wydaje mi sie, ze czeka mnie cykl bezowulacyjny niestety, bo za dlugo jest ta jednostajna temperatura.

reklama
Nuuuśka no sama widzisz, ze te testy tylko Cię stresują.. Ja bym mimo wszystko je odpuściła :-) co do owu to dzisiaj tempka poszła w górę, myślę ze jutro jeszcze podskoczy a owu wczoraj :-) nie sądzę żeby to był bezowulacyjny kochana :*

Dziękuję Ci kochana za kciuki i dobre słowa :-) rzeczywiście, temperatura wyjątkowo jednostajna jak na mnie ale mimo wszystko wydaje mi się że to nic nie znaczy, że jest za niska bo popatrz jaka piękna była te parę dni temu... Myślałam że może jakimś cudem jutro będziemy mieli piękny prezent rocznicowy w postaci dwóch kresek, ale wygląda na to że nic z tego. Trudno, na razie jakoś udaje mi się wyluzować i nie przejmować się bo doszłam do wniosku że tak czy siak nie mam na to wpływu. Nie teraz to może innym razem :-)

hej:)
kurcze mam wątpliwości co do tej tempki ;/ w czwartek ginka powiedziała-piękna owulacja-na 90 % w trakcie właśnie-a tempka? hmm nic nadzwyczajnego! jakby miała spóźniony zapłon!dziś patrząc na tempki- powiedziałabym ze bezowulacyjny-właśnie nuśśka:) ale ginka wyraźnie powiedzała ze owulacja jest.Chyba ze to wina termometry( choc baterie wymieniłam) za pierwszym razem przy pomiarze miałam 36,40;/ ale chyba nie tak trzymałam termometr , bo dwa kolejne to 36,5-i tak mało jak na " piękną owulacje"
ja mam dziś nerwa na mojego m. najchetniej zostawiłabym go i uciekła ehhh
hahaha

a ovufrend wykazało ovu w 10 dc:) buhahah

Ostatnia edycja:
natka to ze teraz jest nizsza niz pare dni temu nie znaczy, ze przekresla to szanse na ciaze, sama to dobrze wiesz wiec nie wymyslaj ! :wściekła/y: musimy spokojnie czekac na rozwoj wydarzen ,ale ja wierze ze w koncu sie uda, temperatura jest na prawde bardzo ladna,lepiej nizsza a stabilniejsza, niz znowu gory i doliny, tak uwazam :*

U mnie o 11.20 test pokazal dwie mocne krechy,owu wiec dzis najdalej jutro :happy: Nie wiem kiedy dokladnie byl pik, ale sadze ze nad ranem totez wieczorem jeszcze poprawimy co by zolnierzykow bylo wiecej :happy:

kasiol te nasze termometry chyba figla Nam chca sprawic bo moja tak senna jak nigdy nie byla ! oj oby sie obudzila w II fazie bo zasne razem z Nia :eek: staraj sie nie denerwowac, bo wszystko wplywa na wartosc temperatury.

Mnie dzis Ł. wymeczyl na maxa haha, ja mu mowie, ze chce na spacer a on mnie wyciagnal na 3h lazenia wszedzie a teraz to ja nog nie czuje :baffled::wściekła/y: i tylko jak osiol ze Shreka co chwile pytalam po 1,5h - Daleko jeszcze ? daleko jeszcze ? gdzie my jestesmy, daleko jeszcze ? a on mnie oszukiwal ze juz prawie pod domem, a bylismy na drugim koncu miasta ( chodzilismy po lesie stad nie bardzo wiedzialam gdzie jestesmy ) :-p

kasiol tempka tempką ale skoro ginka mówi że owu była to ja bym jej zaufała :-)

Nuuuśka a jednak test też się zdecydował hehe :-D to mam nadzieję że już jesteś spokojniejsza :-)
Fajnie że aktywnie spędziliście dzień.. U nas dziś z kolei leniwie jak nie wiem :p koło 12 byłam w mieście ze dwie godzinki a później w domu aż do teraz ;-) także spokojniutko jak rzadko kiedy :-)
A M. dziś pytał kiedy testuję i powiedział że "może jutro zatestujesz?" a ja nie chciałam mu mówić nic i coś tam zaczęłam kręcić że nie wiem, może za parę dni. Nie umiem kłamać ale mam nadzieję że nic się nie domyslił... Jak jutro tempka nie spadnie to może zatestuję ale jak będzie jedna krecha (a czuję że tak będzie :-() to nawet mu nie powiem...

natka mysle ze spokojnie mozesz juz jutro zatestowac, bedzie 12 dzien po, tempka ladnie sie utrzymuje wiec sa na prawde duze szanse kochana wedlug mnie ! ja mocno wierze i mocno trzymam kciuki zreszta sama wiesz !! :tak:

natka życzę Wam jutro wielkiej niespodzianki!
nusśka czyli w tym cyklu idziemy prawie tak samo:)jeśli miałas dziś owulacje :) już się trochę uspokoiłam, aj te starania mnie niszczą-jestem agresywna i wogóle nie lubię siebie takiej;/
akuku jak tam dziś? "mały" dokucza mamie:)??czy ja coś przegapiłam-czy ty nie miałaś mieć jeszcze jednego usg?
bedzie co ma być-czytaj głową muru nie przebije
eh

Dzięki dziewczynki :* ale tak jak mówię- wszystko zależy przede wszystkim od jutrzejszej temperatury :-)

Wiesz kasiol, doskonale Cię rozumiem. Starania strasznie nas zmieniają, i to niestety faktycznie na gorsze :-( też widzę że przez ten czas bardzo się zmieniłam, prawie nic mnie nie cieszy i w ogóle.. Dlatego wmówiłam sobie i staram się wierzyć że trzeba wyluzować bo tak naprawdę nie mamy na to wszystko wpływu- owu jest a czy się uda to już naprawdę nie zależy od nas...

I trzymam kciuki żeby zarówno u Ciebie kasiol, jak i u Ciebie Nuuuśka jutro tempka poleciała pięknie w górę! :-) :*

Idę powoli szykować łóżko bo niedługo kładziemy się i będziemy oglądać film :-) miłego wieczoru :*

Nqtka to ja trzymam kciuki by u Ciebie tempka jutro byla ladna I tescik pozytywny oczywiscie :)

Kasiol nie bede miec usg..nie mam kasy na prywatne a ze szpitala to jak jest cos nie tak to zrobia...
A co do malucha to kopie jak szalony szczerze sie martwie bo jest bardzo nisko.. dzis czulam raczki w polowie cipki. Czyli bqarzo nisko..a gdzie glowa?? Nie wiem moze rekoma nad glowa macha? W poniedzialek zadzwojie do poloznej niech sprawdza czy eie juz w kanal nie wstawil.. bo nie za barzo chcialabum tak wczesnie rodzic..

reklama
Cześć dziewczyny :*
Tempka ładna- poszła w górę, więc zrobiłam test ale oczywiście negatywny bo jakby mogło być inaczej :-) także tak jak przypuszczałam to wszystko co się teraz dzieje zarówno z tempką jak i objawami to "zasługa" HSG- innej opcji nie ma.
No cóż, miałam rację że przytulanki musiały mimo wszystko być za wcześnie.
Miłego dnia :*

Do góry