reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

kasiol noo owu strasznie sie zaczela opozniac :baffled: najwazniejsze zeby byla to fakt, ale kurcze znowu szykuje sie cykl 33+ . Najpozniej od poczatku pomiarow owulacje mialam 18dc, wiec cos czuje ze ide w tym cyklu na kolejny rekord :dry:Daj znac co gin powiedzial po wizytce !!

natka nie spadla znaczaco wiec dla mnie ten spadek nic nie oznacza kochana. jak pisze kasiol, najwazniejsze sa ostatnie temperatury, te wazne by trzymaly sie ponad granice a trzymaja sie ladnie wiec ja mocno zaciskam !! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&7

reklama
witam ;)

natka - kolejny piatek, czyli 8 listopada. Zalezy mi na tym żeby miec wizyte w połowie cyklu, żeby mozna było podejrzec czy sa duze pęcherzyki i czy owu sie szykuje czy nie.

Akuku - święta prawda, że dziecko czeka na (nie)odpowiedni moment. Pisalam wam kiedys że pierwsza ciąz pojawia sie wtedy kiedy skumulowalo sie wszystko - firma, dodatkowa praca i poczatek studiów. Ostatnio sobie pomyslalam ze dziecko teraz czeka, zeby termin poordu przypadal wtedy jkiedy bedziemy robic wykonczeniowke w domu. Planujemy wiele rzeczy zrobic sami wiec idealny czas na rodzenie......

Piszesz że Karola z listopadówek teraz w ciązy jest, ze udalo sie po 12 cyklach. A powiedz miała jakies wspomaganie w tym czasie?

Ostatnia edycja:
Wiem dziewczynki że ten spadek nic jeszcze nie oznacza :-) ale tak jak mówiłam ta tempka ostatnia była masakrycznie wysoka jak na mnie, ta dzisiejsza już bardziej przypominająca moją "dotychczasową" temperaturę z II fazy.

Kasiol trzymam kciuki za wizytę :*

Ostatnia edycja:
tysia karola pila ziolka O.Sroki, ten cykl byl pierwszym cyklem po odstawieniu :tak: do tego brala Castagnus, i leki na obnizenie poziomu tsh. :tak:

akuku nawet pojecia nie masz jak sie ucieszylam tym dzisiejszym zdjeciem od karoli :-) kurde na prawde nalezalo jej sie !! Ale jak mowie, kazdy z Nas ma swoj czas i kazdy na pewno sie doczeka, wiara czyni cuda, doslownie i w przenosni !! :-)

natka Ty wiesz jak ja mocno trzymam za Ciebie &&&&&& :***

kasol koniecznie daj znac jak juz bedziesz po wizytce !!

hej:)
juz po wizytce:)
lewy jajnik-ovu za chwile albo w trakcie niby pechol 18 mm ale " obrzeża nie równe- może nie przed a w trakcie ovu-ze niby to miejsce po pecholu" kazała działać zaraz -powiedizała że jeśli chcemy dziecka to jeśli to właśnie ovu to do roboty:) mówiła z 5 razy:) bedzie dziecko, bedzie dziecko:) heheh
od poniedzałku mam brać dupka 2 razy dziennie przez 14 dni:)
no ciekwae ciekawe:) oczywiscie mój m chciał mnie wariat bzyknac przed wizytą-a jak mu powiedizałam co i jak-to sie smiał-ze to wiedział;)

kasiol super,ze na wizytce wszystko ok, to najwazniejsze !! W takim razie do boju !! Kochana dzialajcie ile wlezie i musi byc z tego dzidzius jak mowila gin, jestes zaopatrzona w leki wiec teraz nie ma juz prawa do porazki :-) trzymam mocno i z calych sil i Was prosze o to samo wzgledem mojej owulacji bo cos niestety sie na Nia nie zanosi :/

Nuuuśka nie myśl tyle o tym (wiem, wiem- łatwo powiedzieć...) bo jeszcze zablokujesz owulkę! To że się tym martwisz naprawdę nie pomaga, a myślę że nawet może być przyczyną opóźniania się owu... Także kochana nie myśl bo nie masz niestety na to wpływu- będzie co ma być (a ja wiem że owu będzie i z całych sił ściskam za to kciuki! :-)) także kochajcie się kiedy macie ochotę i ile tylko macie sił :-D

Kasiol - no to do roboty ;) Musi sie udać ;)

Hmmm, nigdy nie badałam TSH, może warto, skoro i tak na PRL musze isc.... Czy dzien cyklu ma wplyw na wynik badania? Trzeba je robic w okreslonym dniu?

Nuuussska, ty cos na obniżenie TSH bierzesz?

Ostatnia edycja:
reklama
tysia tak tak, z powodu tsh ktore u mnie zawsze wynosilo powyzej 2 albo i lepiej, od prawie 1,5miesiaca biore Euthyrox25, i po miesiacu z 2,05 spadlo do 1,46 wiec pieknie,teraz zmieniam dawki zeby ten wynik koniecznie utrzymac. TSH mozesz badac w kazdym dniu cyklu, tu akurat nie ma wplywu na nic, ale jesli juz chcesz badac tsh warto zbadac jednoczesnie FT3 i FT4 :tak:

natka ja wiem , wiem, ze nie moge o tym myslec, i tak tez staram sie, ale kurcze w tym calym ladnym wykresie, zla jestem ze owulacja znowu bedzie tak pozno :dry: mogloby to wreszcie wrocic do normy, bo kurcze na prawde ciezko w cokolwiek trafic kiedy nie wie sie dokladnie kiedy jest owulka. Dobrze, ze jeszcze troche tesciorow mi zostalo, robilam przed chwila, i cos zaczyna sie Nam objawiac, wiec licze ze jutro najdalej pojutrze jednak bedzie mila niespodzianka :blink:

Tymczasem zycze Wam milego wieczorku i nocy :*

Do góry