reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Ja calutki czas trzymam kciuki Nuuuśka :-) i czekam na wieści!

A ja czuję się strasznie :/ brzuch mnie tak boli że normalnie zaraz nie wytrzymam :/ kurde, a taki dziś dobry humor miałam... Mam nadzieję ze szybko przejdzie i humorek też wróci :-)

reklama
jeszcze dwie panie i wchodze !! kurcze boje sie ze owu juz byla, dzisiejszy test mimo tego ze nie byl z porannego pierwszego moczu chyba byl zafalszowany :zawstydzona/y: bo potem tylko piekna jedna tlusta krecha :/ albo owulacji w ogole nie bylo i czeka mnie cykl bezowulacyjny a na to sie kurde nie zgadzam !
A na brzuszek wez nospe, moze to nerwy ?

JESTEM !!
A wiec uprzejmie informuje ze owulacji jeszcze NIET ! W tym cyklu pracuje prawy jajnik, z Niego bedzie najprawdopodobniej owulacja. Endometrium trojlinijne, w tydzien z 4,3mm przytylo do 7,6mm. Na prawym jajniku jest pare pecholi, dominujacy jeden, ma w tej chwili 13x15,6mm wiec gin przypuszcza, ze owulacja bedzie w granicach 18-20dc maxymalnie. Za tydzien mam przyjsc na kolejne usg, powiedziala zeby Estrofem-u juz nie brac, ze ona uwaza ze te 7 dni juz wystarczy. Powiedziala rowniez, ze jesli w tym cyklu sie nie uda, w nastepnym sprobujemy postymulowac jajniki delikatnie, nie pytalam jeszcze jak, ale wiem, ze na pewno nie z takiej grubej rury jak to zrobila poprzednia gin. Zreszta ja zyje tym cyklem !! :biggrin2:

Super kochana że tak się endo poprawiło :-) i mówiłam ze jesteś jeszcze przed owu :-) także teraz tylko działać i czekać na efekty!! Oby ten cykl był tym szczęśliwym :-)
Fajnie też że za tydzień monit- bedzie pewność że owu była :-)

Co do mojego brzucha to już mi lepiej, odpoczęłam trochę i przeszło. Chyba się przeforsowałam sprzątając hehe. A w ogóle to chwilami wydaje mi się że @ przyjdzie wcześniej- nie dość że czuję jakby zaraz miała się pojawić a pozs tym cera zaczyna mi się trochę psuć :-(

Miłego wieczoru :*

Nuska dobre wiesci to rozumiem ze czekasz do jutra pojutrze z przytulaskami ?? Mam nadzieje ze za miesiac juz nie bedzie trzeba zadnych stymulacji robic.
Mialam jeszce pisac, Alex zaczal czytac ale narazie krotkie wyrazy tak do 5 liter ... ale mowie to sa jego poczatki...jak dla mnie szybko bo dopiero 3 miesiac w sszkole, a mial juz 2 tyg wolnego. Ma 5 lat i ladnie mu idzie, a co najwazniejsze sam tego chce, nikt go nie zmusza. Czyta troche po angielsku troche po polsku. Wszystko go interesuje... w miedzy czasie nauczyl sie liczyc juz powyzej 100. Ja taka bylam wlasnie szybko sie uczylam, ale troche to bylo zaniedbane..przez mojego ojca... a co do Olusi to ja uwazam ze i tak szybko ;) kazdy ma swoj czas i uwazam ze to zaden wyscig.
Uwazam tez ze to ze np. Alex teraz ladnie sie uczy i przyswaja wszystko szybko to wcale nie znaczy ze w przyszlosci nie bedzie mial problemow...
A Viki np. Jak pokazuje mu kolory i pytam gdzie jest jaki kolor to pokaze, ale jak go zapytam jaki to kolor to nie chce i juz. Jakby go to wcale nie interesowalo. Ale wiem ze moze sie to zmienic i moze chciec sie uczyc czy rysowac za jakis czas..teraz go to nie interesuje zbytnio, bardzie bazgroli heh.

Natka dobrze ze bol brzucha minal.odpoczywaj.

A ja dziewczyny nie daje juz rady... maluch mi rekoma w cipce grzebie... boli to i jest mega nieprzyjemne... a ja czekalam na ruchy ?? Ahh ..w nocy mi spac nie daje, wierci kopie...nogi. mnie bola i telepie nimi po calym lozku a jak jjz zasne to mnie budzi na 3 kropelki siusiu..

Wozek kupilam ,..przyjdzie za jakies 2 tygodnie max... a zamowilam bo juz mnie stres dopadala jednak wozek to podstawa, poscieli moge nie miec...maluszek bedzie 4 miesiace w kolyske w takim spiworku... w razie czego mam jakas tam posciel po chlopcach ale wolalbym nowa juz na 3 maluszka.
A niestety przez m szefa jest gorzej bo placic nie placic ale go nie zwolnil i jest dupa blada... ahh wszystko do bani.
Mam nadzieje ze wozek okaze sie dobrym zakupem...

Chlopcy ogladaja my little ponny i jak sie skonczy ida spac. Uff... co ze mnie za matka ze odliczam do 19 ..

Ale dzieci daja mi duuzo radosci to jak sie rozwijaja bardzo mnie cieszy wiec staram sie szukac pozytywow.

Zostalo mi sie 79 dni do terminu ale za 65 moge juz sie na spokoj ie rozpakowac...uff chyba wypada pomyslec o torbie do szpita.
Mam nadzije ze maluszek bedzie grzeczny bo juz w ciazy daje mi popalic i spac nie moge..z czego moj m sie cieszy bo wstaje z nim rano hehe...a przed ciaza potrafilam spac do 11 albo dalej jak moglam hehe. Ale przyzekam ze jak maluch dzis mi spac nie da to jutro rano m zawozi dzieci a ja z lozka sie nie ruszam.

Milego wieczoru. Ide sie polozyc.

natka tez sie ciesze, ze przytylo przez ten tydzien, mimo wszystko bardziej niz ostatnio, i jest szansa ze jeszcze troszke przytyje skoro owulacja przede mna. Z dwojga zlego to dobre :tak: i ciesze sie powiem Ci, ze zdecydowalam sie na Nia sposrod tych wszystkich, bo na prawde najbardziej sensowna. No nic, poki co, dbam o wysokie pH ( udalo mi sie podbic je do 8 i takie sie utrzymuje ) i czekam na pozytywny tescior :-)

akuku tak dokladnie, chce poczekac do pojutrza mysle, jutro to chyba jeszcze za wczesnie, bo owulacja najblizszej pojutrze bedzie. Swoja droga tak pozno ? :dry: znowu.
Tez ogladacie My Little Pony ? My uwielbiamy :D!!

Akuku - jak ja ci zazdroszcze tych kopniaków ;) Chociaz jak przeczytałam o grzebaniu w cipce to moinitor ze smiechu oplułam ;)

Natka - dobrze ze brzuch przestał bolec.

Nuuuska - rzeczywiscie jakos póxno ta owu.... Ale najwazniejsze ze bedzie ;) Daj znac jak testy beda dalej wychodzily, bo sama jestem ciekawa ;) W tym cyklu tez chce poeksperymrntowac i zobaczyc co tez wyjdzie na testach ;)

Przez caly dzien nie moglam sie dodzwonic do lekarza mojego, bo w konuc tak jak pisalam musze sie umówic. Wchodze na net zeby poszukac innego nr tel i co widze - moge umowic wizyte przez internet ;) No superancko ;) Wiec w piatek lece do gina, akurat bedzie 15 DC wiec chyba idealna data zeby podejrzec czy owu sie szykuje czy nie.

Hej!
No i tak jak przeczuwałam- to HSG musiało tak "namieszać" bo dziś tempka spadła :-( no cóż, widac taki mój los :-)

Tysia Twój gin przyjmuje też w święto? Fajnie :-) to trzymam kciuki za piątek!

Miłego dnia :*

hej
natka nie przejmuj sie spadkiem tak bardzo, bo z doświadczenia wiem-ze najważniejsze te ostatnie tempki 13-16 dpo i czesto prawdziwe wzrosty sa na sam koniec:)
nuśśka późno masz te ovu teraz:) nie widze innej opcji jak właśnie pozytywny teścior w tym cyklu:)
akuku masz świetną rodzine-a niedługo jescze szczęścia Ci przybędzie:):***************
lece do pracy

reklama
Tysia jeszce troche i Ty poczujesz swoje kopniaki, kazda z was poczuje na pewno. Dzidziol czeka na odpowiedni momemnt ( choc u mnie czekal chyba na ten gorszy moment bo jak zaszlam w ciaze tak sie zaczelo... ja 10 maja test a 25 maja m zlamal noge i sie posypalo mam nadzieje ze wraz z zakonczeniem ciazy i problemy sie zmniensza a potem stopniowo sie ich pozbedziemy )

Kasiol dziekuje.

Chcialam napisac ze KAROLA Z LISTOPADOWEK ZASZLA W CIAZE W 12 CYKLU, NA KAZDEGO PRZYJDZIE PORA...ONA MIALA MIEC HSG W LISTOPADZIE...

Do góry