reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

A ja już wciągnęłam 3 pączasy:-) i sama jak ten pączuś wyglądam, ale co tam słodki grzeszek może być wynagrodzeniem zakręconego tygodnia :-) Co do testów owu to uważam że lepiej jest mieć je w szafce

reklama
Kurcze a ja się zastanawiam czy swojego Trolka tez wysłać na badanie nasienia. Po poronieniu mówiono nam iz nie ma co sie nakręcać i jest to jak narazie niepotrzebne, ale ja mam watpliwości. Może tak bym go też wyslała...

Z kolei patu$ka spokojnie brak proawidłowej owulacji to problem 3 na 5 kobiet starających się. Na szczęście jest to temat do ogarniecia, są tabletki, wspomagacze clo, a w ostateczności laparoskopi jajników. Zatem Moja Droga napewno sobie z tym poradziecie.

Badanie nasienia nam lekarz mówił ze w pierwszej kolejności trzeba je wykonac,a czekając na wyniki mam monitoring.Jeśli wyniki będą w normie mam zacząć brać CLO,i działać męczyć męża od 12 dc:-D

Bidulek sobie po pości,tydzień przed badaniem nasienia zaraz pojawi się @ i znowu 12 dni co daje przeszło 2 tygodnie...

Sailor_Moon- Poczułam się dziś STARA i jakaś już bezużyteczna. Ona nie była niemiła...Tylko stwierdziła, że z moja przypadłością (mega nieregularne miesiączki , nawet co 2, 3 msce..... ) i wiekiem to mam nie liczyć na wiele...:-:)-(
I tak mi smutno się zrobiło jakoś.. ech..
Aż mi się ryczeć chce..
W ogóle mam doła mega jakoś od kilku dni....

zmien lekarza. Głupek jakiś. Dwójke dzieci urodziłas. Jestes mloda babka. Dlaczego ma być cięzko????

A czy stosowała któraś z was globułki dopochwowe PIMAFUCIN ?

tak. A co?

Witam. Dołączam do was. Zaczynamy 3 cykl starań....Jedna córeczkę już mam. Mam nadzieję że wkrótce będzie miała braciszka ;)

Kari79 co za głupia baba z tej lekarki- w dodatku wykształcona kobieta? Może miała złe dni-choć i to ją nie usprawiedliwia.Niestety takich lekarzy bez empati jest całe mnustwo... ja po kilku miesiącachc starań w końcu wybrałam się na zaległą dwa lata wizyte- było to w listopadzie, a jak powiedziałam, że staramy sie dłuższy czas o dziecko i nic- to usłyszałam, że to że mam jedno dziecko nie znaczy że bede miała drugie-i to bez badania powiedziała- tak w ramach pogawędki o życiu- i tekst w stylu " my kobiety niestety co rok jesteśmy starsze" do 26latki -był moim zdaniem nie na miejscu-kazała przyjśc w lutym-ale tej Pani juz podziękujemy...
Ja zmienie lekarza, warto poczytać opinie i rezygnować z dołujących lekarzy.Walczyć i mieć podejscie-BĘDZIE SUKCES:)Moja mama pracuje na oddziale położniczym i pierwsze dziecko grubo po trzydziestce to norma-sama czwarte dziecko urodziła grubo po trzydziestce-w dodatku z problemami tarczycowymi-ale się przyjeło:)... takie czasy,kiedyś było mniej komplikacji... ale jest tez wiecej metod leczenia.
Tysia 123 oby szcześliwy trzeci cykl:)
Ok pora popracować:)

hanQQa , patu$ka ja badaniem nasienia jedynie męża strasze w ramach codziennego dogryzania :)
angelaa_w nie brałam :)

Miłego PiĄTKU:)

Ostatnia edycja:
Tak jak napisala kasiol lekarze to też ludzie maja swoje "widzi mi się" i humorki, dla nich każda pacjentka to kolejna sztuka. Niektórzy nie rozumieję że dla nas starania to cały świat.

Moje Drogie małe podsumowanie staraczek lutowych 2013 :
Kari79
aangelaa_w
Sailor_Moon
patu$ka
kasiol
tysia123
hanQQa

dopisywac sie kobietki. :-D

reklama
A czy stosowała któraś z was globułki dopochwowe PIMAFUCIN ?

Tak,ja stosowalam cala serie tych przeciwgrzybicznych. Przeszlo pol roku sie meczylam z nawracajaca grzybica. Pimfucin nic nie pomogl po odstawieniu po tygodniu znowy sie zaczelo. A bralam tez Clotrimazolum, Gynalgin Gynoflor Pimafucin i jakies tam jeszcze inne. Miesiecznie 100 zl na antybiotyki...I powiem Ci tak (odpukac) Dostalam od mojego lekarza recepte na Gynalgin i gynoflor do stosowania jednoczesnie tj. odie globulki razem jedna jest taka jak czopek paracetamolu a druga taka tepa plasak z ta druga bylo gorzej zaaplikowac. Po kuracji Lactovaginal przez dwa tyg potem przerwa na tydzien i znowu dwa tygodnie.Problem zniknal i teraz raz w tygodniu biore sobie jeden Lactovaginal po kilku dniach Illadian i zero probelmow. Odbudowac flore bakteryjna to najwazniejsze. I zero tamponow. Wyrzucilam wszystkie a tak to uzywalam. Teraz jesli juz musze to aplikuje.A potem sie obawiam czy znowu dziadostwo nie wroci.

Do góry