reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

reklama
Patuska, no fajne te terminy maja :/:/
Ja nie dosc ze mam zepsuty tel. I jeszce nie wymienilam, to dzis mi sie tablet zepsol...nosz kurr... ile ja go mam ? Masakra jaka zla jestem. Wiec pewnie kilka dni bede miala bardzo ograniczony dostep do neta.

Wiecie mnie wydaje sie ze to tez moze byc kwestia oblozenia pacjentami, bo u Nas terminy sa jeszcze na listopad tego roku, ale to wszystko zalezy od wielkosci placowki i kontraktu jaki dostaje na dana poradnie. U Nas rok w rok jest tak, ze z jednych sa niedowykonania, a z innych nadwykonania takie ze glowa boli i potem wieczna haja bo Fundusz za to pieniedzy nie zwraca.
Z innej beczki, bylam dzis u ginekologa na usg, wiec miesniaczek jest niestety potwierdzony ale nie jest duzy okolo 11mm, ginka powiedziala, ze to nie powinno utrudniac zajscia w ciaze.
Usg ok, mam pare malych pecherzykow na prawym jajniku, ale jeszcze zbyt wczesnie zeby ktorys pokazal sie za dominujacego. Endometrium trojlinijne o grubosci 4,7mm wiec poki co nie za wiele, ale to jeszcze wczesnie wiec mam nadzieje ze pojdzie w gore.
Kolejne usg w poniedzialek, u tej gin ktora zalecila mi CLO, a u tej u ktorrej bylam dzis, w srode. Wiec w tym miesiacu bedzie w miare dobrze, bo USG bedzie w 7dc, 12dc i 14dc.

Milego wieczorku Kochane :*

hej hej :*

Zdecydowalam sie na jeden cykl z CLO zeby zobaczyc czy cos sie bedzie dzialo, ale nie biore 1 tabletki tylko 0,5 . Jednej bym sie troche bala, bo to duza dawka jak pisala patu$ka, a tak mniej wiecej widze co sie dzieje. W poniedzialek na usg chce sie spytac tamtej gin jak ona to dalej widzi, no i jesli monitu nie zamierza robic, w przyszlym cyklu juz go nie wezme na pewno. W tym cyklu mam szanse na wiecej usg dlatego skorzystalam.Poki co etap jak zawsze chyba w tym cyklu, sa pechole ale male, zdziwilo mnie to, ze na prawym jajniku. Czyzby zaczal pracowac ? :happy:

kasiol duzo zdrowka, taka pogoda niestety sprzyja przeziebieniom, wczoraj doszlam do wniosku, ze jesli operacja Olusi mialaby byc w ten piatek, to i tak nie wiem czy by sie odbyla, bo jak na zlosc dostala kataru wiec jesien pelna para i sezon grypowy :zawstydzona/y:
A propos - Szczepicie sie na grype ? Zastanawiam sie czy w tym roku sie nie zaszczepic, Nasz zaklad pracy oczywiscie nie refunduje tego, ale mniejsza juz o to. Boje sie troche bo wirusowek duzo juz jak na ta pore.
Milego dnia dziewczynki :*

Ostatnia edycja:
witam ;)

Nuuuska - na szczepienie to juz raczej za pozno chyba. Nigdy się nie szczepię bo i tak choruje max raz w roku, wiec nie widze potrzeby. Mój G za to byle czego chory i dla niego szczepionka ogranicza chorowanie do 2-3 razy w ciagu zimy. Wg mnie lepiej zainwestowac w witaminy, tran itp.

Kasiol - widzę @ w terminie...... Przytulam.

Dziewczyny, pytałam o magnez, ale widze moze pytanko umknęło, wiec ponawiam. Czy magnaez bierzecie jakos wspomagajcow starania?

tysia wiesz co, ja magnez biore juz od bardzo dawna, ale nie ze wzgledu na staranka, mam niedobor magnezu i potworne skurcze mnie lapaly kiedy go nie bralam. Teraz biore najwieksza dawke i jest ok,kiedys wyczytalam jednak, ze podobno sprzyja rowniez staraniom, ale nie wiem na ile to prawda.

Nuuuska i bardzo dobra decyzja ze wzielas 0.5 tabletki jedna byla by za duzo przy twojej owulce...

U mnei jak widac tempka w dol... PSM na maxa sie rozkreca wczoraj juz plakalam z byle czego...hmmmm....no coz...oby pojawila sie w weekend to jutro zdzae na USG zeby potwierdzic owu

reklama
patu$ a tak bo Ty masz przeciez jutro wizytke. Bede trzymac kciuki za dobre wiesci, zeby sie okazalo ze pechol jednak pekl i owu sie odbyla.

Co do CLO wzielam je tylko ze wzgledu na to, ze mam w tym miesiacu rzeczywiscie mozliwosc kontrolowania pracy jajnikow i ew.pecherzykow. Skoro Ty nie majac owulacji bralas 1 tabletke dziennie i tym nawet sie przestymulowalas, to strach pomyslec, co ja bym sobie mogla narobic takim braniem na "oko". Zauwazylam, ze przewaznie kiedy lekarz zaleci jak w Twoim wypadku branie CLO przez okreslony czas, to po nieudanej kuracji, juz do Niego sie nie wraca tak ?
Wczoraj usiadlam wieczorem i pomyslalam sobie, ze ten rok musimy wszystkie skonczyc w ciazy. Jak Bozie Kocham. Co jak co, ale powaznie zaczynam podejrzewac, ze ten Nasz watek jakis zaczarowany cholera jest, wszystkie miesiac w miesiac mamy owu, tempki w miare ladne, u niektorych wrecz "ciazowe" a tu dzidzi nadal brak.
Eh...niesprawiedliwe jest to zycie. Ale musimy sie trzymac razem i na pewno w koncu sie uda :-)
W kupie sila !! :*

Do góry