reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Cześć dziewczynki :*

Nuuuśka w sumie dobrze, że bierzesz po pół tabletki, mniejsze ryzyko przestymulowania. A co do mięśniaczka to mam nadzieję, że faktycznie nie będzie blokował możliwości zajścia w ciążę...

ale dzisiaj mi się dzień dluzy... Jeszcze ccale 4 godziny w pracy. A wszystko mnie tak wkurza, że lepiej nie mówić! Wczoraj aż się z M posprzeczaliśmy.

Patu$ oby jutro owu była potwierdzona :*

reklama
tyśka ja brałam magnez bo mniej nerwowa byłam-albo sobie to wmówiłam-ale gdzies czytałam ,ze tez wskazany:)ale łykam czasami, właściwie nie biore nic teraz, ale po wypłacie zainwestuje w witaminy-ale to przeciw jesieni bardziej a nie ciażowo:rofl2:
nuśśka jakby udało sie urodzić jesczez w 2014 byłoby cudownie,jeszcze niedawno powiedziałabym ,ze to pikuś ,ale teraz mysle ,że raczej cud:tak: i na ten cud czekam... co to lekarzy to ja daje sobie spokój, nie moga mi pomóc-tak myśle, cykle mam ksiązkowe-na każdym badaniu miód, malina... a dzidzi brak ;/my staraczki-weteranki w końcu bedziemy szczesliwe-nie ma innej opcji!

A tak z innej beczki dziewczynki- nie wiecie czy w soboty jest możliwość zrobienia badania nasienia? Bo niby np. dane laboratorium jest czynne.

natka wiem ze w Diagnostyce na pewno tylko oni tam bodajze do 11 w soboty pobieraja material :happy: Czynne z tego co pamietam do 13.

kasiol wiara to chyba jedyne co Nam pozostalo. Musi sie w koncu udac nie ma innej opcji. A co do lekarzy, moze Ty masz np problem z pekaniem pecherzyka ? Moze pieknie rosnie, ale w efekcie nie peka, robi sie z Niego torbiel,ktora jednak wchlania sie do kolejnego cyklu.
Albo wrogi sluz - juz sama sie nad tym ostatanio zastanawialam. Niby blachostka ale moze tu lezy problem ? Skoro wyniki ok, owulacja ok, a dzidzi nie ma, moze po prostu Nasz sluz blokuje dotarcie plemnikow do komorki jajowej.

nuśka nie wiem sama, bo tempka zwrasta w drugiej fazie cyklu, 20-22 dc zawsze wyżej niz wczesniej poźniej idealnie opada;/ na usg byłam po ovu i mówiła-że ovu była, śluz idealny;/ wiec sama nie wiem, a co z tym sluzem wrogiim? cos sie na to łyka??:)
jescze zastanawie mnie powolny wzrost przy ovu-czytałam ze to możliwa niewydolność ciałkoa żółtego-na to luteina działa-ale nie chcą mi jej sprzedac bez recepty;/;/;/;/ ja sie jednak boje ,ze to plemniory m. nie dają rady;/

myślicie ze mozna brac luteine bez wskazań-moze rozregulować cykle?czy tylko ewentualnie pomóc? sa jakies skutki uboczne jej brania? czy widac efekt odrazu? czy to trzeba troche pobrac zeby działało i jak sie dawkuje:)

Ostatnia edycja:
kasiol wrogi sluz powoduje to , ze plemniki gina zanim jeszcze dotra do komorki jajowej, powoduje to z tego co sie orientuje zbyt wysoki odczyn pH, nie wiem czy nie zakwaszone tez. Nie wglebialam sie w temat az tak bardzo, ale wiem, ze to w wielu wypadkach wlasnie jest przyczyna,dlatego zamierzam kupic paski pH i zaczac to sprawdzac, zorientowac sie odnosnie diagnostyki i ewentualnego leczenia.
patu$ka wiem, ze kiedys dowiadywala sie wiecej na ten temat wiec ona pewnie bedzie jak zawsze lepiej obcykana w temacie :happy:
Co do Luteiny, zaszkodzic chyba nie moze, mysle ze moze duzo pomoc, tak sie mnie wydaje, ale ja jeszcze nie wdrozona w dzialanie bo dopiero w tym cyklu zaczne ja brac. Mam brac jedna dziennie pod jezyk od 15dc-24dc.

paulinka a no to widzisz, juz w ogole zacofana jestem w temacie :zawstydzona/y: i co w takim przypadku tylko inseminacja ? eh...u Ciebie kochana tempka w gore, wiec moze owu jednak byla ?

Nuuuska nie ze sie nei wraca ale czasem nie ma takiej koniecznosci. Po 6 cyklach musi byc conajmniej 3 cykle przerwy i znowu mozna stymulowac...

Natka my np robimy w soboty te badania bo nasze labolatorium nie rpzyjmuje w tyg. nasienia do badania...

Ja pomyslama czy nie zrobic badania na przeciwciala antyplemnikowe,ale to zobaczymy...

reklama
Do góry