reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Nuuuśka nie wiadomo dlaczego tak jest, czasem tak jak Patu$ka napisala po prostu jest. U mnie też "działa" zawsze prawy jajnik, z lewym mam problemy i na nim też była torbiel (bo mam nadzieję że już jej nie ma).

Tysia kurcze, dobrze przeczuwałaś z tą @... Oby cykl z ziółkami był w takim razie szczęśliwy :-)

reklama
natka och ciekawe to jest na prawde..:zawstydzona/y: ja tez na lewym jajniku mialam torbiel wtedy w marcu.
Zastanawiam sie jeszcze nad jednym, macie w trakcie cyklu bole w szyjce macicy ? Kiedys czytalam wiele o tym, bo w poprzednim cyklu po owulacji bol byl na prawde silny, ale nie wiem z czego moze wynikac a zapomnialam sie spytac jak bylam na wizycie jeszcze i tej mojej gin.

Ja takich bóli nie miewam raczej i nie wiem co może być przyczyną...
A co do ilości pęcherzyków to chyba zależy to od poziomu hormonów. Tak mysle. No bo jak ma się stymulowaną owu to przyjmuje się właśnie hormony wiec to raczej o to chodzi :-) ale pewności nie mam, tak tylko myślę :-)

No tak, masz racje, przeciez stymulacja to nic innego jak duza dawka hormonow na pobudzenie pracy jajnikow, wiec na pewno dobrze myslisz. Wiec swoja droga, ginka do ktorej chodzilam poprzez stymulacje jaka chciala robic jesli teraz znowu sie nie uda mogla miec na mysli wlasnie wzrost jajecznek m.in.
Zostane przy Niej. Swoja droga ochota ochotka, ale jak tescior wyszedl dzis mocniejszy od wczorajszego , ale mimo wszystko spadku dzis nie ma wiec sadzic mozemy ze owu jutro - przytulac sie dzis czy poczekac do jutra zeby zolnierze odpoczely ? Pytam co myslicie, bo moje libido poszlo mocno w gore, ale nie chce w zadna strone przesadzic, zeby zolnierzy nie zajechac jeszcze przed owu, bo w poprzednich dwoch cyklach mysle, ze zbyt wiele bylo przytulanek dzien po dniu, i w owu plemniki jak powiedziala gin, po prostu byly zbyt slabe, bo w normalnym trybie nie ma bzykania u Nas codziennie wiec w tym wypadku bylo za duzo. Wszystkich opcji trzeba wyprobac, wiec zastanawiam sie jaka obrac teraz ;) zeby Ł.potem nie czul sie znowu wykorzystany, choc mysle ze on sam ma teraz tez na to ochote, nie przymuszam go w zadne sposob, bo tez prawie nic nie wie. I bynajmniej lepiej spi i mniej sie stresuje a o to chodzilo :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Nuuska kochana, bo to est tak ze jajeczek jest kilka albo kilkanascie ja np w bezowualcyjnych mialam na jednym jajniku z 9 czy 10 malusich pecherzykow ale pod wplywem hormonu dorastaja i np moga byc z tych kilku dwa albo trzy ale tak czy inaczej jeden jest dominujacy czyli najwiekszy. Podczas owulki moze peknac jeden albo wsyztskie ktore byly w rozmiarze d pekniecia a nie musza i moga sie wchlonac :) Dlatego tez rzadko zdarzaja sie ciaze mnogie bo z kilku pecholi jeden jest zdolny do zaplodnienia,no chyba z epekna dwa a zolnierze sa tak wytrwale i zaplemnia dwa jajeczka :)

Natka tez dobrze pisala.

A Wy jesli macie ochote przytulajcie sie ile wam sil starczy. Ł ma tak sielnych chlopcow ze dzadza rade :)

Wlasnie mpcze nogoli w wodzie z sola I smiem twierdzic ze se wrzatku nalalam I zaraz mi skura zejdzie chyba...alaaa...no ale czego sie nie robi by wyzdrowiec.

Aa moj m poprasowal dzis cale pranie a duzo tego bylo oj duzo...zajelo mu tu ladnych kilka godzin, posciel ciuchy z chyba 4 pralek. Dodam tylko ze akurat prasowanie to ostatnia rzecz za ktora sie zabiera z wlasnej woli, a ja go nawet nie prosilam.

reklama
He he Akuku M należy się jakaś nagroda :))P

Nuuśka działajcie:) Ł. ma dobre wyniki nasienia, więc nawet jakby się częściej zdarzyło to się świat nie zawali:) A jak chcesz więcej pęcholi to spróbuj w przyszłam cyklu (oby go nie było przez przynajmniej 9 kolejnych miesięcy) parzyć ziółka z większej ilości niż płaska łyżeczka:) He he zobaczymy od razu czy to prawda, że można się nimi przestymulować:))))

Tysia i jak tam ziółka?

Do góry