reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Mnie bolą (.)(.) dość intensywnie, przy dotyku to już mocno. Raczej tak po bokach. Podbrzusze ćmi, jajnik czasami zakłuje. @ za rogiem... Pewnie wcześniej przylezie:( Jedynie tempka nadzieję jakąś tam daje- chociaż skacze jak pogrzana...

reklama
Patu$ to jest chyba normalne że się denerwujesz, ale nie martw się, na pewno wszystko będzie dobrze :*

Paulinka to masz podobnie jak ja- mnie w tym cyklu też (.)(.) bolą po bokach. Jak nigdy. A tempkę rzeczywiście skaczącą masz, ale co druga zaburzona ostatnio więc te skoki nic nie znacza.
A ja tak myślę że skoro te wszystkie moje objawy były (i nadal są) inne niż zwykle i nie jest to spowodowane ciążą to zapewne coś jest nie tak. Zobaczymy co tam podczas usg za jakieś 2 tyg wyjdzie ale mam nadzieję ze to nie ta torbiel ktora mialam.

natka Kochana ja wiem ze z miesiaca na miesiac coraz gorzej znosimy porazki ale kurde nie mozemy sie poddawac rozumiesz ? Nie mozemy :blink: Po ostatnim cyklu powiedzialam sobie, ze chocby nie wiem co, nie bede sie zalamywac, nie pozwole sobie na to zeby traktowac siebie sama jak poszkodowana i pokrzywdzona przez los. Kazda z Nas w koncu otrzyma to o czym tak bardzo marzy, ale musimy byc silne bo kto jak nie my ?! Jestes silna, bardziej niz myslisz, tylko sama musisz w to uwierzyc a wtedy wszystko bedzie latwiejsze :*

patu$ pamietasz jak ja schizowalam przed laparoskopia ? Sralam po gaciach codziennie a wiem ze nie bylo czego sie bac wiec Twoj strach i niepokoj doskonale rozumiem, ale na pewno wszystko bedzie dobrze a kryzys ? Jaki kryzys, nie pisz tak nawet. Kazda z Nas czasem potrzebuje chwili samotnosci i pobycia sama ze soba, lepsze to niz gderanie na okolo w kolko bo tylko same bardziej sie tym nakrecamy. O ktorej masz miec ten zabieg wiesz juz dokladnie ?

paulinka jakas tam nadzieje ??? piekna jest tempka, tylko tak trzymac i wierzymy ze sie uda. Moja jeszcze nigdy nie przeroczyla magicznego progu 36,9 a Twoja pieknie pnie sie w gore wiec nie kracz :-)

akuku Kochana syrop z czosnku to chyba nie ja tylko Tysia miala z tego co kojarze :happy2:

Dzis sie tyle nawkurwial** ze jeden Bog wie...komornicy to banda kretynow tyle Wam powiem, a ten ktory powadzi sprawe wobec OB Oli to kretyn ponad wszystkich...:no: Potrzebuje zaswiadczenie jak co roku odnosnie zlozenia wniosku o ponowne przyznanie dla Oli Funduszu Alimentacyjnego, no i jak co roku potrzebna masa druczkow. Wszystkie juz mam, dzis dostalam zaswiadczenie od Komornika poczta. A tu sie nagle okazuje ze oni mi w zeszlym roku w pazdzierniku przyslali niby 500zł a jesli biore pieniadze od Komornika, nie moge ich pobierac z Funduszu bo jedno wyklucza drugie. No wiec dzwonie do kretyna i pytam o co chodzi, bo ja zadnych takich pieniedzy nie dostalam a nawet gdybym dostala przelew wrocilby spowrotem bo mnie chodzi o regularne wplaty jakie mam z Funduszu a nie wplaty raz w roku..no i sie okazalo, ze oni przelali mi te pieniadze na konto, ktore juz od roku nie istnieje, malo tego jak dzis sie dowiedzialam w Banku, oni nie wiedza jak to sie stalo, ze to konto nie bylo zamkniete na co mam papiery. Oczywiscie wyklocalam sie z facetem przez telefon, ze ja ich poinformowalam jak o wszystkim i o tym ze zmienilam Bank i nr konta, ale on mi swoje. No wiec pojechalam do Banku, babeczka dala mi potwierdzenie kolejna zamkniecia konta z obietnica sprawdzenia tego po 28 dniach, a 500zł zostalo przelane spowrotem na konto komornika. Teraz musze czekac az ww dostanie pieniadze, i musze skladac kolejny wniosek o wydanie zaswiadczenia gdzie bedzie widnialo, ze nie pobralam zadnej kwoty od Komornika w 2012r. bo inaczej musialabym ta kwote oddac Funduszowi a dodatkowo bylaby wliczona do dochodu rocznego.
Wiem eh...pokrecone to :no: ja sama tego nie rozumiem i niedobrze mi sie juz robi od tego bo rok w rok to samo kurde ile mozna.

Ostatnia edycja:
Nuuska w piatek dowiem sie wszelakich szczegolow bo moj doktorek zapomnial mi dac skierowanie wiec musze zajrzec do gabinetu wtedy sie wszystkiego dowiem :)

W takie dni jak te, hormony daja mi popalic,placze po katach wszytsko mnie smuci,ale wiem ze jak @ mija mija wiekszosc trosk i zmartwien.

Najbardziej obawiam sie tego ze jak jajowody beda drozne, to nastepny krok to IuI ale nikt nie powiedzial ze sie to uda na 100 % . ł ma powtorzyc badanie zolnierzykow,a co jesli wynik nie bedzie lepszy? Zanim go nafaszeruje od nowa specyfikami minie troche czasu a prawda jest taka ze jak zmienil teraz prace to i warunki gorsze dla organizmu. Praca fizycna po 12 godzin snu tez malo. Po tygodniu postu mial 15 mln a co bedzie po 3 dniach np? polowa tego? Nie wiem taks ie cieszylam ze HSG da nam nadzieje a tu jest wiecej watpliwosci niz radosci.

Nuuska takie nasze panstwo wszedzie papierkow pelno haczykow i wszystktiego

Nuuuśka tak właśnie jest w naszym kraju, ktoś coś namiesza a Ty to człowieku odkręcaj i tłumacz się... :/ ale najważniejsze, że udało się wyjaśnić wszystko i teraz to już tylko kwestia czasu :*

Patu$ka rozumiem Cię, że z jednej strony sie cieszysz a z drugiej boisz. To chyba normalje w takiej sytuacji.. Ale zobaczysz że wszystko się poukłada i będzie dobrze, a niedługo będziesz cieszyć się ciążą :*

A ja czuje się jakbym zaraz miała dostać @. Całe popoludnie modliłam się zeby jednak nie przyszła ale chyba nadchodzi i to wielkimi krokami :-(

patu$ w takim razie bede trzymac kciuki, a Ciebie prosze o to jutro bo mam wizyte u tego endogina o 18.
A co zolnierzy eh, badanko robiliscie juz jakis czas temu, nie wiadomo jakie teraz beda.Moze wcale nie beda takie zle? Ł. nadal pali ?

natka zobaczymy jaka bedzie jutro temp. to juz bedzie 13 dpo wiec teoretycznie powinna poleciec w dol bardziej niz dzis.

Milego wieczorku dziewczynki :*

Nuuska tak nadal ale coraz mniej bo na budowie maja bezwzgledny zakaz palenia podd kara grzywny 500 zl od BHP. Na stolowke musza chodzic wiec jak teraz wypali z 6 dziennie to max,ale organizm po tylu latach zatruty to drugie tyle na odtrucie by musial miec.

Wlasnie ciekawi mnei wynik. Po 10 jak bedzie po pierwszej wyplacie pojedziemy i niech sie spuszcza do pojemnika.:-D

Kochana bede mocno trzymac kciukasy za misje specjalna :) Jestescie z Ł zdrowi to napewno wam sie uda szybciutko zajsc tylko glowka musi odpoczac :)

reklama
Od lekarz dostalam paracetamol km:/:/ w doope misia umre no umre... Nie mam sily juz. Nos czerwony od tego tarcia I nie wiem juz co mam z tym katarem zrobic bo jeszcze troche I do krwi zetre...
Jutro mam to usg ale wcale sie nie ciesze, z takim samopoczuciem to nawet nie mam checi isc :/:/

Pije syrop z cebuli I chce jeszcze ten czosnek ale nie wiem jak zrobic :/:/
A chce odrazu dla dzieci zrobic. Zaraz sobie zrobie z miodem I mlekiem ale chce dzieciom na noc czosnek dac.

Cos slyszalam ze czyms natrzec stopy na noc, ale czym ?
chce byc zdrowa.

Do góry