reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

tysia tak dokladnie, pijesz 3 miesiace, jesli chcesz dalej to musi byc minimum miesiac przerwy, tak jak w przypadku Castagnusa.Dla ciekawostki dodam,ze ziolka podobno dobrze wspolgraja z Castagnusem :happy:

natka wcale sie nie dziwie kochana bo dla mnie temperatura jest bardzo duzym wyznacznikiem mojego cyklu, w sumie jedynym.

kasiol trzymam kciukaski za to zeby malutka szybko wyzdrowiala, swoja droga jak ona choruska to chyba pobieranie krwi bedzie sie Wam mijalo z celem bo i tak wskazniki wyjda podwyzszone pewnie :blink:

Zapisalam sie dzis do tego endoginka, przez telefon bardzo mily i kulturalny czlowiek. Umowilam sie na przyszla srode okolo 18.00 i wiecie jaki koszt wizyty z usg ?????? 80zł :szok: az mi oczy na wierzch wyszly, bo kurde on jest ordynatorem Oddzialu Ginekologcznego w Mikolowie, dodatkowo pracuje jednej z najwiekszych Klinik Leczenia Nieplodnosci na Slasku, ma swoja fundajce Walki z Nieplodnoscia i widac po opiniach ze sa prawdziwe ( ze nie naciaga pacjentow na koszty). w porownaniu z gin do ktorej chodze teraz ?? Na jednej wizycie zaoszczedzam 50zł :happy: oby tylko okazal sie dobrym specjalista

reklama
Kasiol - u nas przy zielonych glutach z nosa wyszła bakteria o ktorej pisalam kilka stron wczesniej. I to ona powoduje u nas nawracajace infekcje. Jak bedzie sie to czesciej powtarzac albo w sotrzejszej formie to bedziemy wlaczyc antybiotykami.
Na oczyszczanie zatok i nosa u nas grany jest Sinupret. Poczytej an necie.

Nuuuska - trzymam kciuki aby ten endogin okazal sie tym dzieki ktoremu ujrzysz II.

Jeszcze godzinka i do domu ;)

Tak w ogole to chcialam Was przeprosic,ze tak malo pisze. Zagladam staram sie podczytywac ale na pisanie jakos brak ochoty. Łatwiej mi zniesc kolejne porazki a i przy tym probuje sie przygotowac do walki. Bo czeka mnie batalia z wlasnym organizmem. Niecierpliwie czekam do ustalenia terminu zabiegu. Mam nadzieje ze w ten piatek moj ginek juz bedzie.

W kazdym razie narazie sie wyciszma. Choc przygotowuje sie tez z drugiej strony do mysli ze dziecko moze sie nie pojawic.

Ale mam nadzieje ze chociaz Wam wszytskim sie pieknie uda zafasolkowac :*

Patuska kochana, widze ze sie odsunelas troche. Masz racje wycisz sie jak tego potrzebujesz, a dziecko sie pojawi !! Nawet nie mysl inaczej. Nikt Ci nie stwierdzil bezplodnosci !

A ja dostalam zwolnienie na 4 tyg. Juz widze jak sie w pracy wkurzyli :p
Ale co tam. W kazdym razie na zwolnieniu jest za znaczone ze nie jestem zdolna do pracy, pregnancy problems...

Patu$ka z jednej strony doskonale Cię rozumiem- też miałam taki okres że starałam się wyciszyć, odizolować. Zresztą zniknęłam stąd na dobre kilka dni. Ale wróciłam bo ja mam właśnie odwrotnie- potrzebuję kopa do walki bo wpadam w depresję, a Wy zawsze mnie wspieracie i w razie potrzeby też stopujecie jak za bardzo się nastawiam. I zresztą dziękuję Wam za to wszystko :* ale jeśli Tobie jest lepiej, gdy tylko co jakiś czas zaglądasz i podczytujesz- rób tak. Ale nie znikaj całkiem i wróć na dobre, jak dawniej, kiedy już będziesz gotowa.
Co do owulki to kto wie, może była :-) może jajniki Ci ruszyły. Trzymam kciuki żeby rzeczywiście tak było :*

Akuku kolejne zwolnienie masz? To teraz wyślą Cię na ten wcześniejszy macierzyński czy jest jeszcze szansa na uniknięcie tego?

Nuuuśka super że udało się zapisać do tego endoginka tak szybko :-) i cena też wygląda zachęcająco! Oby okazał się konkretnym człowiekiem.

Ostatnia edycja:
Natka jestem w 19 t tzn. 18 t 3d a najwczssniej w 26 mogliby mnie wrzucic.
Ale ogolnie jsst tak ze musza mnie poinformowac i nie moga tego zrovic bez mojej zgody. A jak beda chcieli mnie wrzucic na macierzynski to musza mnoe poinformowac i ja sie noe zgodze i wroce do pracy na kilka dni i znowu zwolnienie i bede tak ciagnac.
Ale z Vikim bylam cala ciaze na zwolnieniu i do konca na zwolnieniu, wiec to od kadr zalezy czy chce im sie bawic. Nie wiem.

Aha. Dziwny system trochę moim zdaniem ;-)

Dziś zapowiada się okropny dzień. Jestem półprzytomna :-( o 4:30 musiałam wstać, bo M. był na ostatniej nocce w starej pracy, a że szybko się z robotą wyrobił to wypuścili go wcześniej. I nie mógł dostać się do domu bo miałam klucze w drzwiach. A później już nie mogłam zasnąć, także i zmęczona na maxa jestem, i dzisiejszy pomiar zaburzony. Oj, będzie ciężko w pracy :-(
Miłego dnia :*

WITAM.

akuku - super ze udalo sie zwolnienie zalatwic. Dziwny ten system. Dobrze ze nic nie moga bez twojej zgody zrobic.

U mnie wczoraj masa nerwow - przez prace oczywiscie. Staram sie byc spokojna i mi to zwykle wychodzi, ale czasem miara sie przebiera i niestety strasznie wtedy odbija sie to na moim zdrowiu psychicznym.....

reklama
Do góry