reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Akuku twardo powiedz ze nie chcesz wracac bo iwesz ze nie bedziesz wydajna i tyle.

Ja oddalam telefon do naprawy i kupilam sobie jeansowy kombiezon typu spodniczka, ale sie ciesze pol roku chodzil mi po glowie bo to stowka za jakby nie patrzyla kawalek jeansu ale dalam sie skusic i mam. Taka jestem podjarana jak nigdy :-):-):-)

reklama
hej dziewczynki :*

Wrocilam wlasnie ze sklepu...my good ! 8km rowerem, mam wrazenie ze serducho zaraz mi wyskoczy z pluc. Juz dzis sie chyba nie rusze.

kasiol my ostatnio jednego bysmy rozjechali jak w niedziele jechalismy do Kosciola - 5 ich po drodze chodzilo, ale tu pelno bocianow, bo prawie same pola, az milo sie patrzy :)

patu$ mnie tez sie zawsze te kombinezony podobaly, ale jeszcze sie nie skusilam :-pnie tylko dzinsowe te zwykle, z materialu przewiewne tez mi sie bardzo podobaja, ale kurcze jakos caly czas brak pewnosci zeby go kupic bo wydaje mi sie, ze bede w tym wygladac jak wieloryb :X

akuku musisz postawic na swoim , bo to ze nie mozesz dzwigac ok, ale w pracy zawsze sa stresy, kurcze glupi czlowiek moze zdenerwowac, a w ciazy pewnych rzeczy powinno sie unikac i jesli masz taka mozliwosc - nie ma sie nawet nad czym zastanawiac. Wy jestescie w koncu najwazniejsi ! :tak:

Ja bylam w tesco wracam do pracy od 21.08 czyli jak dzieci wroca do szkoly i przedszkola, maja sie zgodzic bym pracowala w godzinach jak dzieci beda w szkole... Zobaczymy a i bede na kasach z tym ze jak bede musiala cos dzwignac to mak prosic klienta by to zrobil. Ale jesli np. beda klienci z fochami to pojde do lekarza i na zwolnienie, bo nie mam zamiaru sie denerwowac. Puki ci sie ciesze bo szybciej mi czas zlecie...dzien za dniem..zawiesc dzieci, praca, odebrac dzieci, obiad, spacer , kolacja i spac i przynajmniej nie bede myslec hehe Wstepnie mialabym pracowac pn wt sroda wolne czw.i pt i weekend wolne. No zobaczymy.

Ps pisze z mojego tel. Z popekana szybka ale dziala wiec daje rade hehe

Nuska patuska wlasnie jeszcze m mi mowi zebym poszla do lekarza i sprobowala wziasc zwolnienie takie ze nie moge wcale pracowac.
Ale to jest tak ze oni maja prawo w 26 tyg wrzucic mnie na macierzynskie i wtedy bylabym krocej z dzieckiem.
Wiec jaby musze isc by pokazac dobra wole i ew. brac zwolnienie na np. 2 tyg. I caly czas mowic ze chce wrocic do pracy wtedy nie moga mnie wrzucic na macierzynskie.
No mowie sprobuje, a jak wyjdzie zobaczymy. Jak bedzie dobrze to z checia nadgodziny zrobie bo kase potrzebujemy, choc szczerze teraz na zwolnieniu wychodze lepiej niz jak pracuje... Dziwne i oczywiscie zaoszczedzam na paliwie bo nie jezdze.
Ale jak dzieci w szkole to i tak jezdzic bede wiec wszystko mi jedno.

Oj pewnie, ze tak akuku orzedw wszystki dostajesz 100% wynagrodzenia a i oszczedzasz bo jak piszesz - nie placisz m.in. za paliwo.

Ja mam pytanie z innej beczki. Jak to jest z owulacja, ona jest w dniu spadku, czy w dniu wzrostu temperatury ? Bo ja juz na prawde chyba jestem glupia. Nie patrze na ovufriend tak bardzo ale jednak, nanoszac dzisiejsza temperature zmienil mi owulacje z 18 na 19dc. Dlaczego ?
Powiem Wam ze bez monitu to ogolnie wszystko mozna o du** roztrzaskac, bo wyluzowanie wyszlo super, laka, pole i inne bzdety, ale ja widze, ze znowu nie trafilam. Gin kazala w 15 i 16 dc sie seksic, bo ona obstawiala owu na 16dc, ale sie przesunela, przez urlop nie moglam isc na kolejne usg jeszcze przez owu, wiec nie mozna tego bylo przewidziec. No ale, ok, tescior owu byl mega brunatny w 18dc, a tu sie okazuje ze byla w 19 ?

I w ogole zauwazylam taka zaleznosc, ze u mnie nie wiem jak jest u Was, zawsze przed owu jest spadek temperatury jeszcze jeden, tzn. najpierw jest tak jakby spadek przedowulacyjny, potem mija dzien, moze dwa i dopiero jest ten wlasciwy. Od czego to zalezy i jak interpretowac wykres zeby na prawde wiedziec kiedy i jak ?

Nusk wlasbie sek w tyk ze nie masz wiedziec bo wtedy liczysz i myslisz. Ja nie wiedzialam kiedy owu byla i zobacz rosne.
Wiec kochana nie mysl o tym. Ake moim zdaniem owu jest w dniu spadku, bo temp. podnosi sie po iwu bo wtedy prolaktyna rosnie. Wiec nie sluchaj owufrienda.

ovufriend jest do dpy i ja potwierdzam to w stu procentach. ja mam owulke potwierdzana usg i co??? I ovufriend 3 razy sie pomylil. Ja jemu nie wierze i przestalam z niego korzystac.

Owulke masz w dniu spadku bo po owulacji progesteron idzie w gore i utrzymuje sie az do @ no chyba ze jest fasolek. A co za tym idzie jest skok jest po owu.

Ja od pol roku nad nim chodzilam a z w koncu kupilam i jestem happy ja tych z materialu nie lubie,znaczy sie nie ze nie lubie ale wygladam w nich jak we worku.

A Ty Nuuska mialas wyluzowac a nie seksic sie wtedy kiedy ginka kaze,bo ona zasugerowal tylko pewnie a reszta i tak zalezy tylko od Was i waszych checi.

patu$ tak dokladnie, ona sie mnie pytala czy kochalismy sie wczesniej, znaczy przed monitem, mowie jej ze nie a ona do mnie - bardzo dobrze. Chcialam jeden cykl zaufac komus "madrzejszemu" ale mysle, ze teraz pojde wlasnym torem. Seksowanie bylo kochana wtedy kiedy mielismy ochote, tylko troche dni czekalam niepotrzebnie bo moglismy zaczac wczesniej na spokojnie a nie czekac na znak od gina. A ja glupia oczywiscie nie wiem czym myslalam, ze jak dluzej Ł. potrzymam pelne jajeczka to bedzie lepiej, a guuuzik prawda, bo przeciez wtedy plemniory slabe, zlej jakosci i ogolnie do bani.
Ucze sie od Was, z kazdym miesiacem coraz wiecej i wiem ze wyjde jeszcze na ludzi :wściekła/y: Ten miesiac zaliczam do udanych pod wzgledem wyluzowania i odstresowania sie w okresie starankowym, teraz mysle ze tez nie jest zle, staram sie nie myslec o temp. i szczerze poki co mam ja gdzies :blink:

akuku bede okropna jak powiem, ze piekne zdjecie siusiaka ? :-D piekna pamiatka, kurcze szkoda ze nie dziewczynka, jak wymarzylas, ale najwazniejsze ze dzieciatko zdrowe, pieknie rosnie i cudnie prezentuje sie na zdjeciach ! :-)

Nuska a pewnie ze mozesz hehe
Ale nie wiem czy mowilam ze plec w 14 tyg wyglada identycznie ?? Rozni sie kate nachylenia "siusiaka" i lechtaczki ktora jest dluga, no i u chlopca bardziej jakby stoi a u babki wisi hehe
Wiec z tym chlopcem pewnosci jeszcze nie ma hihe
Jeszcze mala nadzieje mam. Ale mowie juz sie nastawilam na synka , ale nie obraze sie jesli lekarz sie pomykil.
Najwazniejsze ze maluch zdrowy a czy to chlopczyk czy dziewczynka to juz nie wazne.
Za 3 tyg. Sie dowiem.

Wiecie co mi w tesco powiedzieli ze jak bedzie cos do dzwigniecia to mam prosic klienta by sobie to dzwignak, no ale jak np. bedzie druga kobieta w ciazy, czy starsza osoba albo chociazby klient ktory ma w dupie moja ciaze... Pojde do lekarza 20 i powiem o moich obawach, moze na zwolnienie takie ze nie moge pracowac. Nie ma co teraz musze myslec o dziecku i sobie...

reklama
hej:)
akuku dla mnie takie zdjęcia zawsze były niczym wrózenie z fusów-nic z tego nie rozpoznaje:)
a gdzie natka sie podziała? wakacje? jakis taki spokój u nas ostatnio:)
nuśśka trzymam kciuki za " wsiową łąke " żeby sie przyjeło:)
u nas jelitówka pełną parą;/ m.lerzy jak skóra z dziabła i mnie wkurza;/ chyba prolaktyna mi skacze bo nerwa mam od paru dni;/ tempki nie mierze bo to sensu nie ma, bedzie co ma być:-)
miłego dnia

Do góry