reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Kasiol no ja na poczatku uwierzylam, bo z Alexem dowiedzialam sie w 12 tyg ale na 4d I lekarz zarabisty I sprzet.. No I powiedzial ze jak sie pomylil to kupi mi whisky, nie pomylil sie.
A ty na tym sprzecie to ledwo bylo cokolwiek widac.
Dowiem sie za trzy tyg. Ale nastawiam sie na synka coby nie bylo latwiej bedzie mi sie przestawic w druga strone.
Ale mam kol. Ktorej jakos w 12 tyg powiedzial ze syn a poszla na polowkowe z 4d I hamburger I ma core.
tak wiec ja mysle ze lekarz widzial jak bardzo chce wiec wolal wrozyc z fusow I nastawic mnie na syna... On jest b. Dobrym lekarzem I dba o swoje pacjentki I mysle ze wolal sie pomylic niz mnie nastawic na vore, albo nawet mowic ze nie jest w stanie rozpoznac. Serio ja to tak odebralam.
A jak zapytalam czy jest szansa ze sie pomylil to powiedzial ze nie...a jak zaczynal usg powiedzial ze plci nie powie bo za wczesnie... Ze mozna sie pomylic.
Mysle ze nie chcial mi dawac nadzieji zebym sie pozniej nie rozczarowala jakbylbg to synek hehe..
Bo jednak 20 tyg. Nastawiania to dlugo.
Mowie czekam jeszcze trzy tyg. I zobaczymy co wyjdzie. Ale najwazniejsze zdrowko.

reklama
Akuku mojego mężą kolega w 14 tyg na 3d dowiedział się, że raczej będzie synek. Na połówkowym powiedzieli, że jednak córa i trzy tygodnie po moim Mikołajku urodziła się Wiktoria:)

paulinka, hehe takie wlasnie wpisy daja mi do m yslenia, ja nawet 4 d nie mialam hehe

tak wiec czekam na to usg i dopiero wtedy bede prawie pewna, bo moja kol. cala ciaze slyszala ze syn a ma core hahahaha a jeszcze gin ktory odbieral porod robil usg by sprawdzic wilkosc dziecka i mowi duzy ten pani synek a przy porodzie patrzy i ze zdziwieniem dziewczynka...hehehe
wiec wszystko moze sie zdarzyc. ale jak teraz powiedza ze syn to juz tego bede sie trzymac.

A pamiętam jeszcze, że na majówkach mieliśmy taką dziewczynę, która pojechała rodzić Pamelę, a urodziła Marcelka:))) Ale mieliśmy wszyscy szok:)

akuku heh czyli mimo wszystko trzymamy dalej kciuki, nie pamietam kiedy ja dowiedzialam sie ze bedzie dziewczynka, ale na pewno pozniej, teraz kurcze jak piszesz pewnosci nie ma w 100% wiec czekamy dalej - Emilian moze okazac sie Emilka :-)

kasiol kurde biedny M. , jelitowka w taka pogode :no: nie ma nic gorszego chyba eh...trzymam kciuki zeby szybko sie wykurowal, szkoda sie meczyc. Co do wsiowej :wściekła/y: staram sie jeszcze o tym nie myslec, ale kciukaski jak najbardziej poprosze :*

tysia jak wyszedl wymaz Aguski ?

paulinka zastanawialam sie wczoraj jak tam Twoj wykres po ziolkach ale widze, ze nie mierzysz :happy: oby ten cykl byl szczesliwy dla Was :tak:

nuska t4empka sliczna.
dziewczynka mialaby na imie raczej Amelia...
a chlopiec Emilian...ale mowie u mnie to sie moze jeszce zmienic.

podoba mi sie Maxymilian , Nataniel np. ale nie wiem na co m nakrece hehe

akuku wiesz za co na jakie imie nakrecil sie Ł. - ? Pascal :laugh2: w sumie powiedzialam mu, ze lepsze to od tego jego wczesniejszego wymyslu - Kornel. Imie w sumie mi sie podoba, oryginalne, ale nie tandetne, Pascala znam tylko jednego - Brodnickiego z programu kulinarnego w TVN-ie :wściekła/y:
Maxymiliana i Nataniela tez juz przerabialam, ale uslyszalam ze Max to mial na imie pies Ł. a Nataniel to prawie jak Natalia wiec odpada :errr::errr: sie z chlopem dogadaj...uch.

Nuuśka nie mierzę w te dni kiedy wiem, że będzie zaburzona. Po grilu na przykład, bo się kładłam po 2 i w dodatku wypiłam dwa radlery. Raz musiałam wstać po 4, bo mi się tak siusiu chciało, innym razem burza w nocy byłam i tak mnie męczyło, że zostawiłam pranie na ogrodzie, że dopiero o 5 zasnęłam:) Ale teraz już będę mierzyć skrupulatnie:) Po ziółkach kurcze czuję różnicę:) Wcześniej cały cykl bolało podbrzusze i (.)(.) oczywiście z różnym natężeniem, a teraz na chwilę obecną nic nie boli:)))

Mi się dla chłopca spodobało ostatnio Maurycy i Leonard, ale Łukasz na bank się nie zgodzi... Maksymilian też jest na liście, bo do Mikołaja by mi pasowało, ale Ł. kojarzy się z psem.

reklama
Do góry