reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Nuuuśka mam nadzieję, że masz rację ;)

Patu$ka
bądź dobrej myśli :) jak to powiedziała kiedyś moja kuzynka - w końcu musi się udać! (i miała rację, bo 11 miesięcy później urodziła śliczną córeczkę :) - Ciebie też na pewno czeka to szczęście, zresztą miejmy nadzieję, że czeka to każdą z nas :))

reklama
90_natka witam w gronie staraczek:-) ja co prawda bede Was w lutym tylko podczytywac, gdyz nie mam zgody na dzialanie w tym m-cu. Dokładnie tak jak piszesz "w końcu musi się udać" !

Ostatnia edycja:
Nuuuśka mam nadzieję, że masz rację ;)

Patu$ka
bądź dobrej myśli :) jak to powiedziała kiedyś moja kuzynka - w końcu musi się udać! (i miała rację, bo 11 miesięcy później urodziła śliczną córeczkę :) - Ciebie też na pewno czeka to szczęście, zresztą miejmy nadzieję, że czeka to każdą z nas :))

Dzieki za slowa wsparcia :* :surprised:

Hej dziewczyny? Można do Was dołączyć? Jestem mamą 9- miesięcznego Mikołajka i staramy się o rodzeństwo dla niego. To jest trzeci cykl starań, ale pierwszy w miarę normalny:-) mam nadzieję, że się uda.

paulinka88 jasne ze mozesz :) Witaj :)

patu$ka a wielkosc pecherzykow ma znaczenie ja rozumiem? Moj pecherzyk w prawym jajniku mial wczoraj wymiary 18x14mm. To duzo czy malo ?:blink: Pisz jutro od razu po wizycie co Ci gin powiedziala :) Bo az jestem ciekawa, bede mocno trzymac kciukasy :* My dzis sie przytulamy :>>

u mnie w ogole sluzu brak :/Robilam wczoraj test - jedna kreska..:crazy:
Ale staranka zaczynamy poki pęcherzyk jest, jest nadzieja. Napisz koniecznie kochana jak już będziesz po dzisiejszej wizytce czego się dowiedzialas.
A Ł. mnie wysmial jak mu powiedziałam,ze od dziś tez bierze kwas foliowy...bardzo smieszne na prawde :wściekła/y:

muminek79 a jak u Ciebie? Nic nowego niepokojącego się nie pojawilo ? Nie wiem teraz, czy Ty tez chodzisz na monitoring ?

chyba wszyscy faceci tak sie "przejmują" staraniami.... ehhh....

Hej, jestem nowa na forum, mam 23 lata i również rozpoczęliśmy z mężem starania w tym miesiącu. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do Waszego wątku :) trochę mam obawy co wyjdzie z naszego starania, bo niestety mam długie i nieregularne cykle (czasami 30 dni, czasem 50, a rekordowy trwał ponad 60 dni!). Dziś 44dc i na razie okresu brak. Nie wiem co o tym myśleć, czy już testować czy poczekać parę dni, bo staram się jeszcze za bardzo nie nakręcać... Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki za dwie kreski :)

Witaj ;)
Jak widze rocznik '90 w wątku o starankach to tylko utwierdzam się w tym jaka stara jestem...

Hej dziewczyny? Można do Was dołączyć? Jestem mamą 9- miesięcznego Mikołajka i staramy się o rodzeństwo dla niego. To jest trzeci cykl starań, ale pierwszy w miarę normalny:-) mam nadzieję, że się uda.

Witaj ;)

paulinka88 Witamy! I zapraszamy do dyskusji:)

Nuuuska tak wielkosc pecherzyka ma znaczenie minium to 18 mm. Twoj jest w sam raz,oby pekl i do dziela:-).Jesli pecherzyki sa za male nie sa zdolne do zaplodnienia:no:

tysia123 tu nawet nie chodzi o przejmowanie się,co o pomoc nawet najprostsza, no bo po coz facetowi jakies dziwne male tabletki jak - Ja przecież zdrowy jestem :angry: Ciemna rasa..:rofl2:

patu$ka wierzmy wiec, ze ta 18-tka przyniesie Nam szczęście :tak: Zmeczona dziś jestem, musiałam dluzej w pracy zostać, bo oczywiście jeden lekarz się nie wyrobil na czas, jeszcze lekarz o którym mogłabym Wam ksiazke napisac.. gastrolog. Docent żeby nie było,gdzie grzebie nie powiem Wam, ale nie chciałabym żeby mi w nosie nawet pogrzebal. Oblesny facet, w dodatku gruuubo po 70-tce :wściekła/y: Ciesze się,że jutro piątek.

Gdzie w ogole pracujecie dziewczynki, co robicie na co dzień, bo tego tematu jeszcze nie przerabialysmy :happy:

90_natka a jaki jest powod u Ciebie tak nieregularnych cykli? Jestes po odstawieniu anty ?

reklama
Nieregularne cykle mam właściwie od zawsze.. Kilka lat temu lekarz zaproponował żeby na wyregulowanie spróbować właśnie tabletek anty. No wiec zaczęłam je przyjmować, a później przyzwyczaiłam się do tego, że @ zawsze przychodzi idealnie jak w zegarku i tak minęły 3 lata. Odstawiłam tabletki ponad 2 lata temu (ze względów zdrowotnych) i wtedy nieregularne cykle niestety wróciły :( od tego czasu @ przychodzi kiedy chce i zawsze oczywiście w najmniej spodziewanym momencie... Raz miałam wywoływaną luteiną, bo nie dość, że cykl trwał już 60 dni, to jeszcze po usg gin określił, że @ może pojawić się w okolicach terminu mojego ślubu, a tego bardzo nie chciałam :)
A Ty Nuuuśka długo się już starasz o maleństwo?

Do góry