reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

paulinka o ibupromie nie wiedzialam z enie mozna. ja mam paracetamol sam w sobie. Patrz. Zreszta kto powiedzial ze w niej jestem. Ibuprom wcale nie pomogl bo brzuch boli nadal.

Nuuuska ja mam taki na bazie mleka w proszku i herbatnikow bez pieczenia.

Na wyniki nasienia ma wplyw w sumie wszystko. Hormony tez. Ale srodowisko tryb zycia praca,nawet bielizna jest bedzie syntetyczna i obcisla.Nie wolno zarzywac goracych kapieli. Alkohol i papierosy (choc to mozna podwarzyc) znam alkoholika zawodowce co ma 6 dzieci.:-D

reklama
hehe chciałam sobie zrobić takie szybkie, teoretyczne rozeznanie sytuacji mojego męża i stąd moje pytanie było :D w sumie co do bielizny i używek to mogłam się sama domyślić że mają wpływ :) to takie logiczne w sumie :)

nuuuśka tak w 100% niestety nie można się sugerować tą tempką, a szkoda bo czasami takie ładne tempki dziewczyny mają i mimo wszystko doopa :(

kasiol :( jestem w szoku :(:(:( tak mi przykro ze sie nie udalo :(
trzymaj sie skarbie i oby tym razem sie udalo :):)
ale dobra wiadomosc taka ze znowu odliczasz do owulki :):)

Patuska trzymam mocno dalej kciukaski :) ojj tempka spadla :( oby jutro ladnie wskoczyla do gory :):)

a ja dzis mialam ten duzy skok i zaznaczyma owulacje tak jak ovufriend to zrobil, bo nigdy sie nie pomylil, a ja mialam tyle pozytywnych testow owu ze juz nic nie wiem...21 dc mialam ostatni dzien sluzu plodnego.
Zreszta co to za roznica i tak pewni nic z tego.

Zabookowalam sobie juz urlop o na druga polowe lipca jedziemy na wakacje :) autem, gdzies do hiszpani, francji :):)
mialam wykorzystac urlop na badania w pl ale w ten sposob sie nie odpreze :( chodzac po klinikach nieplodnosci, tak wiec spedzimy czas wszyscy razem rodzinnie :):)

choc w zeszlym rok w trakcie staran tez bylismy na wyjezdzie, ale staran nie bylo bo takie upaly ze nie dalo rady :p wiec nie licze na to by w trakcie pobytu cos wyszlo :p:p
tyle ze wtedy jeszce nie liczylam dni plodnych, nieplodnych itd :p

za miesiac przyjezdza do nas brat z braytowa :) ona juz bedzie w 30 tyg :p:)
jak ja jej zazdroszcze :p zreszta gdyby mi sie udalo wtym cyklu co jej to mialybysmy termin na ten sam dzien :p
ahh, no ale to jej pierwsza dzidzka :) tak wiec trzymam mocno kciuki :)

dobra mykam :)

akuku watpie zeby podskoczyla co najwyzej utrzyma sie na tym samym poziomie co dzis albo jeszcze bardziej spadnie.

I masz racje urlop jest od wypoczynku a nie od latania po lekarzach.

Wlasnie popsztykalam sie z Ł. Co za tempy buc z niego czasem to naprawde. Sto razy moge powtarzac to samo a on jeszcze raz przyjdzie i sie o to samo zapyta. Nosz ku**** rece opadaja. Nerwowka mi sie od razu wlaczyla (symptom @) czasem to jak bym go pierdykla w baniak to by sie nie pozbieral.

Jeszcze co w zlosci mi powiedzial ze pewnie okres ci przyjdzie bo juz robisz sie wkurwiajaca i zrzedliwa. Zaskoczyla bys to w koncu bys sie uspokoila a nie cigle nic! Jakby to byl aakurat moja wina. Juz chcialam mu ospyskowac o jego zolnierzykach ale wiedzialam ze go to zrani i wyszlam poplakac sobie. Wiem ze moze nie powiedzial tego specjalnie ale kto wie co on sobie mysli. Idealny za swoja mamuska. Czasem to mi tak przypomina moja poje***** tesciowa ze szok. Wszystko wie najlepiej i nic nie mozna jej powiedziec tu niby cie slucha a na dobra sprawe ma cie w dooopie!

I on czasem robi podobnie. Kurde chyba z pol roku si enie klocilismy. A dzis to noramlnie nie wytrzymalam. Tak mi cisnienie podbuzowal ale zaraz mnie zgasil i ucieklam.

patu$ka, czasami już się nie wytrzymuje i sprzeczka gotowa.. I tak podziwiam, że ugryzłaś się w język i nie powiedziałaś nic o jego żołnierzykach. Ja bym nie dała rady, bo ja niestety często nie potrafię przystopować dopóki nie powiem wszystkiego co mi leży na sercu... A Twój Ł. na pewno przemyśli co powiedział i będzie Cię później przepraszał.. A godzenie się jest fajne :)

Dzisiaj dam mu nauczke i pojde spac do salonu niech sobie mysli co chce.Choc juz cos tam do mnie burczal bo moi rodzice na dole mieli gosci i pytal sie czy jeszcze sa. Kazalam mu isc samemu sprawdzic. Ja swojego czasu tez mowilam co mi slina na jezyk przynisosla,ale widzialam potem ze to rani i dalam spkoj. Staram sie hamowac i potem nie miec wyrzutow i nie chodzic i nie przepraszac. Kiedys uslyszalam po co przepraszasz jak zaraz zrobisz tak samo,i od tamtej pory wole za duzo nic nie mowic. Choc tez moglam Ł powiedziec ze coz tego ze jego zolnierzykis a ekstra jak jest ich za malo i po drodze dostaja zadyszki i padaja jak betki. ALe po co? Dosycj aj mam zmartwien z tego powodu.

Lece pod prysznic i klade sie spac:) Barwy szczescia obejrzec i ziuziu:-)

Patuska oj wiem jak to jest... Bo zyjemy pelne nadzieji to jak mamy byc kochane, kiedy juz wiemy ze nic z tego :/:/
Ja juz staram sie moich humorow nie przezucac na rodzine, choc bylo ciezko... Wyjsc poplakac nie moge za bardzo, mam dzieci I pytaja co sie stalo... Czasem poleze w lozku I poplacze sobie do poduszki... Albo zamykam sie lazience :/:/:/
A co do zolniezykow to w gruncie rzeczy dobrze zrobilas, jeszcze by sie on zblokowal psychicznie I wtedy by bylo :/:/
Czasem trzrba byc tym madrzejszym.

A mnie wydelo na maxa :/:/:/ moj m sie pyta a Cie co tak wydelo @ sie zbliza ?? No hmm jeszcze ma czas w doopcie noo... Jak ja mam tak ponad tydzien chodzic to dziekuje...
No sersio w pracy sie patrzeli jakbym w ciazy byla ;/:/
Kurde noo

Buziaki.

Akuku ja mam to samo od paru dni. Czuje się pelna mimo,ze w danym momencie nic nie zjadłam, ba np. jem sniadanie, ale obiad już wpycham na sile, w pracy dziś nie jadlam nic i teraz siedze i hmm....czuje się jakby mój brzuch wazyl drugie tyle co ja . W dodatku tragicznie kluje mnie w podbrzuszu, w samym ujściu, po obu stronach jajnika, boli jak cholera, strasznie dziwne uczucie, nie wiem co zapowiada, ale wcale mi się to nie podoba :-(Do tego bardzo,ale to bardzo bola mnie plecy :|

patu$ka wiesz co, powiem Ci, ze z tego co zauwazylam każdy Ł. jest do siebie podobny. Na prawde, cos jest w tych imionach. Kolezanka z pracy tez ma Łukasza i lapie się na tym, ze kiedy ona opowiada o swoim to tak, jakbym slyszalam o moim. Cierpia na chorobę niewyparzonej geby bardzo często, a ich skleroza potrafi doprowadzić do szalu. Ile razy można mowic to samo, a on za 5 minut pyta się o to ?? Patrzysz się na Niego wkurzona, mówisz - a Ty mnie w ogole słuchasz ?? od paru dni Ci o tym mowie, a Ty się mnie teraz o to pytasz ?! Slysze - nic mi nie mowilas, poza tym wiesz ze jestem facetem i mam sklerozę nic na to nie poradzę.No tak, on nie poradzi , ja za to musze znosic jego wieczne humory małego dziecka. Ł, ostatnio ciagle zrzedzi, już mu powiedziałam,ze muglby sobie podac reke z moja Babcia :wściekła/y::wściekła/y:

tysia123trzymam kciuki za jutro :) Dawaj znaka od razu jak zatestujesz :)))

kasiol -
wynik negatywny (@)
tysia123 - 07.04.2013
patu$ka - 07.04.2013
Nuuuśka - 15.04.2013
Akuku - 17.04.2013
90_natka - 30.04.2013
paulinka88 - przerwa do X.2013

Ostatnia edycja:
reklama
witam.

Dziewczynki, spijcie jutro spokojnie, bo nie kupiłam testu, Jak uda mi się wyskoczyc z młodą i kupić to zrobię w niedziele. Dziś 32 DC, także jeszcze @ moze przyjsc bo mama czasem cykle do 34 dni. Objawów zarówno ciąży jak i @ - brak.

Jutro sie odezwe bo dzis juz padam na twarz.

Dobrej nocki wszystkim ;)

Do góry