reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Nuuuśka no wiesz, w moim przypadku wszystko może niestety pójść nie tak. Może luteina nie zadziała albo coś i znowu nie przyjdzie @ w odpowiednim czasie... a wtedy to ani test nie będzie wiarygodny, ani nic... zresztą pierwszy cykl z luteiną może pójść na stracenie, nie wiadomo czy ta lutka którą brałam dwa tygodnie temu wystarczy, żeby teraz owu była w odpowiednim terminie. Z jednej strony jestem dobrej myśli, bo jak w zeszłym roku raz musiałam brać luteinę to później 2 kolejne cykle były idealnie po 29 dni... także jakiś tam cień nadziei jest mimo wszystko... :)) a w piątek za tydzień jadę do tego drugiego gina i mam nadzieję, że będą same dobre wiadomości :)

kasiol tulę Cię mocno :* a normalnie na NFZ nie możesz iść do gina? On może Ci lutkę zapisać przecież jeśli uzna, że to pomoże :)

Ostatnia edycja:
reklama
kasiol szybko @ przyszla,ale moglas sie spodziewac po spadku tempki prawie o 0.2 stopnia. U mnie tez spadek ale moja pewnie przyjdzie jutro bo tak mnie boli @ ze ibuprom nie daje rady ale wzielam tylko jeden w razie czego :)

recepta na kolejne CLO od dzis czeka w przychodni w poniedzialek sobie ja odbiore jak @ przyjdzie i od nowa to samo. Zastanawiam sie nad hsg musze pogadac z lekarzem no i te hormony moze da mi skierowanie.

tak patu$ka spodziewałam się tego, własnie miałam burze mózgu i znalazłam lekarke dobra na kase chorych -tylko 50 km musze podjechać, robi usg no i nie wyjde bez luteiny! jak pójde w 11 dc to pokojnie w tym cyklu moge działać , tak ??
wiem ,że kasa to nie wszysko, ale wiem ,że jak pójde teraz prywatnie to dokońca juz bede chodziła, a po drugie - te lekarki wszyskie w okolicy znają moją mame-pracuje na gin-położniczym,a później patrzą na takie córki pracowników, dlaczego poszła do tej a nie do tej, z małą nie miałam problemu bo był super lekarz w poradni-ale juz jest na emeryturze:) skorzystam tylko z mamy ,żeby mi zarejsetrować się pomogła:)
patu$ka czytałam gdzieś, że zdarza się ,że przy kuracji z luteiną za pierwszym razem się udaje-ale nie jest to bardzo częste, więc głowa do góry, zresztą @ jeszcze nie masz:)

za ciosem-zarejestrowałam się na 15.04 na 9:) może nal=reszcie ktoś mi usg zrobi i powie co może być nie tak.

Ostatnia edycja:
W 11 dc bedzie widac juz piekny pecherzyk :) Teraz po @ trzymaj meza za raczke do 12 dc i dopiero wtedy dzialac. Mi lekarz tak mowil zeby dopiero od 12 dc dzialac ale ja mam cykle 28 dni-30 dni. Wtedy plemniczkow jest wiecej i ten pierwszys tarzal jest wazny. A potem ile sie chce do bolu :-):-)

No ja do CLO mam lutka,drugi cykl teraz ale ja czekam nadal czekam. Potem trzeci cykl i pewnie przerwa bo juz mi lekarz mowil o wyciszaniu jajnikow. Powiem Wam ze tak teraz mysle. Przy pierwszym cyklu z CLO byly trzy pecherzyki z tego jeden dminujacy 20 mm w tym cyklu byly tez trzy ale wszystkie duze najwiekszy przed peknieciem maial 20 mm ale jeszcze urusl. I tak sobie mysle moze clo ruszylo naturalna prace jajnikow. I moze po odstawieniu zaczne naturals? hmmm teraz mam pol tabletki brac zeby nei przestymulowac. I wtedy bede wiedziec ile pecholi w trzecim cyklu uroslo.

Powiem Ci patu$ka, że z tym czekaniem do 12 dc to różnie mówią :) mój gin na przykład powiedział, że nie jest to jego zdaniem konieczne jeśli przytulanki są raz dziennie czy raz na dwa dni (gorzej jakby były kilka razy dziennie każdego dnia :)). Zresztą gin mojej kuzynki mówi tak samo :) także myślę, że zdania są podzielone, bo tak naprawdę nie ma żadnych dowodów na to, że więcej kobiet zachodzi w ciążę przy czekaniu parę dni przed owu albo odwrotnie - nie czekając tylko działając częściej już od początku cyklu :)
moim zdaniem to kwestia tego jak dana para zdecyduje :)

a co do CLO to myślę, że jest szansa że to poruszyło naturalną pracę jajników :) wiele leków stosuje się przecież właśnie przez kilka cykli tylko po to, żeby organizmowi w pewien sposób "pokazać" jak ma działać :) także bądź dobrej myśli :)

kasiol Kochana przykro mi, ale glowka do góry. Trzymam kciuki za przyszla wizytke. 15 - wazny dzień, dla mnie tez :tak:

patu$ka bardzo możliwe :) już kiedyś Ci pisałam, ze mysle, ze od kiedy zaczelas kuracje cos zaczelo isc na +, duże, piękne pęcherzyki, wszystkie pekaja. Tylko tak dalej. Choc bądź myśli, ze w tym cyklu żaden nie będzie już musial rosnąć bo udało się :tak:

90_natka niestety zawsze cos może pojsc nie tak, ale nie myśl w taki sposób. Twój cien nadziei niech rosnie z każdym dniem, bo najważniejsze ze @ się pojawila. Robisz pomiary, wiec dodatkowo będzie czarno na białym jak Twój organizm się zachowuje, kiedy spadki - kiedy gwałtowny wzrost. Ciekawe to jest - dziś zmierzyłam drugi raz i szczęście się pojawilo, kiedy zobaczyłam ze wyżej niż wczoraj. Na razie z mierzenia tempki nauczyłam się tylko tyle, ze jak yyy przez 6 (?) mierzen z kolei tempka utrzymuje się wysoko może to swiadczyc o ciąży. Ale wiadomo, ze oczywscie nie musi. Będzie co ma być, ważne żeby było dobrze :happy:

kasiol - wynik negatywny (@)
tysia123 - 06.04.2013
patu$ka - 07.04.2013
Nuuuśka - 15.04.2013
Akuku - 17.04.2013
90_natka - 30.04.2013
paulinka88 - przerwa do X.2013

Ostatnia edycja:
Wlasnie tak mysle ze moze sie moje leniwce same ruszyly do roboty. Glowa mi peka. a tempka nie schodzi ponizej 37.:cool:

Takie przytulanki wstrzymane przydaja sie bardzo przy slabych parametrach nasienia. Wtedy produkuje sie ich wiecej przez dluzszy czas. u nas wszytsko jest ok tylko liczba jest ponizej normy. Tak mysle ze moze za duzo plemniczkow po stosunku wyplywa mimo trzymana nog w gorze.:-D

Zrobilam wlasnie 3bita tak mnie naszlo. Stoi w lodowce i czeka do wieczora.

Nuuska minimum 16 wyzszych temperatur po skoku moze swaidczyc o ciazy:)

Patuska tempki z teraz się już nie liczą... Dla porównania ja mam teraz 37,12... A poza tym to koleżanko powinnaś dostać zrypę!! Nie wiesz, że w ciąży ibupromu nie można brać:)))))) Więc żeby mi się to więcej nie powtórzyło:) Apap sobie kochana kup albo nospę albo coś na bazie paracetamolu:)Kasiol a ja byłam pewna, że to fasol... Szkoda:(( W każdym razie trzymam kciuki za kolejny cykl:) i za wizytę u lekarza:)

A to bardzo możliwe patu$ka że przy słabszych plemnikach jest to przydatne, o tym nie pomyślałam :)

a powiedzcie mi, od czego tak naprawdę zależą parametry nasienia? Co ma na to wpływ- poziom testosteronu?

mmm patu$ka ale mi narobiłaś ochoty tym 3bitem :D bo ja to taka łasa na słodkości jestem, że ho ho :D

reklama
patu$ka wiedziałam, ze cos z 6 :rofl2: hehe u Nas jako ze przytulanki wieczorem, to najczęściej ide spac po. W tym cyklu powzielam postanowienie o Przytulankach raz na 2-3 dni tak opcjonalnie. Takie kuracje Salfazinem stosuje się 3 miesiące, w okolicach końca maja u Nas się skończy wiec w czerwcu jeśli do tego czasu nic się nie uda, Ł. idzie na badanie nasienia. Dowiedzialam się już co i jak, u Nas zapisy miesiąc wcześniej na badanie :eek: koszt - 60zł.

3bit :-)mniam, ja ostatnio nauczyłam się rafaello robic, pychotka. 3bit-a tez pieczesz czy tylko do lodowy ?

kasiol - wynik negatywny (@)
tysia123 - 06.04.2013
patu$ka - 07.04.2013
Nuuuśka - 15.04.2013
Akuku - 17.04.2013
90_natka - 30.04.2013
paulinka88 - przerwa do X.2013

Ostatnia edycja:
Do góry