reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Natka kremik z filtrem się przyda, bo to jednak wrażliwa skórka... Podobno te z baby dream są dobre i ja taki chłopakom teraz kupię. A do pupki używamy linomagu. Testowaliśmy też sudokrem i bepanthem, ale mniej nam odpowiadały, niż linomag:)

Natka a Tobie chodzi o to czy zamiast kremu do pupki używać zwykłego? Takiego w stylu bambino na przykład? Jeśli tak to stanowczo odradzam. W szpitalu dziewczyna smarowała synkowi i po dwóch dniach dupcia odparzona, że szok... Takie kremy jak dostaną wilgoci to jeszcze mocniej dziecko odparzą. Co jest na buźkę to niech na tej buźce zostanie, a pupka to jednak coś zupełnie innego, bo i cieplej tam i wilgotniej i przewiewu brak. Niby pampki oddychające, ale wiesz jak to wygląda...

Ostatnia edycja:
reklama
no właśnie słyszałam, że dobre kosmetyki są z babydream właśnie albo hipp. I chyba na to się zdecydujemy.

A co do pupci to właśnie o taki krem w stylu bambino mi chodziło (akurat nie bambino bo jego skład nie powala, ale coś tego typu, tej konsystencji). Bo podobno niedobrze cały czas używać takiego z cynkiem w składzie a z tego co widziałam, to w sumie praktycznie wszystkie typowo zapobiegające odparzeniom cynk mają. Ale w sumie nie wiem, może za bardzo się wczytuję, rozdrabniam. Moja kuzynka też używała linomagu właśnie ale nie kremu tylko maści z tego co kojarzę (w tubce chyba był). Za duży wybór tego wszystkiego, a chciałoby się wybrać jak najlepiej :-)

Ja też mam taką maśc w tubce
I na codzień to tak nie używam, jak się pupka zaczewieni i od czasu do czasu profilatycznie:) jak dziecko jest malutkie to trzeba częściej, ale Marcelowi przy każdym przebieraniu dupki nim nie smarowałam:) Mikołajkowi na początku smarowałam cały czas i też nie zaszkodziło:)

Hej

Natka ja z kosmetykow to do mycia bede dawac oilatum i pozniej juz nie smaruje niczym.
Na pupe przy chlopakach uzywalam sudocrem zapobiegawczo ale cos mi sie o uszy obilo ze powoduje sklejenie warg sromowych u dziewczynek.. tak wiec teraz kupie chyba linomag.. a na odparzenia uzywam metanium krem zolty w zoltej tubce. Dziala cuda ;) po jednej nocy odparzen brak ;)
Kiedys jeszcze uzywalam nivea do pupy jakis ale nie wczytywalam sie wtedy w sklad.. aczkolwiek dobrze chronil pupcie. U nas baby dream nie ma niestety.

paulinka czyli dobrze rozumiem - jak już pojawi się jakieś zaczerwienienie/podrażnienie to wtedy ten linomag zielono-biały w tubce używacie, tak? A tak na co dzień profilaktycznie tak patrzę na linoderm http://www.aptekagemini.pl/linoderm-plus-z-pantenolem-50ml.html - nadałoby się?

akuku co do oilatum to ja sama mam na niego uczulenie i obawiam się, że mała może też mieć po mnie :/ także do mycia myślę albo płyn z hippa albo z babydreama właśnie. Po kąpieli też już nie planuję niczym smarować.
a co do sudocremu to moją kuzynkę też pediatra przestrzegała że dla chłopców jak najbardziej, ale dziewczynkom może zapalenia powodować. Dzięki za radę z tym metanium, zaraz sobie poczytam o tym:-)

hej
natuś w szpitalu dostaliśmy próbki i jedna mama odrazu zaczeła używać sudocremu-na co położna jej powiedziała ze na razie nie musi nic-pupa czerwona bo jeszcze czerwone całe ciało a to nie powód żeby kremu używać, my z Kali mielismy sudocrem ale ja używałam tylko jak była potrzeba w minimalnej ilości i mocno wklepywałam, najlepiej na nią działała jednam mąka ziemniaczana-to samo do kąpieli :) Felek niestety też ma taką skórę, dziś był pediatra i też stwierdziła ze kolejny alergik -skóra sucha wrażliwa... musze kupić mąke ziemniaczaną na zapas bo napewno będe używać:) Później przejdziemy na ojlatum, choć połozne noworotkowe polecały dodać oliwkę Bambino do wody do kąpieli na jego suchą skóre-bo oliwkować nie za bardzo-mały miał róż niemowlęcy i wtedy się nie natłuszcza;/

my walczymy z karmieniem-znaczy Feluś je ładnie, piersi się goją, więc chyba walkę kończymy, mam nadzieje że nawał pokarmu już za nami i teraz będzie tylko lepiej:)
dziweczyny teraz czekamy do sierpnia na pierwszą dziewczynkę z naszych staraczek lutowych:)

Kasiol mi też wszyscy radzą tą mąkę ziemniaczaną w razie czego, ale na wszelki wypadek wolałabym mieć jakąś małą maść gdyby jednak była konieczna. Dlatego tak się zastanawiam co wybrać :-)
Super, że sytuacja z karmieniem się stabilizuje, teraz już na pewno może być tylko lepiej :tak: ale masz fajnie, że już cała rodzinka w komplecie :-) jak ja bym chciała, żeby czas szybciej płynął i był już ten lipiec/sierpień:-):-)

paulinka oo jak dostałaś to chętnie bym sobie przejrzała :-) zaraz wyślę Ci adres mailowy na priv :-) dzięki :-)
i jakbyś mi jeszcze napisała jak mniej więcej cenowo u tej babki wygląda żebym wiedziała czego się spodziewać :-)

reklama
Ja za swój komplet z minky kocyk i podusia płaciłam 69 zł plus wysyłka, czyli 83-84 zł nie pamiętam już dokładnie.... A teraz pytałąm o cenę, ale Pani chyba zapomniałą i tylko wzorniki dostałąm:)

Do góry