reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Hej,
U mnie też ostatnio humor do bani, nie śpię i nie mam chęci na nic.
Choć dziś się zmobilizowałam i przeanalizowałam listę wyprawkową co jeszcze muszę pokupić i trochę tego jest. Ponad 3 tys jeszcze muszę liczyć minimum (z wózkiem oczywiście, jak w końcu ostatecznie wybiorę i zamówię).

Kasiol jejku Ty uważaj na siebie bo jeszcze na sam koniec krzywdę sobie zrobisz! Dobrze że tylko tak to się skończyło i z Felusiem wszystko dobrze :tak:

reklama
Kasiol szalona kobieto uważaj na Was:)))) Dobrze, że nic się nie stało:) No poza klanem...
Co do czopa to niestety nie pomogę, bo mi nie zdążył odejść ani razu...
Natkana szczęście jeszcze chwilkę czasu masz, żeby ogarnąć całą wyprawkę:) I który wóżek w Twoim rankingu prowadzi? Widziałam, że na czerwcu i lipcu Holland jest bardzo popularny:)Mi się podoba też ten Bebetto Torino:))) Łóżeczko, pościel, leżaczki itd juz jest?

paulinka albo weźmiemy hollanda albo właśnie torino bo też mi się spodobał ostatnio-gondola super jak w hollandzie i duży kuferek jak w silvii, no ideał!:) w niedzielę jedziemy do tych znajomych do sklepu i wtedy zamówimy ostatecznie, także do końca tygodnia decyzja będzie podjęta. Ale myślę, że raczej stanie na hollandzie bo różnica w cenie jest spora przez to że w torino jest ta ekoskóra, a wydatków też mamy jeszcze sporo.
a co do reszty wyprawki.. lepiej nie mówić :p tzn. łóżeczko mamy wybrane na necie, w niedzielę zamawiamy chyba że u tych znajomych na miejscu coś mi się równie spodoba i kupimy tam. Pościel mam od kuzynki i to kilka na zmianę, kocyki też. Chcemy domówić tylko dodatkowy komplet pościeli z ochraniaczem i przybornikiem na łóżeczko pod kolor (zastanawiam się nad ochraniaczem z minky z jednej strony ale chyba stanie na zwykłym na razie). Leżaczków, maty edukacyjnej itp na razie nie kupujemy, w razie czego będziemy doradzali rodzince na chrzciny żeby zrzutkę zrobili hehe
no i poza tym wiadomo, wszystkie kosmetyki do pielęgnacji, pieluchy tetrowe itp też jeszcze do kupienia mamy ale to zamówię wszystko razem w aptece internetowej plus to co dla mnie w szpitalu się przyda. Laktator mam wybrany i też będę albo w niedzielę kupować albo zamawiać w tej aptece, wszystko zależy od tego jakie ceny nam zaproponują w tym sklepie :)
no i jeszcze zostaną dodatki do kącika Małej:)

Natka apteka gemini ma fajne ceny:) Co do laktatora to ja bym się wstrzymała, bo koszt duży, a możesz go wcale nie potrzebować, albo Ci ręczny wystarczy... A jak chcesz kupić nowy to przecież czy teraz czy po porodzie to nie gra różnicy:) Tak szczerze to leżaczek fajna sprawa i myślę, że przydatne bardzo:) Mój Mikołąj miał chyba ze 2 tyg jak go już wkłądałam, no a Marcel to wiadomo starszy, bo on dopiero jak miał ponad 3 tyg to do domu przyszedł... Ja miałam taki LEŻACZEK BUJACZEK BUJAK 0-18KG WIBRACJE KOLORY (5336007019) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ale w lutym już go sprzedałam koledze Ł razem z matą edukacyjną z Fischer Price za 50 zł:) Praktycznie jak nowy i mata też, ale mój Marcel to musiał być w ruchu cały czas więc nie chciał już siedzieć w leżaczku ani bawić się matą...

Paulinka no właśnie w gemini chcę zamawiać :-)
co do laktatora to mam wybrany elektryczny właśnie, nie jest super drogi bo jakieś 160 zł a ma całkiem dobre opinie w necie. Z canpolu jest. Zobaczę jeszcze jaka różnica jest w cenach na miejscu bo jak będzie pilnie potrzebny to później nie będę miała czasu czekać aż przyjdzie zamówiony z neta ;-)
Dzięki za radę z tym leżaczkiem, cena widzę też całkiem niezła :-)

Obejrzałam sobie tego hollanda, a dwa kolory to nawet bardzo mi się spodobały:
w7.jpgw9.jpg
Fajnie wyglądają na takich właśnie stelażach:) Jak wcześniej dla mnie szału nie robił to teraz Ci powiem naprawdę fajny:) a wy jaki kolor wybraliście?

Kasiol hop, hop!! Jest już Feluś?

Akuku jak tam? a wy w końcu wynajęliście to większe mieszkanie?

tysia co tam u ciebie?

Załączniki

• w7.jpg
    w7.jpg
    27,3 KB · Wyświetleń: 26
  • w9.jpg
    w9.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 24
Paulinka nie jednsk nie wynajmujemy bo to ponad 3 razy wiecej bedziemy placic niz teraz... i tak cald dnie spedzamy w salonie. Zrobilismy przemeblowanie w sypialni naszej i zmiesci sie lozeczko Emilka i kolyska dla malej..a znajac zycie bedzie spsls z nami.. kwestia prganizacji miehscs i sie pomiescimy :)

A tak poza tym to wszystko ok. Pakuje sie do polski .. wczoraj kupilam sobie kilka bluzek bo juz jak w szmatach wygladalam ;p
Noc nieprzespana ..

Jutro wyjezdzamy juz a w poniedzialek mam usg w pl ;)

Akuku super:) a Ty jesteś gdzieś z okolic trójmiasta, nie? Powiedz mi gdzie tam najlepiej na wakacje jechać? jak na razie to stanęło na Jastrzębiej Górze:)
Co do mieszkania to chyba lepsze ociupinkę mniejsze niż większe:) Zawsze to mniej sprzątania, a przy czwóreczce to każda minuta cenna:) No i każdy funt też:)

reklama
Paulinka no ja bym wolala wieksze bo moim zdaniem nawet sprzatnac byloby mi latwo.. tu tak ciasno ze musze przekladac z kata w kat hehe.
Ale chcemy w przyszlym rou kupic dom..i narazie sprobujemy toszke kaski odlozyc ;)

No ja z trojmiasta a gdzie na wakacje nie mam pojecia hehe. Tzn wiem ze np w gdank przymorze ludzie wynajmuja swoje mieszkania wczasowiczom .. wtedy jest fajnie bo blisko na plaze do miasta.
Ale nic konkretnego nie doradze niestety bo sama sie nie orientuje..

Kasiol jak tam ?

Natka fajny ten wozek ;)

Alez mi sie nic nie chce..

Do góry