reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

heja
akuku zdrówka dla was! dziwne że antybiotyku nie zapisał, choć i w Polsce ciężko ostatnio o receptę na nie;/

natuś no własnie patrzyłam na twój suwaczek, że jeszcze chwilka i też będziesz odliczać:) a po tobie akuku:)
jutro wizytka-oj ciekawe co powie:) byłam dziś na chwile w pracy-i usłyszałam, że niestety nie wyglądam jakbym miała za chwile rodzić i przenoszę do czerwca!:( a plecy bolą dziś ,że szok-średnio co drugi dzień bolą:) brzuchol twardy, mały się ledwo wierci tak mu ciasno, wczoraj miałam bezsenną noc więc jest szansa że dziś zasnę :)

reklama
Kasiol mam antybityk..dala recepte ale mowi zeby nie dawac bo sam sobie radzi. I dopirro jakby sie pogorszylo ;)

Kasiol o której wizytka? Czekamy na wieści :-) ciekawe kiedy Felek się zdecyduje wyjść :-)
Dziś nocka lepsza? U mnie ostatnio nocki też kiepskie, ale nie przez małą czy jakieś bóle. Bardzo dużo myślę jak już leżę w ciszy, rozpamiętuję i w ogóle... no i przez to nie mogę spać :-(

Miłego dnia :*

hej
my już po wizycie ;)
niestety nie mam rozwarcia na 3 cm i nie urodzę pewnie jeszcze dziś:) ale jest progres-szyjka bardzo miękka, rozwarcie wewnętrzne ( ostatnio było tylko zewnętrzne) na opuszek palca-ale w sumie ciężko jej było sprawdzić znów;/ dobrze ,że szyjka miękka bo łatwiej o szybsze rozwarcie :) czekamy co będzie a 22 maja na oddział na ktg- niestety tak jak pisałam muszę się wpisać- ale wypuszczą mnie tego samego dnia ( podobno) a 25 maja-czyli w termin w OM prawdopodobnie dostanę kroplówkę -oczywiście ginka ma nadzieje ze skurcze bedą już jakieś na ktg 22 widoczne. Mały ma 3100 liczy że do 25 dobierze jeszcze min 400-600 g ;/ czyli taki malusi nie będzie. AAaaa główka wysoko-ale czytałam dziś że u wieloródek główka może opaść dopiero w dzień porodu, więc nie ma co się przejmować:) Ciesze się że nie czeka 2 tygodnie po terminie na wywoływanie-tylko sama zaproponowala odrazu 25 -bo ma dyżur

edit: własnie zauważłam śluz z krwią i teraz nie wiem czy to po baraniu czy czop;/

Ostatnia edycja:
Kasiol może faktycznie czop, w sumie jak rozwarcie wewnętrzne jest to już powoli czop może odchodzić.
Fajnie, że w razie jakby się nie zaczęło wcześniej to od razu w TP masz się na wywołanie stawić! Choć skoro już jest progres to może zacznie się samo i do 25 to już Felek będzie z Wami :-) rzeczywiście wagę swoją mały już ma, może też dlatego ginka nie chce zwlekać tych dwóch tygodni bo jeszcze by 4kg przekroczył i byłoby ciężko.

Kasiol ja z Emilkiem mialam wizyte w piatek i glowka byla niby wysoko.. noc nie wskazywalo na porod wczesniejszy (to byl 38tc) a w z soboty na niedziele odeszly mi wody i urodzil sie dobe pozniej z tym ze juz bylam w szpiyalu i czrkalam az akcja sie rozkreci bo gdyby sie nie rozkrecila to w ten dzien dali by mi oxy.
Ty dodatkowo mialam badanie dowcipne woec napewno cps tam poruszyla. Ten sluz z kreia juz dobrze zwiastuje. Znaczy ze szyjka sie rozwiera i obkurcza.
Mysle ze juz niedlugo. Co do wagi to to jest +/-
Jaka wage urodzeniowa miala Kali i w ktorym tyg sie urodzila ? Trzymam kciuki by szybko sie zaczelo i szybko poszlo bo to czekanie jest mega meczace.

Przespalam sie z Emilkiem 1, 5 godziny i w koncu czuje sie lepiej !

akuku Kali miala 3340 i urodziła sie niby 5 dni po terminie-ale w sumie nie wiedziałam dokładnie kiedy owu ,kiedy @ nawet:) bo jakos tak nie pomyślałam wtedy że to ważne-a urodziła się dokladnie w termin usg-troche połechtana przez położną-niby sprawdzała czy rozwarcie-odeszły wody, kroplówka i 5 h mała byla na świecie-choć z zielonych wód-ale pamietam ,ze nic sie za bardzo do momentu tego badania nie działo...
teraz chyba jest inaczej bo już szyjka miękka, jakoś dam rade, ciesze się że 25 poda mi kroplówke a nie poczeka na 2 tyg po terminie bo to by mnie zdołowało:( ja robie co moge, chodzę , sprzątam... :)
akuku a czop ci odchodził wcześniej?
z Kali właśnie po badaniu a za chwile wody odeszły

Kasiol mi czop odszedl wlasnie po badaniu w szpitalu i taki z krwia wlasnie.. a z chlopcami w domu mi odszedl czop taki gesty glutowaty ..

Trzymam kciuki by szybko sie zaczelo.

hej
ale cisza:)
u nas zimno że nie chce się nic, siedzę właściwie od rana i nic nie robię.
Zapomniałam ,pisać że wczoraj chyba jakiś anioł mnie uratował bo wywinęłam orła na szczęście osłoniłam brzuch i spadłam na ręke i kolano. Kolano zdarte aż spuchło i boli ,że szok, ciągle odkażam i ciągle piecze i aż się gotuje na ranie;/ ale na szczęście Feluś uratowany, tylko pół nocy mnie to kolano szczypało;/;/;/
dziś szkoła rodzenia -ostatni raz na parcia.
Za to boleści i objawy przeszły jak ręką odjął więc czekam na swoją kolej:)
co tam u Was?
akuku w sumie później już śluz był normalny-więc sama nie wiem, czy to od podrażnienia czy czop bo za wiele tego nie było... czas pokaże:)

reklama
Kasiol cisza przed burza. Dobrze ze sie uratowalas.. uwazaj na siebie .

Ja dzis mam zly humor i zmeczona jestem wiec nie udzielam sie..

Do góry