reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

totez tiluchna jeszcze nie gratuluje, ale akurat tu jestem optymistka i za chwileczke bede gratulowac :-)

kurcze przydalaby mi sie kolo mnie jakas na maxa optymistyczna osoba, ktora by mi dawala kopa co chwile, ale obawiam sie, ze jednak po czasie stala by sie pesymistka :-(

ja teraz robie za mega wsparcie dla mojego m, ale to jest zrozumiale, ze on teraz nie widzi sensu, ja mu powtarzam,ze tyle nas jeszcze superowych rzeczy czeka, tylko najczesciej w nocy jak jestem sama ze soba i mam czas na myslenie neguje wszystko co mowie pozytywnego mezowi, dlatego chyba wole spac przy swietle...

reklama
missiisss- ale extra torcik az bym sie wgryzla w maske :-D :)))))

kasoku- super avatarek :)!! ale corcia to juz pannica ze hoho :)! powiem ci ze najlepsze wyjscie to jest nie myslec ale jakkk....?:confused: to juz inna sprawa... :eek:
ja kiedys bylam optymistka ale teraz juz tyle rzeczy sie zwalilo na glowe na raz ze jestem straszna pesymistka... nie wiem czasem czlowiek ma takie chwile ze mowi dosc, a co do tej blokady to nie wiem w ogole jak i dlaczego tak sie dzieje - jak moze czlowiek chciec za bardzo - no ciezko stwierdzic powinni przeprowadzic na ten temat jakies badania!

pandora- a ty masz dupka albo lutke w razie wu? no i jeszcze kilka dni i bedziemy wiedzialy co z nami w tym cyklu ;-)!!!!!!:-) kurde ciezko sie czeka :sorry:

lorelain- bo taka prawda - ja takie tutaj 'pseudo mamuski' widzialam w irlandii ze szokkkkk!!:szok: jaraja jak smoki imprezuja ze hoho - a dzieciate po 3-4 dzieci maja:eek:

miciur-ka-mam, biorę lutkę od 16 do 28 dc i w razie "wu":-D niestety niski progesteron to u mnie najmniejszy problem... ostatnio brałam 2x2 luteiny i 2x1dupek a i tak nic to nie pomogło....:-(

a w temacie picia i palenia- kuzynka mojej koleżanki z pracy- rodzi praktycznie co roku, w każdej ciąży pali, pije i gździ się z kim popadnie, wszystkie dzieci jej odebrali ale ona i tak rodzi....bo twierdzi że poród to najpiękniejszy moment w życiu kobiety:szok: normalnie kretynizm, ciążę książkowe ale dzieci rodzą się w większości lekko upośledzone- a ona i tak ma to gdzieś
a człowiek się zastanawia czy powinien lampkę wina w 18 dc wypić bo przecież może było już zagnieżdżenie:sorry: i co i nic.....sprawiedliwości nie ma i tyle:no:

Ostatnia edycja:
lori swiete slowa, pamietam jak bylam u lekarza potwierdzic ciaze, i dosiadla sie do mnie laska chyba w piatym miesiacu podala mi jej usg i o cos tam sie pytala, o czym bladego wowczas pojecia nie mialam, ale dziewczyny ona miala sam za przeproszeniem gnoj zamiast zebow, czyli siedlisko bakterii mnie odtracilo od niej, taka lampucera dresiara ze zgorzela w gebie, gdy weszlam do gin, on sie tylko zapytal czy mam zdrowe zeby, odpowiedzialam, ze tak, ten na to ,ze chwala bogu. Tak potrafia ludzie olewac wszystko i rodzic zdrowe dziecka.

Ja juz po zakupach, kupilam zestaw lampek i przedluzacz, sa takie piekne ozdoby choinkowe, ale tak przeokropnie drogie, ze podarowalam sobie, po drodze do domu matylda namowila mnie na kupienie jej malego zestawu klockow lego, juz wole to kupic zeby sie dziecko cieszylo niz durnego mikolaja zawieszke na choinke za 24 zl/szt. Masakra cenowa, jak to przed swietami, a ludzie i tak kupuja i kupuja, a co biznes is biznes :tak:

ja z ozdobami świątecznymi mam spokój, bo kiedyś się szarpneliśmy i wydałam 400 zł na ozdoby to mam ich tak dużo że na trzy choinki by starczyło ... mąz mówił że chyba na mózg mi do reszty padło :sorry::sorry::sorry:... za to boje sie jak w tym roku bedzie z chodinką bo to będą pierwsze święta z kotem :szok:

lori mam pytanie, bo masz identyczny cykl jak moj i widze, ze juz 4 razy sie przytulalas, jak myslisz jestes w 16 dc czy jeszcze bedziesz sie przytulac z tytulu prokreacji czy juz w 16 dc nie ma sensu???bo ja wlasnie pasuje na 16 dc, a moze to blad????hm....

móż ma już zapowiedziany kategoryczny zakaz, jeśli się miało udać to po tym co już było, a teraz ma się w spokoju zagnieździć więc nie chce ingerować :rofl2:... teraz to juz pozostało czekanie :happy:

a ja obejrzałam sobie Amerykańskiego X factora i przy okazji ulepiłam armię zwierzątek z plasteliny. Mati poćwiczył czytanie do momentu buntu no i siedzi ciho i lepi to ja znowu chyc na kompa :sorry:

Missiiss - tort cudo! :-)

Hmm...ja puki co jestem optymistką, a przynajmniej się staram :-D

I ja też już mam obsesję, mimo że to pierwszy cykl starań...Ale to raczej dlatego, że ja już dawno chciałam dziecko, a od pół roku o niczym innym nie myślałam :-D Tylko mąż nie chciał. Więc jak stwierdził, że chce, to mi to wystarczyło, żeby oszaleć :-D

hej, nadrobiłam Was ale po drodze zapomniałam co chciałam, której odpisać :eek:

w skrócie napiszę, torty przepiękne, oby dwa zapierają dech, aż szkoda je zjadać :)

tiluchna, po cichu gratuluję aczkolwiek z oficjalnymi gratkami poczekam aż będziesz pewna na 100000% i wstawisz jakąś fotę dla nas.

ja mam doła, od paru dni ciągle się o coś sprzeczamy z M. odzywamy się do siebie tylko służbowo, on siedzi w jednym pokoju ja w drugim i tak cały dzień. :-( szczerze mówiąc odechciało mi się starań, nawet nie wiem czy jest sens starać się o fasolkę bo coś ostatnio nie możemy się dogadać... :-(

Karola - jesteście dopiero 3 miesiące po ślubie, toż to jeszcze świerzynki...musicie się dotrzeć i będzie git. Weź go może na poważną rozmowę i powiedz mu co Ci na sercu leży. Im szybciej wszystko sobie wyjaśnicie tym lepiej bo potem to bedzie narastać, a może po prostu gorszy czas macie, ta beznadziejna pogoda, starania itd ...

Missiiss - tort cudo! :-)

Hmm...ja puki co jestem optymistką, a przynajmniej się staram :-D

I ja też już mam obsesję, mimo że to pierwszy cykl starań...Ale to raczej dlatego, że ja już dawno chciałam dziecko, a od pół roku o niczym innym nie myślałam :-D Tylko mąż nie chciał. Więc jak stwierdził, że chce, to mi to wystarczyło, żeby oszaleć :-D
jak wiem jak sie czujesz mi dziecko siedzi w glowie juz dluuugo a moj wiecznie nie moze sie zdecydowac ale teraz cos tam smeci zebym wyciagnela implant i bedziemy robic dziecko... na poniedzialek mam umowione wyciaganie i odrazu do dziela :-D

reklama
kasoku- kazda roznica wieku ma swoje plusy i minusy, ja jestem z moja siostra 2,5 roku roznicy i ponoc mama miala rece pelne roboty :-D, a tak rok po roku to juz sobie nie wyobrazam hihi,

pandora - ja juz zapomnialam ze ty :-Dmasz przepisana lutke i dupka :zawstydzona/y: -dziura w mozgu :eek: hah:-D
ty lec kochana po termometr owulacyjny jak bedzie tescik ciazowy pozytywny to i tak sie termometr nie zmarnuje ;-)

a ta kolezanki kuzynka massakra - patologia! jak mozna tak nie myslec.... wrrr powinni takiej podwiazac jajniki :wściekła/y:

lori - hahh to sie szarpnelas z ozdobami wooow :), ooo tez ogladam amerykanskiego x factora o wiele lepszy od uk, tylko teraz nie mialam kiedy ogladac musze nadrobic ! ps. a ile tak czekasz z przytulankami zeby sie w spokoju zagniezdzilo jesli mozna wiedziec bo tez sie nad tym zastanawiam ;-)

domi - tak jest jak sie zaczyna duzo myslec zanim sie przystepuje do akcji ;-) hihi, no ale jak problemow nie mialas to moze szybciutko ci pojdzie !! oby oby

karola- no to moze odpocznij sobie troche, moze troche stresujacy czas macie - no i tez wyluzowac ciezko - jeszcze masz czas dopiero poczatek cyklu, ale wiem o czym mowisz tez mnie moj wczoraj czy przed wczoraj wkurzyl ze sama sie zaczelam zastanawiac czy sie starac czy nie, ale taka prawda ze nie umiem sie dlugo na niego gniewac.... ps. a mowisz mezowi kiedy masz dni plodne itd. czy trzymasz go w niepewnosci ;)?

hahahha moj M gada na skype ze swoimi rodzicami i slysze tylko jak 'tesciowa' krzyczy ze mam robic paszteciki na swieta (bo mamy przyjechac)- hahahha zapadlo jej w pamiec ostro musialam zablysnac hahah:-D

Do góry