reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

pandorka myslalam o wyluszczeniu, ale moj gin twierdzi sie, ze nie zrobi mi tego, bo jest za duze ryzyko, ze macicie mi uszkodzi bezpowrotnie, zobacze w styczniu co mi inny gin powie na tem temat, no i jaki duzy bedzie w styczniu ten miesniak, bo one lubia rosnac i to tez nie nastraja mnie optymizmem niestety...mam pytanie, czy Ty masz jakiegos sprawdzonego gina u siebie???tak jak pisalam Ci kiedys moi rodzice mieszkaja w lodygowicach, wiec moglabym skorzystac ewentualnie z Twojego, bo w zasadzie mam blisko, napisz mi moze na maila kasdru1@wp.pl ,bo u mnie w kat nie znam nikogo dobrego...

reklama
DSC_0220.jpg
moje wypociny od 17 tej do 1,15 w nocy :) ale jestem zadowolona :)

pandorka
znalazłam podobny przepis tylko w innych proporcjach i go zrobilam :) pyszbna ta masa :)

ide was nadrobic .....

missiiss kochana pieknisty ten torcik, pycha :).
pandorka dziekuje za info i badz tu czleku madry jeden mowi tak drugi siak, a ty masz metlik we lbie

a mi sie naprawde nudzi i zmieniam te avatary jak rekawiczki hi hi hi

przebrnęłam...

kasoku
kochana ty moja <tulam> gdyby nie to ze dzisiaj mam imprezemiałabym humor dokładnie jak ty. i tak samo nie wierze w żadne blokady ze sie mysli za duzo i sie nie zajdzie sraty taty ja po ciazy jak antosia straciłam po porodzie kazali mi czekac minimum 6 miesiecy i dopiero sie starac a ja chodzilam i z m nn stop od konca krwawienia sex i sex i chodzilam i beszczelnie do niego dawaj bo to lekarstwo chce miec dziecko chce odzyskac antosia, i wisiałam dupcią do góry po sexie przez 15 minut i wszystko robiłam , w pracy o niczm innym nie myslalam non stop ciaza to byl moj cel maz moj mowil non stop ze czuje sie jak buchaj rozplodowy dosłownie. i co ? i zatrybłam 3 miesiące po porodzie . więc Blokad nie ma na bank !!! ja mialam obsesje normalnie. teraz juz powoli tez zaczynam miec... Myśle że twojego meza wyniki bedą ok i mam nadzieje że grudzien bedzie tym magicznym czasiem że wszystko nam się uda i będziemy szczęśliwe !!

tiluchna
no to ja też po cichu gratuluje :tak:

ja uwazam, ze 80% to pozytywne myslenie i nastawienie, ze nie ma innej ocji jak zaciazenie, popatrzcie na mamolinke i tiluchne, dwie nasze optymistki i dwie szczesliwie zafasolkowane, ja niestety od urodzenia jestem pesymistka, bo wydaje mi sie, ze jak cos nie wychodzi lepiej mi bedzie porazke zniesc, tak wiec nawet po intensywnych staraniach wiem, ze i tak nic z tego...chcialabym myslec na rozowo, oj jak bym chciala, czlowiekowi o niebo sie lepiej zyje, ale za chiny ludowe nie umiem sie zmienic i zmienic swojego podejscia do zycia. Buziakuje Was mocno, jemy z mati zupke i jedziemy do OBI po lampki i ozdoby choinkowe, a co, jakas przyjemnosc trzeba miec z zycia.

missiiss- przepiękny!! mój się nie umywa!!:tak:

ja też zaczynam mieć obsesję- a to dopiero pierwszy miesiąc starań:szok: a obiecywałam sobie że będę do sprawy podchodzić na luzie:zawstydzona/y: teraz jak wiem że muszę próbować aż do skutku, w głowie mam tylko myśl że pewnie znów poronię i pewnie za chwilę wszystko się zacznie od początku:no: i dlatego chce już, zaraz natychmiast zajść...

misis - suuuuuuuperancki ten tort! ... to aż szkoda kroić :-D:-D

mi się wydaje że niestety pozytywne myślenie ma duży wpływ.Po ostatnim poronieniu mój lekarz państwowy coś mi powiedział. Było to w okolicznościach wyciągania skierowań na kolejne badania w poszukiwaniu przyczyny dla czego się tak dzieje. A on mi powiedział że da mi na co tylko chce, ale nawet jak coś znajde to nikt nie powiedział że to jest przyczyna. Przychodzi do niego tak dużo brudnych i zaniedbanych dziewczyn że jakbym to widziała to bym się za głowe złapała, a jednak w ciążę zachodzą, donoszą, po drodze palą, piją i rodzą zdrowe dzieci. Ja teraz staram sie zmienić nastawienie (bo cały czas sie cholernie stresowałam że na pewno jest źle), mysle bardzo pozytywnie i wierze że jeszcze kiedys urodze zdrowe dziecko.

lori swiete slowa, pamietam jak bylam u lekarza potwierdzic ciaze, i dosiadla sie do mnie laska chyba w piatym miesiacu podala mi jej usg i o cos tam sie pytala, o czym bladego wowczas pojecia nie mialam, ale dziewczyny ona miala sam za przeproszeniem gnoj zamiast zebow, czyli siedlisko bakterii mnie odtracilo od niej, taka lampucera dresiara ze zgorzela w gebie, gdy weszlam do gin, on sie tylko zapytal czy mam zdrowe zeby, odpowiedzialam, ze tak, ten na to ,ze chwala bogu. Tak potrafia ludzie olewac wszystko i rodzic zdrowe dziecka.

Ja juz po zakupach, kupilam zestaw lampek i przedluzacz, sa takie piekne ozdoby choinkowe, ale tak przeokropnie drogie, ze podarowalam sobie, po drodze do domu matylda namowila mnie na kupienie jej malego zestawu klockow lego, juz wole to kupic zeby sie dziecko cieszylo niz durnego mikolaja zawieszke na choinke za 24 zl/szt. Masakra cenowa, jak to przed swietami, a ludzie i tak kupuja i kupuja, a co biznes is biznes :tak:

lori mam pytanie, bo masz identyczny cykl jak moj i widze, ze juz 4 razy sie przytulalas, jak myslisz jestes w 16 dc czy jeszcze bedziesz sie przytulac z tytulu prokreacji czy juz w 16 dc nie ma sensu???bo ja wlasnie pasuje na 16 dc, a moze to blad????hm....

reklama
Mam chwile wiec postaram sie co nieco ogarnac ;-)
ale jade od tylca, ostrzegam hihi :-p

Lorelain - pozytywne myslenie w zyciu to podstawa
gdy czlowiek skupia sie na zlych rzeczach - przyciaga je do siebie

polecam kazdemu film Sukces (po angielsku The Secret) ten dokument jest oparty na paru madrych ksiazkach ktore przeczytalam od deski do deski

Pandora - ja juz kiedys pisalam ze ciaza trzeba sie cieszyc kazdy dzien!!! jesli ma sie poronic to sie poroni i strach przed tym czy stres tego nie zmieni

Kasoku - ciiiii, nawet ja jeszcze w to nie wierze hehe, dopoki nie bedzie 2 czerwonych krech albo test mowiacy - ciaza - bede watpic :)

dziekuje dziewczyny za wsparcie, bo gdzie indziej jak nie tu ?:-D

Missiiss - wow! piekny ten torcik!!!

Lorelain - co do twojego pytania :D nie wiem:-D dzisiaj maz ja zabral pierwszy raz, sama czekam na sprawozdanie :tak:

synek sie obodzil

Do góry