reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

ech, Lore, owszem jestesmy po ślubie dopiero 3 miesiące ale myślałam, że przez te 6 lat bycia razem już się jakoś dotarliśmy, no a wychodzi na to, że nie... Wkurza mnie jego podejście do wielu spraw, beztroskie życie z dnia na dzień to, że jest mega zamknięty w sobie, nigdy nie wiem o co ma focha bo nie powie, nawet jak się pytam, co się stało, czemu jest obrażony, czy to moja wina itd to nigdy nie otrzymam odpowiedzi. No i weź tu człowieku rozwiąż problem jak nie wiesz o co chodzi... :eek:

jak tak to, przekonywał mnie, żebym przestała brać tabletki, że po co czekać, że on dziadkiem na wywiadówki chodził nie będzie, a jak powiedziałam, że może jeszcze poczekamy z dzieckiem, nacieszymy się sobą, pojeździmy po świecie itd to nazwał mnie egoistką, która tylko by na wycieczki jeździła, ok, przemyślałam i stwierdziłam, że to może jednak dobry czas na dziecko...
najpierw wkurzał się jak ja nie byłam pewna a teraz to mam wrażenie, że nic go nie interesuje, jak byłam ostatnio u lekarza to nawet nie zapytał się jak było, co powiedział lekarz, nic, nul kompletny, po dwóch dniach jak zaczął radośnie świergotać na temat nowego dysku zewnętrzenego, który kupił, nie wytrzymałam i wypaliłam, że jego gadżety bardziej go interesują niż ja, żeby chociaż kiedykolwiek zapytał się co tam u mnie w pracy, pochwalił, że np dobry obiad ugotowałam... taaa, niedoczekanie moje...

Micur-ka nie mówie mu bo sama nie wiem... odkąd ostawiłam tabsy nie mam owulki czyli dni płodnych też nie mam... Czy będę miała w tym cyklu, tego też nie wiem no ale wątpliwa sprawa.

Ostatnia edycja:
reklama
pam- Witaj - zorientowalam sie ze nawet sie nie przywitalam :zawstydzona/y::tak: poniedzialek to juz zaraz :)!! eh mezczyzni chyba potrzebuja wiecej czaasu na przetrawienie informacji ;-), najwazniejsze ze chce :)! a ile czasu stosowalas taki rodzaj zabezpieczenia?

jak wiem jak sie czujesz mi dziecko siedzi w glowie juz dluuugo a moj wiecznie nie moze sie zdecydowac ale teraz cos tam smeci zebym wyciagnela implant i bedziemy robic dziecko... na poniedzialek mam umowione wyciaganie i odrazu do dziela :-D

Pewnie, trzeba szybko brać się do roboty, żeby się przypadkiem nie rozmyślił :-D

Miciurka - ja do akcji też już chciałam przystępować dawno temu. Ale pół roku zajęło mi namawianie męża :-p

aj faceci... moj tez nie powie o co chodzi, potem za jakies dwa miechy cos tam z pretensja wywali, a ja mu wtedy, ze przestarzale rzeczy mnie nie inetresuja i ma sie nauczyc gadac na biezaco, mojemu tez sie nie spieszylo do pierwszego dziecka i tez musialam go wziac sprytem, bylismy juz ponad rok po slubie a mi 28 rok zycia sie zblizal. z tym drugim dzieckiem tez tak nie do konca byl pewny, tak szczerze mowiac po smierci tesciowej chce zeby matylda nie byla jedynaczka i widze, ze mu naprawde zalezy, wiec ja juz zlewam humory i w ogole jazdy, szkoda zycia, albo pchamy wozek razem,albo... i on o tym wie i jak na razie pchamy razem :tak:

eh no nieraz tak to z facetami jest....łosie i tyle :oo:

ja z mężem też miałam przez chwile kiepski moment i dogadać się nie mogliśmy, ale puki co wszystko ok :happy:

macie może pomysł co można kupic na prezent mikołajkowy dziewczynce która ma ledwo co roczek i druga 3 latka. Nie mam doświadczenia z dziewczynkami a problem drugi że wszystko mają. Razem robimy mikołaja i tak mysle żeby był prezent do max 60 zł na głowe :-p

Ostatnia edycja:
dla roczniaka jakas zyrafe, ktora mowi literki, dla trzylatki hmmm...ro temu matylda byla zafascynowana np kasa sklepowa, mozna taka juz kupic za ok 40 zl, albo male pudeleczko klockow duplo, np ksiezniczka.

pudło klocków duplo kupiłam rok temu a kase sklepową ma, za to kupilam kase mojemu bo ostatnio na topie ma liczenie pieniedzy :cool2: ... mysle dla 3-latki nad czyms "edukacyjnym". Może jakiś miś to ręcznego zrobienia, albo biżuteria no nie wiem tylko czy nie jest za mała.

reklama
w tym roku z synkiem zrobiłam tak że przedstawiłam mu na allegro kilka pomysłów. Tłumacząc że allegro to sklep mikołaja. To na co się zdecyduje ma ładnie narysować na kartce i wyślemy list do Mikolaja. Pokazałam mu strone internotową Mikołaja i wysłaliśmy jego rysunek z kasa sklepową. Chcemy pojechać do wioski Mikołaja pooglądac renifery. Oby tylko był zdrowy.
Dla niego nie mam problemów z prezentami bo zapamietuje przy których reklamach najbardziej skacze :-D

wiesz z dziewczynkami problem taki że wszystko mają, kuchnei do gotowania, wózki, lalki, akcesoria dla lalek, gadżety do sprzątania. W zeszłym roku i na urodziny od nas dostały zestaw kucyków pony, zestaw filiżanek, lalke placząco gadającą etc .... kurcze one autentycznie wszystko mają. No klops straszny.

Do góry