reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

hej
napisze z pracy wpadlam tylko napisac jedno

KASOKU - napisze Ci stare przyslowie
" ktos musi umrzec, by urodzic sie mogl ktos" [tule mocno]

- pomysl w tym wszystkim, teraz bedzie lepiej, spokojniej, nie bedzie bolu, choroby, cierpienia
bedziesz mogla na spokojnie zajsc w ciaze i miec relaksacyjna ciaze

oczywiscie, ze smierc jest straszna, i boli
ale ja to patrze tak - czlowiek juz nie cierpi, twojej tesciowej jest teraz lepiej

a co do ludzi - niektorzy to matoly, za takie cos tutaj dyscyplinarka murowana,

reklama
kasoku, tiluchna powiedziala wszystko, ja tylko dodam, ze przykro mi, ze sie tak muszisz uzerac, mocno przytulam i myslami jestem z Toba.

co do testowania tmoge i testowac 6 grudnia, tak na mokolaja, ale by bylo fajnie sprawic rodzinie prezent. Moja corcia 6 ma roczek, wiec bylaby wielka radosc gdyby totego swieta dolaczyla fasolka. Trzymam kciuki za wszystkie starajace.

Witam nowe staraczki na tym forum:-) i powodzenia

Witajcie ponownie,

Pisałam wcześniej, że prawdopodobnie zaciążyłam ale przede mną usg - 3 grudnia.
Wszystko było dobrze od ostatniej wizyty u gin, ale przez ostatnie trzy dni pobolewał mnie trochę brzuch, dół brzucha - taki jakby skurcz, trzymał trochę i potem puszczał. Ostatni taki ból miałam wczoraj ok południa. Przed pójściem spać, poszłam do wc i na piżamie była ok 5 cm średnicy plama krwi - ciemna dosyć. Dzisiaj rano prawie nic, jakby "skapało" z wczoraj. Lekarz w przyszłą środę a usg w pon. Nie doczekam się bez nerwów tych wizyt. Czy sądzicie, że to może być... ? :-(

ja tez wam powiem, ze od wczoraj jakos kiepsko ze mna
a dzisiaj juz przeszlam sama siebie
mam taki ogromny PMS, ze jestem nie do zycia :zawstydzona/y::-(
nawrzeszczalam tak na swoje dzieci, ze ich pozniej w samochodzie przepraszalam
bylam po prostu okropna
:no:
mam siebie dosyc
jak mam PMS to moi najblizsi cierpia :-(
powiedzialam dzisiaj dzieciom ze od tej chwili jak zaczne wrzeszczec na nie to maja mnie posadzic na niegrzeczne krzeselko , tak jak ja ich sadzam jak sa niegrzeczni

dodatkowo kupilam sobie olej z wiesiolka
moze mi pomoze na te burze hormonalna

hej dziewczyny

pandorka ja juz mowilam ze testujemy razem :-)- to narazie w tym terminie jest nas tylko dwie :), moze jeszcze ktos sie doczepi z czasem haha, ty za to masz wczesniej owu bo mi raczej wypada 1-3 grudzien sama nie wiem dokladnie

kasoku- trzymaj sie kochana! nie daj sie trzeba krotko z takimi *****mi- normalnie ja to tez dostaje bialej goraczki jak widze takie mendy za biurkiem ;/, no i teraz to juz musi byc tylko lepiej moja droga! <przytulam>

tulichna- no pewnie ze jest nadzieja jeszcze moglas sie wstrzelic :), no to gdzies za 14 dni mozna powiedziec ze powinnas wiedziec co i jak :)), a z PMS no zadrza sie co zrobisz - to dzieci teraz beda wiedziec zeby mamy nie denerwowac ale zaloze sie ze z przyjemnoscia usadza cie na- time out - na ten stolek - hahah:-D

sloneczko - no to duzo sie moze dziac tego 6-ego u Ciebie - trzymam kciukasy !!:))!!

missiiss- ja moja droga mam fajnego lekarza:-), chcial mi dac 2x zwolnienie na miesiac- ja od razu do niego ze ja wole 1x na dwa miechy :-D - po co mam sie rozdrabniac- mowilam mu ze do tej pracy nie chce wracac juz -a mam zwolnienie na plecy- zalatwilam sobie wizyte u kregarza -drogo:szok: ale trudno i wlasnie musze sie zapisac moze cos mi doradzi- ale do tej pracy dzwigac dzieciaki i tak juz nie mam zamiaru wracac bo cie jeszcze tam wykorzystuja na noszenie mebli itd:baffled: to nie dla mnie - doktorek mi powiedzial ze jestem za chuda i za wysoka na takie cos, a ja niemam zamiaru sie 'zabijac' dla pracy, i tak im wlasnie uprzejmie powiedzialam w pracy :-D - poszukam sobie cos wedle mojego wyksztalcenia - tylko u mnie takie jaja teraz ze jestem na chorobowym a zwolnic mnie nie chca ;/;/, a bylo by lepiej gdyby juz to zrobilii... cholery jedne... hehe, wiec jak cos zapraszam do mnie do mojego lekarza - hahahahhahahah:-D

ariena87 - duzo wypoczywaj, ale tez jak masz moze luteine w domu to pobierz w razie w jesli mozesz byc w ciazy, bo to i tak nie zaszkodzi , ja to bym do lekarza juz biegla - a ty bylas u lekarza tak? a robilas sobie test? i milas II krechy ? jak bys mogla przypomniec bo juz nie kojarze ;)

a dziewczyny z luteina to nie pamietam niestety ale raczej dlugo nie powinnyscie czekac na @ po lutce.

witam nowe staraczki!:tak:

Missiiss - ja chyba teraz kupie specjalne pudelko na tabletki
bede miec - jedna tabletke wszystkie Omegi, 2 tabletki probiotyku, 1 tabletke magnez i cynk, jedna tabletke wiesiolka, i jedna tabletke wszystkich B - ehhh, przydalby sie jeszcze skrzyp hehe na wlosy i paznokcie :p

Spooky, Yassia - witajcie i trzymam &&&&

Kasoku - i jak test ?

Miciurko
- :tak::-D a zebys wiedziala!! hehehe
jak im dzisiaj tlumaczylam co i jak to tylko zerkali na siebie co chwila jakby juz sie nie mogli doczekac ;-)
ale i mnie to nauczy
pare razy mnie posadza i bede sie pilnowac :zawstydzona/y:

a z tym wstrzeleniem. widzisz PMS juz mam jak normalnie wiec raczej kicha:baffled:

Ariena - wlasnie, pewna jestes ze jest ciaza?

Missiiss - ja chyba teraz kupie specjalne pudelko na tabletki
bede miec - jedna tabletke wszystkie Omegi, 2 tabletki probiotyku, 1 tabletke magnez i cynk, jedna tabletke wiesiolka, i jedna tabletke wszystkich B - ehhh, przydalby sie jeszcze skrzyp hehe na wlosy i paznokcie :p

Miciurko
- :tak::-D a zebys wiedziala!! hehehe
jak im dzisiaj tlumaczylam co i jak to tylko zerkali na siebie co chwila jakby juz sie nie mogli doczekac ;-)
ale i mnie to nauczy
pare razy mnie posadza i bede sie pilnowac :zawstydzona/y:

a z tym wstrzeleniem. widzisz PMS juz mam jak normalnie wiec raczej kicha:baffled:

hahha no takkk to przeciez sama przyjemnosc ukarac mamusie - hahahhah - pewnie tak sie beda cieszyc ze nie wiem :-D, aaa powiem ci ze z tym PMS to tez nie wiadomo - moze czlowiek tylko zestresowany a nie zadne napiecie przed... nie wiadomo - wiec czekamy , a z witamin to ja biore magnez, wit c , jakas ogolna multivitamine ktora ma folik itd. oprocz tego flaxseed oil, len jem do platkow - na sniadanko - i to chybaa wsio :) - no i uzywam mojego lubrykan-tu 'na dziewczynke' i musze powiedziec ze jest super - nie spodziewalam sie nawet wiec polecam jak cos - male ale wydajne :)

Miciur-ka, tiluchna: Testowałam ok 2 tygodnie temu, i wyszły 2 kreski, co prawda druga bledsza ale była. Już tyle kasy na testy wydałam i były negatywne, więc jak teraz pojawiły się dwie no to od razu pobiegłam. U gin byłam w ub.środę. Najpierw, przy badaniu, powiedział, że "może Pani być w ciąży". Potem rozmawiamy rozmawiamy, daje skierowanie na usg, i pyta czy ja ślub planuję :crazy: bo jego zdaniem to ciąża na 100% i usg to tylko potwierdzi. Kazał mi kupić sobie kwas foliowy i "zachowywać się jak w ciąży". To wszystko co wyniosłam z gabinetu...
O luteinie nic nie mówił.

reklama
Miciur-ka, tiluchna: Testowałam ok 2 tygodnie temu, i wyszły 2 kreski, co prawda druga bledsza ale była. Już tyle kasy na testy wydałam i były negatywne, więc jak teraz pojawiły się dwie no to od razu pobiegłam. U gin byłam w ub.środę. Najpierw, przy badaniu, powiedział, że "może Pani być w ciąży". Potem rozmawiamy rozmawiamy, daje skierowanie na usg, i pyta czy ja ślub planuję :crazy: bo jego zdaniem to ciąża na 100% i usg to tylko potwierdzi. Kazał mi kupić sobie kwas foliowy i "zachowywać się jak w ciąży". To wszystko co wyniosłam z gabinetu...
O luteinie nic nie mówił.

aha a nie mozesz zadzwonic do lekarza swoje go - pogadac z polozna ze wyszly ci 2 kreski na tescie i masz wizyte 1 czy tam 3 grudnia ale krwawilas i czy moglabys przyjsc dzisiaj - sproboj sie wepchac bo to w koncu emergency jest!po co sie stresowac jak musisz to i klam zeby cie przyjal - bo lutka jest na podtrzymanie ciazy dlatego nie mowil -bo jak sie nie ma zadnych problemow to nie potrzeba, idz do lekarza sie sprawdzic to sie przestaniesz zamartwiac :), moze to nic bo czasem w okolicach rzekomej miesiaczki jest plamienie - ale lepiej dmuchac na zimne

Do góry