reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

hej
napisze z pracy wpadlam tylko napisac jedno

KASOKU - napisze Ci stare przyslowie
" ktos musi umrzec, by urodzic sie mogl ktos" [tule mocno]

- pomysl w tym wszystkim, teraz bedzie lepiej, spokojniej, nie bedzie bolu, choroby, cierpienia
bedziesz mogla na spokojnie zajsc w ciaze i miec relaksacyjna ciaze

oczywiscie, ze smierc jest straszna, i boli
ale ja to patrze tak - czlowiek juz nie cierpi, twojej tesciowej jest teraz lepiej

a co do ludzi - niektorzy to matoly, za takie cos tutaj dyscyplinarka murowana,

reklama
kasoku, tiluchna powiedziala wszystko, ja tylko dodam, ze przykro mi, ze sie tak muszisz uzerac, mocno przytulam i myslami jestem z Toba.

co do testowania tmoge i testowac 6 grudnia, tak na mokolaja, ale by bylo fajnie sprawic rodzinie prezent. Moja corcia 6 ma roczek, wiec bylaby wielka radosc gdyby totego swieta dolaczyla fasolka. Trzymam kciuki za wszystkie starajace.

Witam nowe staraczki na tym forum:-) i powodzenia

Witajcie ponownie,

Pisałam wcześniej, że prawdopodobnie zaciążyłam ale przede mną usg - 3 grudnia.
Wszystko było dobrze od ostatniej wizyty u gin, ale przez ostatnie trzy dni pobolewał mnie trochę brzuch, dół brzucha - taki jakby skurcz, trzymał trochę i potem puszczał. Ostatni taki ból miałam wczoraj ok południa. Przed pójściem spać, poszłam do wc i na piżamie była ok 5 cm średnicy plama krwi - ciemna dosyć. Dzisiaj rano prawie nic, jakby "skapało" z wczoraj. Lekarz w przyszłą środę a usg w pon. Nie doczekam się bez nerwów tych wizyt. Czy sądzicie, że to może być... ? :-(

ja tez wam powiem, ze od wczoraj jakos kiepsko ze mna
a dzisiaj juz przeszlam sama siebie
mam taki ogromny PMS, ze jestem nie do zycia :zawstydzona/y::-(
nawrzeszczalam tak na swoje dzieci, ze ich pozniej w samochodzie przepraszalam
bylam po prostu okropna
:no:
mam siebie dosyc
jak mam PMS to moi najblizsi cierpia :-(
powiedzialam dzisiaj dzieciom ze od tej chwili jak zaczne wrzeszczec na nie to maja mnie posadzic na niegrzeczne krzeselko , tak jak ja ich sadzam jak sa niegrzeczni

dodatkowo kupilam sobie olej z wiesiolka
moze mi pomoze na te burze hormonalna

hej dziewczyny

pandorka ja juz mowilam ze testujemy razem :-)- to narazie w tym terminie jest nas tylko dwie :), moze jeszcze ktos sie doczepi z czasem haha, ty za to masz wczesniej owu bo mi raczej wypada 1-3 grudzien sama nie wiem dokladnie

kasoku- trzymaj sie kochana! nie daj sie trzeba krotko z takimi *****mi- normalnie ja to tez dostaje bialej goraczki jak widze takie mendy za biurkiem ;/, no i teraz to juz musi byc tylko lepiej moja droga! <przytulam>

tulichna- no pewnie ze jest nadzieja jeszcze moglas sie wstrzelic :), no to gdzies za 14 dni mozna powiedziec ze powinnas wiedziec co i jak :)), a z PMS no zadrza sie co zrobisz - to dzieci teraz beda wiedziec zeby mamy nie denerwowac ale zaloze sie ze z przyjemnoscia usadza cie na- time out - na ten stolek - hahah:-D

sloneczko - no to duzo sie moze dziac tego 6-ego u Ciebie - trzymam kciukasy !!:))!!

missiiss- ja moja droga mam fajnego lekarza:-), chcial mi dac 2x zwolnienie na miesiac- ja od razu do niego ze ja wole 1x na dwa miechy :-D - po co mam sie rozdrabniac- mowilam mu ze do tej pracy nie chce wracac juz -a mam zwolnienie na plecy- zalatwilam sobie wizyte u kregarza -drogo:szok: ale trudno i wlasnie musze sie zapisac moze cos mi doradzi- ale do tej pracy dzwigac dzieciaki i tak juz nie mam zamiaru wracac bo cie jeszcze tam wykorzystuja na noszenie mebli itd:baffled: to nie dla mnie - doktorek mi powiedzial ze jestem za chuda i za wysoka na takie cos, a ja niemam zamiaru sie 'zabijac' dla pracy, i tak im wlasnie uprzejmie powiedzialam w pracy :-D - poszukam sobie cos wedle mojego wyksztalcenia - tylko u mnie takie jaja teraz ze jestem na chorobowym a zwolnic mnie nie chca ;/;/, a bylo by lepiej gdyby juz to zrobilii... cholery jedne... hehe, wiec jak cos zapraszam do mnie do mojego lekarza - hahahahhahahah:-D

ariena87 - duzo wypoczywaj, ale tez jak masz moze luteine w domu to pobierz w razie w jesli mozesz byc w ciazy, bo to i tak nie zaszkodzi , ja to bym do lekarza juz biegla - a ty bylas u lekarza tak? a robilas sobie test? i milas II krechy ? jak bys mogla przypomniec bo juz nie kojarze ;)

a dziewczyny z luteina to nie pamietam niestety ale raczej dlugo nie powinnyscie czekac na @ po lutce.

witam nowe staraczki!:tak:

Missiiss - ja chyba teraz kupie specjalne pudelko na tabletki
bede miec - jedna tabletke wszystkie Omegi, 2 tabletki probiotyku, 1 tabletke magnez i cynk, jedna tabletke wiesiolka, i jedna tabletke wszystkich B - ehhh, przydalby sie jeszcze skrzyp hehe na wlosy i paznokcie :p

Spooky, Yassia - witajcie i trzymam &&&&

Kasoku - i jak test ?

Miciurko
- :tak::-D a zebys wiedziala!! hehehe
jak im dzisiaj tlumaczylam co i jak to tylko zerkali na siebie co chwila jakby juz sie nie mogli doczekac ;-)
ale i mnie to nauczy
pare razy mnie posadza i bede sie pilnowac :zawstydzona/y:

a z tym wstrzeleniem. widzisz PMS juz mam jak normalnie wiec raczej kicha:baffled:

Ariena - wlasnie, pewna jestes ze jest ciaza?

Missiiss - ja chyba teraz kupie specjalne pudelko na tabletki
bede miec - jedna tabletke wszystkie Omegi, 2 tabletki probiotyku, 1 tabletke magnez i cynk, jedna tabletke wiesiolka, i jedna tabletke wszystkich B - ehhh, przydalby sie jeszcze skrzyp hehe na wlosy i paznokcie :p

Miciurko
- :tak::-D a zebys wiedziala!! hehehe
jak im dzisiaj tlumaczylam co i jak to tylko zerkali na siebie co chwila jakby juz sie nie mogli doczekac ;-)
ale i mnie to nauczy
pare razy mnie posadza i bede sie pilnowac :zawstydzona/y:

a z tym wstrzeleniem. widzisz PMS juz mam jak normalnie wiec raczej kicha:baffled:

hahha no takkk to przeciez sama przyjemnosc ukarac mamusie - hahahhah - pewnie tak sie beda cieszyc ze nie wiem :-D, aaa powiem ci ze z tym PMS to tez nie wiadomo - moze czlowiek tylko zestresowany a nie zadne napiecie przed... nie wiadomo - wiec czekamy , a z witamin to ja biore magnez, wit c , jakas ogolna multivitamine ktora ma folik itd. oprocz tego flaxseed oil, len jem do platkow - na sniadanko - i to chybaa wsio :) - no i uzywam mojego lubrykan-tu 'na dziewczynke' i musze powiedziec ze jest super - nie spodziewalam sie nawet wiec polecam jak cos - male ale wydajne :)

Miciur-ka, tiluchna: Testowałam ok 2 tygodnie temu, i wyszły 2 kreski, co prawda druga bledsza ale była. Już tyle kasy na testy wydałam i były negatywne, więc jak teraz pojawiły się dwie no to od razu pobiegłam. U gin byłam w ub.środę. Najpierw, przy badaniu, powiedział, że "może Pani być w ciąży". Potem rozmawiamy rozmawiamy, daje skierowanie na usg, i pyta czy ja ślub planuję :crazy: bo jego zdaniem to ciąża na 100% i usg to tylko potwierdzi. Kazał mi kupić sobie kwas foliowy i "zachowywać się jak w ciąży". To wszystko co wyniosłam z gabinetu...
O luteinie nic nie mówił.

reklama
Miciur-ka, tiluchna: Testowałam ok 2 tygodnie temu, i wyszły 2 kreski, co prawda druga bledsza ale była. Już tyle kasy na testy wydałam i były negatywne, więc jak teraz pojawiły się dwie no to od razu pobiegłam. U gin byłam w ub.środę. Najpierw, przy badaniu, powiedział, że "może Pani być w ciąży". Potem rozmawiamy rozmawiamy, daje skierowanie na usg, i pyta czy ja ślub planuję :crazy: bo jego zdaniem to ciąża na 100% i usg to tylko potwierdzi. Kazał mi kupić sobie kwas foliowy i "zachowywać się jak w ciąży". To wszystko co wyniosłam z gabinetu...
O luteinie nic nie mówił.

aha a nie mozesz zadzwonic do lekarza swoje go - pogadac z polozna ze wyszly ci 2 kreski na tescie i masz wizyte 1 czy tam 3 grudnia ale krwawilas i czy moglabys przyjsc dzisiaj - sproboj sie wepchac bo to w koncu emergency jest!po co sie stresowac jak musisz to i klam zeby cie przyjal - bo lutka jest na podtrzymanie ciazy dlatego nie mowil -bo jak sie nie ma zadnych problemow to nie potrzeba, idz do lekarza sie sprawdzic to sie przestaniesz zamartwiac :), moze to nic bo czasem w okolicach rzekomej miesiaczki jest plamienie - ale lepiej dmuchac na zimne

Do góry