reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Tilli ale mnie caly czas bola biodra a nie moge nic nie robic :-(
Musze dbac bardziej o pozadek, bo Alex uczuleniowiec, Viki tez... A kurzu od grma, bo ja nie mam sily. Dzis dzieci w szkole wiec mialam czas spokoj i sie zabralam :/:/
Ale co z tego jak teraz z bolu plakac mi sie chce.
Jeszczs mnie rozwala choroba i k.u.r.w.a nawet kasznac nie moge bo biodra bola...od kaszlu kichania, kazdego ruchu.
Postanowilam ze jutro ids do gp,zapisze sie na fizjoterapis i bede starac sie chociaz o karte pafkingowa, bo nie moge stawC pod szkola nawet tylko przy glownej ulicy,a z biodrami nie dam rady za dzieckiem pobiec i jeszcze mi pod ulice wpadnie.
I wiecie co ?? Bol biodra jest tak silny ze porod dla mnie pestka, moglabym codziennie rodzic byle by mnke biodra nie bolaly.
Nie wiem noech mi wymienia na sztuczne biodro to chociaz 10 lat dzieci beda mialy normalne funkcjonujaca matke.
Zaraz zdechne z bolu niech mnie biora na stol i kroja chocby dzisiaj albo amputuja, nie bede sie meczyc.
Nie wytzrymam juz zebym nawet posprzatac nie mogla...kurrr
Ide spac jak sie uda.
A moge brac cos przeciwbolowe ?
Pewnie I tak nie pomoze bo mi to chyba dozylnie by pomoglo...epidural kurna...

reklama
Akuku mozesz tylko paracetamol do 6 tabletek na dobe ewentualnie jezzcze nospe jak masz to 2 mozesz lyknac:( kurde masz taka lipe jak ja z kregoslupem przez ostatnie 2 lata:/ ale ja mam dyskopatie i jestem po wypadnietym dysku i do tego dwa kregi sa juz jakby spojne:( porabane ja wzielam przy wypadnieciu dysku tyle zaszczykow i lekow co nigdy przez zycie nie wzielam:(
Wydaje mi sie jako fizjoterapetce ze powinnas wziac krioterapie i teraz jedynie cwiczenia ale pozniej laser magnetronik lub terapuls i zaszczyki z kolagenuu.... O i z naturalnych metod oklady ciepla borowina:)

A ja dzisiaj poszlam z malym na rower zrobilo sie chlodno wiec bylo milo pojezdzic pojechalismy do parku i walem przeciwpowodziowym i sil mi troche wrocilo bo ostatnio od 3 dni nie wyszlam taka bylam bez sil:/

Miciurko ogromne gratulacje!!!!!

Akuku- współczuję:-(
Tili- Ty grzecznie w łózku leż:angry:
kamilka- cieszę się, ze samopoczucie u Ciebie lepsze
Karola- tak jak Tili mówi, ładuj baterie ile wlezie!

MICIURKO - OGROMNE GRATULACJE, NIECH ROŚNIE ZDROWO

Akuku - mi dawali codeine w szpitalu - lepsze to niz nurofen;-)
lekarz mi powiedzial - bierz codeine - wiciszy ciebie, dziecku nie zaszkodzi
a stres i bol gorzej wplywaja na ciaze niz 2 tabletki codeiny :tak:

a nospy nie wolno duzo brac tez bo przechodzi przez lozysko i w jakims stopniu dziala na dziecko
powinno sie w kryzysowych sytuacjach
ja sie przyznam ze od powrotu ze szpitala wzielam tylko raz...
wole paracetamol, ciepla kapiel i masaz pilka tenisowa po plecach;-)

Akuku - martwie sie BARDZO o Ciebie.. jak ty ciaze udzwigniesz:-( a nie bedziesz wskazaniem do cc?
dasz rade urodzic normalnie? przeciez biodra trzeba rozstawic prawie jak do szpagatu:baffled:

idz do lekarza koniecznie

Hej :) Tili - dzięki :) Miałam już wcześniej się tu odezwać ale jakoś nie mogłam się zabrać.....Ja czuję się świetnie, w sumie zaraz po porodzie powiedziałam, że nie czuję się wcale jakbym rodziła i najchętniej poszłabym już do domu :p Ale poszło mi ekspresowo - 3 godziny od przyjęcia na porodówkę malutka była na świecie. W dodatku była o pół kilo mniejsza niż Jaśko przy porodzie więc na prawdę dobrze to zniosłam :) Teraz już śmigam po placach zabaw :) A Marianka na razie jest aniołkiem - je, śpi i robi kupę :p Tylko z karmieniem jest trochę problem, bo przysypia i ciężko ją dobudzić ale pracujemy nad tym ;) A Ty kochana się oszczędzaj! :) Akuku - współczuję takich problemów z biodrami, myślę że trzecia ciąża też jest dla nich dużym obciążeniem i dlatego teraz tak wcześnie odczuwasz takie duże dolegliwości....

Tillo bylam u gp, dostalam codeine z paracetamolem, ale powiedziala mi ze na tak mocny bol mi to nie pomoze, zreszta przed ciaza na mniejszy bol bralam te silne tabl. Przeciwbolwe (zapomnialam nazwy) I krecilo mi sie po nich w glowie, ale bol czulam caly czas.
Mam sprobowac zadzwonic na fizjoterapie, ale dzis nie mam sily nawet gadac. Zadzwonie moze po poludniu. Teraz sprobuje sie kimnac bo obudzialm sie o 1 I do 4 nie spalam...a o 7 juz wstac musialam.
Nie moglam zmienic pozycji w nocy,a juz nie mowie jak bolalo kiedy nioslam Victorka do toalety... Bol nie do opisania, ale maly chyba wyczul bo nie protestowal ze nie chce do swojego lozka.
A co do porosu, to ja I tak nie rozszerze mocno nog, ale z porodem problwmu nie mialam. Mysle tylko ze jak bede rodzic I bede miala bol bioder to tylko cesarka bo nie dam rady sie napiac... Bo teraz nawet kichnac nie moge spokojnie bo tak boli.
Wniosek jest taki ze albo sie oszczedzam, leze I nie chodze, nie schylam sie itd...albo bede tak cierpiec codziennie.
Zreszta bola mnie biodra od 2 tyg. Szczegolnie wieczorem, ale nasila sie po kazdym nawet niewielkim wysilku.
Czuje sie jak inwalidka I jest mi zle ze nie mam sily na nic...

Tilli pamietasz filipinke z naszwgo forum, urodzila teraz corcie..a w 17 I 22 tyg. Mowili jej ze chlopczyk, dopiero w 27 dowiedziala sie ze jednak cora... Wiec kurcze ..wzzystko sie moze zdarzyc :p

reklama
Hej,
MICIURKO MOJE GRATULACJE , SUPER,ZE MALUSZEK CALY I ZDROWY JUZ NA SWIECIE,

Ja na krotko, bo pojutrze wyjezdzam a jeszcze w lecie jestem, a no biegam pakuje, sprzątam załatwiam sprawy,zabezpieczam i...padam, odezwe się jak wroce.
Tili widzisz to dziwne, bo ja no-spe w ciąży z Matyska brałam przez dwa miesiące 2 razy po jednej i to forte, nie zaszkodzila a mi się macica tak nie stawiala, wiec co lekarz to opinia.
Pozdrawiam i do zobaczenia we wrześniu.

Do góry