reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

domi Marianka jest prześliczna!!!!!! jeszcze raz gratuluję takiej pięknej córy!

krówka jak na moje oko krecha jest ciemniejsza, nic się nie denerwuj, będzie dobrze, musi być!!! jak już są II krechy to teraz już z górki będzie!!!!

kasoku ach jak ja zazdroszczę Ci tego wyjazdu...
ja cały czas mam żal do M. że przez niego nigdzie nie pojechaliśmy :-( nie potrafię się pohamować i ciągle mu to wypominam no i przez to prawie cały czas się kłócimy...

akuku, anabelka co tam u Was?

anabelka miałaś jakieś konkretne objawy po owulacji w tym szczęśliwym cyklu?

reklama
tak,zmienne ciągnięcia i kłucia w jajnikach,jeśli mam cykl bezowulacyjny to też mnie boli jajnik ale ten z którego komórka jajowa się prawdopodobnie nie uwolniła,a teraz czułam ciągnięcia ponad tydzień po skoku,a te kłucia były inne niż jak kłucia owulacyjne.Skok temperatury w 9 dobie i tak się utrzymywało no i przed samym terminem okresu temperatura poszła w górę o kolejne 0,1 stopnia.No i przyżółkł mi śluz bardziej jak zwykle przed okresem ale nie tak mocno jak zazwyczaj a potem zjaśniał.No a ja mam fazę lutealną niezmienną więc jak nie dostałam w 14 dniu wyższych temperatur okresu to wiedziałam że się udało i przeczucie że się udało :-)

Anabelko na moim kalendarzu pokazuje ze mam termin na 17.01 i to bedzie 40.0 dni (czyli skonczony 40 tydzien)a od 40.1 to jest juz po terminie czyli 41 t.
Czyli dokladnie mowiac jutro zaczynam 19 t. dzis mam osttani dzien 18 t.
A lekarze zanizaja, a nawet licza z dokladnoscia do dnia.
Ale ogolnie mowiac kazdy tydzien +1 zaczyna kolejny.
Bo wlasnie jakby loczyc tak jak ty to termin miala bym na nieskonczony 40 t. Bo termin powinien wychodzic na 40+6.
Nie wiem czy dobrze to opisalam.
Ale sama sie z tym miezzam, ginek powiedzial ze tak mam liczyc ze skonczony tydz. A kazde +1 to nastepny.
A dokladnie to sobie lekarze moga liczyc.

Karola my bylismy z dziecmi w parku zabaw stad moja nieobecnosc :p teraz juz z dziecmi nie poszaleje. Mam widoczny brzuchol, no i nie ,chce ryzykowac

Ostatnia edycja:
anabelka jak bym dobrze pomyślała to stwierdziłabym, że mam takie same objawy jak Ty ale lekceważę wszelakie objawy i nie zwracam na nie uwagi zbytnio, po co się nakręcać a potem mieć doła...

akuku rzuć się jakąś fotą brzuszka! :tak:

humor mam do bani, M się do mnie nie odzywa od wczoraj, mama nad morzem dzwoni, że jest super i żebym żałowała, że mnie z nimi nie ma... no w mordę żałuję i to bardzo... jak bym wiedziała, że tak się to wszystko ułoży to bym zabrała duuupę w troki i pojechała bo jak patrzę na nafochanego M. to mi się wszystkeigo odechciewa, dobrze, że się widizmy tylko godzinę, max dwie dziennie bo chyba byśmy się pozabijali :wściekła/y:

pierdziele to wszystko i wybywam w poniedziałek do kumpeli do Wrocławia na kilka dni, zrobimy tour de pub, a M. niech se siedzi w domu, biedę będzie miał bo sam sobie będzie musiał kolację robić i nie będzie miał mu kto kanapeczek i kawki do pracy zrobić, a dobrze mu tak. :wściekła/y:

anabelko ja tez mam sucho. Troche białego kleistego cos tam mi wychodzi ,tak jak po owu w fazie lutealnej, albo mam ciagnace się zoltawe kurze jajko.
Karola spokojnie, to sa nasze pierwsze wakacje od trzech lat, za rok udacie się w superowe ,zobaczysz.

Ostatnia edycja:
Karola nie kluccie sie. Nie ma czasu na klutnie.
wrzuce zdjecie na dniach albo na 20 t ;-)
Tylko sie nie przestraszcie bo wielki jak na koniec ciazy hehe.
Ja do tej pory mam duzo sluzu , czasem jakby plodny, przezroczysty hehe. Ale ogolnie mam go wiecej niz z chlopcami.

Mam niestety zle wiesci. Tilli od 10 w szpitalu :-( znowu podlaczona do kroplowki, bo skurcze przyszly :/:/
Ktoplowka pomogla I nie jest juz zle...
Na pewno do jutra zostanie. Biedna sie meczy, ale lepiej zeby wsztrzymywali porod ile sie da, nawet jak bedzie musiala zostac w szpitalu. Trzymajcie kciuki za nia by w koncu wykryli co jest powodem skurczy.

kasoku eee, za rok już pewnie będę w ciąży (oby) i z domu się nie ruszymy :dry: a potem z dzieciaczkiem też nigdzie nie pojedziemy dopiero za kilka lat jak podrośnie. Jak nie będę w ciąży do grudnia to zawieszam starania, w maju zrobię kolejny stopień awansu zawodowego a w lipcu wybywam na 3 tygodnie na egzotyczne wczasy, albo z M. albo kogoś sobie znajdę do towarzystwa :tak:

akuku my już niestety tak mamy, że często mamy zupełnie inne spojrzenie na wiele rzeczy i nie potrafimy iść na kompromis...

biedna ta nasza tili :-:)-:)-:)-(

Tili- trzymajcie się dziewczyny!!!

Akuku- dawaj foty!
Karola- kopnij tego swojego nafochowanego w duup...Szkoda czasu na pierdoły!
Anabelka, Kasoku - póki co ja też mam mało śluzu.

Dzwoniłam dziś do gina, wypytał co i jak. Mam się zjawić w poniedziałek o 17.20. Poinformował mnie też o zmianie gabinetu, ciekawe czy cena też się zmieniła:rofl2::szok:

reklama
Domi gratuluje coreczki :* piekna jest :)

Akuku ja też chce Twoj brzuch zobaczyc :*

Tilusia trzymaj sie jakos biedna TY:(

Krowko piekne Kreseczki.. nic si nie martw .. wszystko sie ulozy...

Kaola kiedy testujesz ? Wsiadaj do tego pociagu i czekaj namnie;D

Do góry