reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

reklama
Rety jaki dziś skwar! Nie da się funkcjonować... U mnie @ już się powoli pakuje do odjazdu ale i tak jestem mega zmęczona. Avia ja też obok Ewy staram się po raz 5-ty. Przeszłam już chyba wszystkie etapy psychiczne rozbicie - rezygnację - euforię - obawę czy wszystko ok etc etc etc... Teraz chcę się bardziej szczegółowo przebadać. Nie wystarczy mi już zapewnienie, że "ma pani tylko małe tyłozgięcie poza tym wszystko ok, jeśli do roku się nie uda zaczniemy działać" Ja sfiksowałabym przez rok. Podpowiedzcie kiedy, wiem że są jakieś dni w cyklu badać prolaktynę i progesteron, i jaki to mniej/więcej koszt na własną rękę? Ps. U mnie też pracuje tylko prawy jajnik - potwierdzone usg i bólem owu. - od 4 cykli :szok: a drugi ma urlop z niewiadomych przyczyn...

Fajny pomysł na coroczne spotkanie rodzinne karola. U mnie co roku już od 4 lat w pierwszą sobotę lipca spotykamy się w domu rodzinnym mojej babci (i jej 11 rodzeństwa), tam jest duże podwórko robimy ognisko, grill, bardzo sympatycznie spędzamy czas.

Ulika - Moja gin. mówi tak samo ''wszystko ok, jeśli do roku się nie uda zaczniemy działać", powiedziała nawet że gdybym na tym etapie wybrała się na laparoskopię + hsg to by mnie wyśmiali:zawstydzona/y:. Zobaczymy czy badania męża przyniosą jakieś odpowiedzi. Co do prolaktyny i innych hormonów to nie podpowiem bo miałam je robione już chyba 2 lata temu i nie pamiętam.

A twój mąż miał robione już badanie nasienia?

Melduje się po wizycie, Na USG widoczny pęcherzyk 6 mm z ciałkiem żółtym, ładny okrąglutki, lekarz mówi, że wszystko na dobrej drodze, za tydzień mam przyjść na kontrolne USG, co mnie zaskoczyło Bezpłatne - żeby zobaczyć zarodek i ewentualnie serduszko mówiłam mu że cykle z reguły mam 31-32 dni więc podejrzewam owulację późno:) Cieszy mnie to, że ciąża umiejscowiła się prawidłowo w macicy, karte ciaży mi już też założył, przepisał mi także luteine dopochwowo na te bóle podbrzusza, dał też nr komórki w razie gdybym nie daj Boże zaczeła plamić itp. Tak więc z wizyty jestem zadowolona :) aaaa i według USG to 5 tydzień TP wyznaczył na 08.04.2014r.
Miłego wieczorku.

Zobacz załącznik 576230

cześć, ja też po wizycie z tym że nie mialam jeszcze USG bo mi pani gin powiedziała że to za wcześnie, że można wtedy jedynie potwierdzić ciąże... troche się zawiodlam. Ale poprzez badanie ginekologiczne potwierdziła że jestem w ciąży, dała skierowanie na badania i na USG, na które pójde za 2 tyg - wtedy coś już więcej się zobaczy. Ja jestem jakoś w 6-7 tc. Eh... Zazdroszczę Ci Aniolek że masz już zdjęcie z usg :happy:

Dziewczynki, powracam po dlugiej nieobecnosci ale niestety praca mnie wykanczala ostatnimi dniami. Nie udalo mi sie nadrobic wszystkich zaleglosci na forum ale widzialam ze mamy nowe Mamusie :-) Gratuluje Wam bardzo :-)

Ja w pon. bylam u mojej gin z wynikami hormonow. Powiedziala ze wszystko jest ok. Zrobila mi tez USG - pierwszy raz w zyciu mialam je robione i dowiedzialam sie ze mam prawy jajnik troche powiekszony i lekko poc (obstawiam ze chodzi o policystyczny) i ze to moze byc przyczyna ze nadal sie nie udalo bo jesli owu szla z prawego jajnika to pecherzyk mogl sie nie wydostawac przez grubsza otoczke. Lewy jajnik jest super, zqdnych zmian, miesniakow, polipow itp nie ma. No i co najfajniejsze wypatrzyla pecherzyk w lewym jajniku czyli w tym miesiacu duza szansa :-) Jesli teraz sie nie uda to mam Meza wyslac na badanie nasienia i jesli z nim bedzie wszystko ok to pozostaje nakuwanie tego prawego jajnika.

Czy ktoras z Was miala to nakuwanie?

No i moze wiecie cos wiecej o tym badaniu nasienia?

Przepraszam ze bez polskich znakow ale pisze z telefonu.

reklama
Aniołek gratuluje pięknego zdjęcia :)

Zaciążone dziewczyny, fajnie ze tu z nam nadal jesteście:) informujcie nas jak tam wam się układa i przesyłanie fluidki!:)

Ja teraz będę tu już nie tak często bo właśnie zaczęliśmy wakacje! Owu nadchodzi wielkimi krokami więc proszę o &&&& za udane przytulanki;)

Do góry