reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

Ufff u mnie faktycznie była owu! Jeszcze wczoraj wieczorem wzięłam M w obroty, wiec w rezultacie wynik mamy taki, że były przytulanki drugiego dnia przed owu, potem w trakcie owu (akurat w czasie, gdy mnie bolało podbrzusze), no i w dwa następne wieczory. Oby to wystarczyło :sorry: Wczoraj już było wyjątkowo trudno dobrać się do M, więc teraz mu odpuszczę - się zdziwi chłopak :cool2:

U mnie jeszcze ból brodawek potwierdza owu - normalnie zupełnie mnie nie bolą, a od wczoraj są bardzo tkliwe i bolesne. Bardzo proszę o dopisanie mnie do listy:

olapalo 30.07

Lamorela - co tam???

Dziewczyny! Ratujcie! Pisałam Wam, że od soboty wkładam sobie codziennie na wieczór ten iladian, ze względu na to, że wtedy mnie bolało jak się kochaliśmy, a to przywraca odpowiednią florę bakteryjną, więc wolę dmuchać na zimne. I dziś wróciliśmy z pracy, wzięłam szybki prysznic, włożyłam sobie iladian i poszliśmy na obiadokolację do Ristorante. Przed chwilą wróciliśmy, poszłam siku i na papierze zobaczyłam śluz z krwią! Ale dosłownie tak jakby to były nitki krwi, ze 3, ale widoczne czerwone! Nawet mojemu J pokazałam. I jeszcze raz się podtarłam i jeszcze jedna nitka w śluzie. Nie wiem o co chodzi :/ Nigdy mi się tak okres nie zaczynał. A dziś też mnie brzuch pobolewał, jak od kilku dni zresztą.

Doczytaj na ulotce, czy można go stosować w czasie @. Ja kiedyś smarowałam się clotrimazolem i @ nie przychodziła mimo, że skończyłam brać luteinę i normalnie @ powinna być - tylko, że na ulotce jest napisane żeby nie stosować w czasie @ i ten lek jakoś sprawia, że zamiast krwawienia są tylko plamienia (i mnie wtedy ginka skrzyczała) :sorry: Poza tym skoro u Ciebie nie było spadku tempki na @, to to mogą być zwykłe plamienia w terminie @, niezależne od ciąży :tak:

No i dziś się wszystko wyjaśniło..... :(
Obudziłam sie z potwornym bólem głowy, zmierzyłam ciśnienie i było dużo za wysokie.. Wizytę u gina miałam wyznaczoną dopiero na 25.07 nie mogłam wziąść obecnych tabletek jakie mam na nadciśnienie z powodu podejrzenia ciąży, więc szybko google w ruch i szukam i dzwonię czy ktoś mnie dziś przyjmie. Udało się. Poszłam i okazało się, że to nie ciąża :(
Na przywrócenie okresu dostałam lek Provera, mam stosować przez 10 dni, w razie wystąpienia wcześniej krwawienia - odstawić. Jednak to nie wszystko.... Okazało się, że mam torbiela na jajniku, oraz mięśniaka :( Mięśniakiem mam się nie przejmować, zaś na torbiela dostałam antykoncepcje Madinette. Otrzymałam również zlecenie na wyniki z krwi - dużo tego i na markery nowotworowe... Boję się, że nie wiem... Mam okropnego doła i nie mogę usnąć... :-(

Oj strasznie współczuję :no: Tyle czekania! No ale Piaska ma rację - wiesz przynajmniej na czym stoisz!!! Co do torbieli, to wiesz, ja miałam taką przez kilka lat, a w ciąży się wchłonęła :-D I ponoć to się często zdarza :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
No i u mnie już dupa! Tempka spadła, już plamienie się zaczyna. Obudził mnie ból brzucha na @. Więc tylko czekać aż się rozkręci! :no::wściekła/y:

Witam, ale naskrobałyście ;-)

Amerie jak teścik? Trzymam kciuki &&&, daj znać :tak:

Conti nie ma rzeczy niemożliwych jak będziesz czuła, że owulacja się zbliża pakuj się i do mężusia, niespodziankę będzie miał :tak:
Anna jeszcze nic straconego trzymam mocno &&&

benfica życzę miłego wypoczynku i wracaj do nas z fasolką ;-)

ailatan według mnie Implantacja :tak: lub nadchodząca wredna @

Madley
ja też miałam torbiela na jajniku w zeszłym roku, akurat rozpoczęliśmy staranka i niestety też dostałam tabletki anty, ale po 3 miesiącach zniknęła i działamy :tak: a jaką dużą masz tą torbiel? Co do mięśniaków to nie wiem nic na ten temat :-(

elifit 8.07 ?
Mika1986 8.07
@
19ania90 10.07 II
karola1986 14.07 @
keit85 17.07@
ailatan1987 19.07
dośka1 20.07
tamaguczi 20.07
benefica 21.07
AniołekBB 25.07
Malgonia1 26.07
Dorcia 26.07
Nanncy 26.07
Susel 27.07
Tygryseczek 28.07
Fuma_Foch 29.07
olapalo 30.07
Piaska 30.07
Ewka358 3.08
Ulika 04.08

Mimimoo 5.08
Rybka33 5.08
Kingax1 7.08
żabucha 10.08
Conti 10.08

ola Ty musisz się gimnastykować przed mężem, a ja mam na odwrót :-D mój J nie daje mi spokoju mógłby codziennie :-D a jak mu odmawiam to jest wielce obrażony i czasami to nie wytrzymuje odwracam się swoimi 4 literami i udaje, że śpię, a on leży obok i mamrze.
U mnie dziś 10dc i szykuje się owulacja :-), ale od 3 dni już działamy żeby nie przegapić "tego" dnia :tak:

Madley - przykro mi, ale tak jak dziewczyny piszą - wiesz na czym stoisz. Widzę że masz już córeczkę więc na pewno wtedy inaczej się podchodzi do kolejnego dziecka.

Ja dziś nie wytrzymałam i zrobiłam test - oczywiście negatywny. Ale teraz przynajmniej troche ostudziłam swoje emocje i już nie podchodzę tak optymistycznie do sprawy. Raczej nastawiam się na @, może te plamienia to wlasnie jej początek...Pewnie moj organizm płata mi figle i w tym miesiącu wyjątkowo zachowuje się inaczej niż zawsze :-(

Ojej jak tu smutasnie ....a taki piękny dzionek za oknem !!!

Madley ...przykro mi...tulę !!! Znikną i mięśniak i torbiel i za 3 miesiące wracasz do staranek. Proszę nie załamuj się...ja akurat zawsze mam wiatr w oczy więc się przyzwyczaiłam...zły humor minie i będziesz widzieć pozytywy całej tej sytuacji !!!

Mariot ja zawsze powtarzam ...nie ma @ -jest nadzieja...z tymi testami różnie bywa !!! &&&&&&&&

Ewka...ojjj widzę że ściany się trzęsły !!! Twój mąż taki jak i mój...mógłby się kochać zawsze i wszędzie !!! Trzymam &&&&&&&&&&&&&

Ailatan poczekamy czy się rozkręci ...tak czy siak trzymam &&&&&&&

Olapalo widzę że i u Was ściany drżały...i dobrze...muszą z tylu serduszek być II !!!
Trzymam &&&&&&&&&&&&&

Piaska na pewno więcej dziewczyn jest, ale sądzę, że tylko nas podglądają na razie :tak:

Dorcia masz 100% racje mógłby zawsze i wszędzie muszę przyznać, że czasami mnie to wkurza bo ile można, ale tyle co ja z nim rozmów przeprowadziłam to szok po prostu. Mówię mu, że zmęczona jestem i nie mam ochoty, a on focha na mnie wali :szok: więc mu tłumaczę, ale jak grochem o ścianę, na drugi dzień to już mi nie odpuszcza :-D takie podchody robi, że nie ma siły żebym odmówiła :tak:.

Do dziewczyn które nie mają jeszcze konta, a chciałyby zarejestrować się na ovufriend proszę żeby zrobiły to przez ten link:

OvuFriend - Zwiększ Szanse na Zajście w Ciążę!

zbieram punkciki na pakiet premium :tak:. Jeżeli któraś z Was potrzebuje więcej informacji na temat ovufriend to z chęcią odpowiem na Wasze pytania ;-)

Witam Wszystkie. Jestem jak zwykle po dwudniowej nieobecności.

benfica - życzę spokojnego wypoczynku.

Madley -
przykro mi. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Pozytywne myślenie naprawdę pomaga. A stres ma negatywny wpływ na wszystko, więc trzymam kciuki.

Dziewczyny, jak to jest z zapisywaniem się na listę, podajecie pierwszy dzień przewidywanej miesiączki?? Ja chciałabym się zapisać na tę listę... Na 13.08.

Jestem w 7 dc, ovufriedn zakomunikowało rozpoczęcie fazy płodnej, ale nie damy radu przytulać się z mężem codziennie przez 2 tygodnie.... Ovu w poprzednim cyklu nie było w stanie określić dnia owulacji i zaczynam się stresować, bo nie wiem kiedy najlepiej byłoby się przytulać codziennie. Myślę, że od 14 dc do 20. Proszę o jakieś podpowiedzi...
Tryb pracy mojego T. wcale nie pomaga (pracuje w systemie 4-ro zmianowym) w regularnym współżyciu...

reklama
Do góry