reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

reklama
Karola i piaska trzymam kciuki !!!
Karola znajoma miała właśnie HSG w styczniu...a teraz jest w widocznej już ciąży !!! Mówi że przyjemne to nie jest,ale ponoć gorsza jest kolonoskopia :)
Piszę z telefonu więc wybaczcie niedociągnięcia !!!

SORRY już zedytowałam !!!

Ostatnia edycja:
dorcia to ja idę na HSG a nie lemonca :tak:

lemonca słyszałam, że i przy braku widocznego śluzu płodnego dziewczyny zachodziło, bo może nie masz go na zewnątrz ale w okolicach szyjki jest. czasami śluz nie wypływa. Ba. czytałam nawet, że wystarczy śluz wodnisty by przetransportował żołnierzyki do jajeczka.

castagnus (niepokalanek mnisi) reguluje hormony, tzn wiadomo jak ktoś ma duże wahania od normy to musi leczyć się powazniejszymi lekami, castagnus jest ziołowy, do kupienia w aptece bez recepty, ponoć obniża prolaktynę jak ktoś ma za wysoką. Ja go kupiłam ale nie biorę, ze względu właśnie na prolaktynę. Mnie o dziwo nie wyszła podwyższona, co najśmieszniejsze mam nawet poniżej normy. Dlatego wstrzymałam się bo nie chcę by czasami Castagnus jeszcze bardziej mi ją obniżył.

zaraz sprawdzę ile ja za niego dałam, jak któraś by była chętna to mogę odsprzedać.

piaska jak mam przeżyć ból porodowy to i takie HSG przeżyje, chociaż nie wiem nic o bólu porodowym domyślam się, że HSG jednak mniej boli :-D

piaska damy radę!!! kto jak nie my!!??? ja chyba będę piewrsza więc dam Ci znać jak było.

Ostatnia edycja:
dorcia to ja idę na HSG a nie lemonca :tak:

lemonca słyszałam, że i przy braku widocznego śluzu płodnego dziewczyny zachodziło, bo może nie masz go na zewnątrz ale w okolicach szyjki jest. czasami śluz nie wypływa. Ba. czytałam nawet, że wystarczy śluz wodnisty by przetransportował żołnierzyki do jajeczka.

castagnus (niepokalanek mnisi) reguluje hormony, tzn wiadomo jak ktoś ma duże wahania od normy to musi leczyć się powazniejszymi lekami, castagnus jest ziołowy, do kupienia w aptece bez recepty, ponoć obniża prolaktynę jak ktoś ma za wysoką. Ja go kupiłam ale nie biorę, ze względu właśnie na prolaktynę. Mnie o dziwo nie wyszła podwyższona, co najśmieszniejsze mam nawet poniżej normy. Dlatego wstrzymałam się bo nie chcę by czasami Castagnus jeszcze bardziej mi ją obniżył.

zaraz sprawdzę ile ja za niego dałam, jak któraś by była chętna to mogę odsprzedać.

piaska jak mam przeżyć ból porodowy to i takie HSG przeżyje, chociaż nie wiem nic o bólu porodowym domyślam się, że HSG jednak mniej boli :-D

piaska damy radę!!! kto jak nie my!!??? ja chyba będę piewrsza więc dam Ci znać jak było.

Karola - ja jestem zainteresowana tym lekiem.
Czasem zdarza mi się miewać typowy, rozciągliwy, przeźroczysty śluz, a czasem nie. Nie jestem tak zaawansowana jak Wy, stąd też moje zdziwienie. W ogóle nie mam pojęcia o czym czasem mówicie :-D muszę sprawdzać u brata gugla
Skoro nie mam nic stwierdzonego, staramy się od miesiąca o dziecko to czy warto brać te tabletki?? Czy one ułatwią cokolwiek? A może poczekać jeszcze, jak myślicie?

piaska i karola - ​powodzenia.

karola tak mi przykro, bardzo Ci kibicuje i byłam pewna, że to już "to" ;)
wiecie co oglądam te Wasze wykresy, i sie troche podłamałam, bo moj zupelnie inaczej wygląda, mało twgo, gdybym mierzyła temp o różnych godzinach a ja ją mierze co do minuty, zawsze w tym samym miejscu, czyli "tam" na dole :sorry2:. Może to dlatego, że ja nigdy nie mam temp. 36,6 tylko 36 ?? i denerwuje mnie to że raz rośnie i raz opada. no nie jest taka idealna jak u karoli... :crazy: Co jest nie tak ? mam się niepokoić ??

Karola...tak wiem że ty masz mieć HSG i piaska !!!
Już poprawiłam...dobrze myślałam a źle napisałam ...sorki !

TRZYMAM MOCNO ZA WAS &&&&&&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
elifit z betą się wstrzymam.
A wizytę u gin mam na 25.07 umówioną dopiero :dry:

Karolcia kurcze szkoda. Już myślałam, że zostanę forumową ciocią :blink:
Ale mam nadzieję, że w sierpniu zobaczymy tu zdjęcie teściora z II kreseczkami! :tak:

Karolcia, Piaska Oby HSG było jak najmniej bolesne!

reklama
czesc . dawno mnie nie było, przez te deszcze nie mialam internetu, jakas awarcia była.

Postaram sie nadrobić co pisałyście. :)

Mam pytanko wczoraj wieczorem skonczył mi sie okres. A dzisiaj popoludniu postałam sluz taki jak na dni plodne tylko nawet lekko zabarwiony nie był on zupełnie przezroczysty tylko taki jasniutko różowy.Ale to może pozostałości po @.

Nigdy tego nie mialam wiec szybko poszlam kupic test owulacyjny i wyszla mi bladziutka kreska 2 . Ale to chyba nie dni płodne co myślicie??

Do góry