reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

Witaj rybka :-) właśnie się dziś zastanawiałam co z Tobą ;-) no to trzymamy kciuki za nowy cykl &&&

elifit 8.07 ?
Mika1986 8.07
@
19ania90 10.07 II
karola1986 14.07
keit85 17.07
ailatan1987 19.07
dośka1 20.07
tamaguczi 20.07
benefica 21.07
AniołekBB 25.07
Malgonia1 26.07
Dorcia 26.07
Nanncy 26.07
Susel 27.07
Tygryseczek 28.07
Fuma_Foch 29.07
Piaska 30.07
Ewka358 3.08
Ulika 04.08

Mimimoo 5.08
Rybka33 5.08
Kingax1 7.08
żabucha 10.08
Conti 10.08

reklama
Hej.
Gotuję kaszę jaglaną. Najpierw zostawiam ją na noc, żeby namoczyła się w wodzie z octem winnym, a rano 15 min i ugotowana. Z łyżką masła sklarowanego. Potem w sumie jeszcze dodatkowo zalewam masłem sklarowanym. Świetnie rozgrzewa, a ja zmarźlak. Poza tym masło sklarowane jest rewelacyjne, jeśli chodzi o zdrowie, bo nie ma się na nie uczulenia, to super tłuszcz, a jesteśmy zbudowani z błon białkowo-lipidowych, więc tłuszcz też trzeba dostarczać. Poza tym nie ciągnie mnie po takim jedzeniu na słodycze i nie powiem, bo waga utrzymuje mi się niezła. A gotuję tę kaszkę też dlatego, że byłam u niesamowitego dietetyka na tygodniowym szkoleniu i to jest tzw. dieta na ciepły brzuch, czyli na ciążę.
Jakby któraś chciała, to mam nagranych kilka audycji radiowych, gdzie właśnie ten dietetyk radzi, jakich błędów unikać starając się zajść w ciążę.
A żeby było ciekawiej, to poznałam tego dietetyka, bo koleżankę dietą wspomógł w nowotworze, a inną dietą wyprowadził z cukrzycy. Mnie się udało w ciągu kilku miesięcy wyprowadzić dziecko z atopowego zapalenia skóry i alergii.
Dobra, ale się rozpisałam :-)

Karola...nie ma @ ...jest nadzieja !!! Dobrze że Ewka posta znalazła...różnie to przecież bywa !!! Trzymam &&&& żebyś mogła o @ zapomnieć na najbliższy rok !!!

benfica testowanko za 6 dni ??? Trzymam mocno kochana &&&&&&&&

karola nie ma @ jest nadzieja ;-) a jak się czujesz? Masz jakieś objawy na @?

ewka wypryszczyło mnie bardzo :dry: czasami czuję lewy jajnik, brzuch mnie pobolewał czasami ale dziś jakoś nie czuję bólu jak na @. (.)(.) nie bolą, sikam często ale to może z nerwów bo dziś mam pierwszą wizytę u endo i przeżywam :-D

oprócz trądziku to nie mam żadnych objawów na @. hmm, ale objawów na fasolkę też nie mam :sorry2:

19ania90 ogromne gratulacje, niech się fasolka zdrowo rozwija :-)

Karola, masz w planach zrobić bete?? Trzymam &&&&

Dziewczyny, normalnie koszmar, gardło boli, głowa boli, katar mi dokucza strasznie i jak tu się starać?? :-(

Mimimoo ja też dopiero co wyszłam z przeziębienia...mnie pomógł paracetamol i herbatka z soczkiem malinkowym !!! Staranek nie przerywałam :-D
Zdróweczka !!!

newsy są takie, że jest do duuuuupy! :no:

@ jeszcze nie nadeszła ale tempka znów spadła, test ciążowy negatyw czyli złudzeń już nie mam żadnych. :-(

tylko skoro nie udało się to gdzie podziewa się @??? mogłaby już przyjść to nowy cykl już by się zaczął, a czym szybciej zacznę nowy cykl tym szybciej będzie kolejny owulacyjny we wrześniu... :dry:

Karola, tempka nie spadła Ci poniżej linii, więc na razie nie powinno być @. Mnie test wyszedł dopiero po tygodniu od spodziewanej @, więc dopóki nie ma @, to jest nadzieja :tak:

Hej.
Gotuję kaszę jaglaną. Najpierw zostawiam ją na noc, żeby namoczyła się w wodzie z octem winnym, a rano 15 min i ugotowana. Z łyżką masła sklarowanego. Potem w sumie jeszcze dodatkowo zalewam masłem sklarowanym. Świetnie rozgrzewa, a ja zmarźlak. Poza tym masło sklarowane jest rewelacyjne, jeśli chodzi o zdrowie, bo nie ma się na nie uczulenia, to super tłuszcz, a jesteśmy zbudowani z błon białkowo-lipidowych, więc tłuszcz też trzeba dostarczać. Poza tym nie ciągnie mnie po takim jedzeniu na słodycze i nie powiem, bo waga utrzymuje mi się niezła. A gotuję tę kaszkę też dlatego, że byłam u niesamowitego dietetyka na tygodniowym szkoleniu i to jest tzw. dieta na ciepły brzuch, czyli na ciążę.
Jakby któraś chciała, to mam nagranych kilka audycji radiowych, gdzie właśnie ten dietetyk radzi, jakich błędów unikać starając się zajść w ciążę.
A żeby było ciekawiej, to poznałam tego dietetyka, bo koleżankę dietą wspomógł w nowotworze, a inną dietą wyprowadził z cukrzycy. Mnie się udało w ciągu kilku miesięcy wyprowadzić dziecko z atopowego zapalenia skóry i alergii.
Dobra, ale się rozpisałam :-)

O! To bardzo ciekawe co napisałaś! Mogłabyś wrzucić te audycje na jakiś serwer i dać link? :-D Dzięki za przepis na kaszę :tak: Sklarowane masło to takie podgrzane płynne zwykłe masło, które się kupuje w kostce?

karola to bardzo dobrze, że nie ma objawów @, chociaż moja @ ostatnio przyszła jakoś tak bezinwazyjnie "po cichu" bez bólu :-(, a objawy na fasolkę to jeszcze za wcześnie. Jak będziesz miała okazję to zrób betę, albo poczekaj kilka dni i powtórz test (jak @ oczywiście w tym czasie nie przyjdzie) a sio. Daj znać jak po wizycie u endo :tak:

Do przeziębionych - mnie w czerwcu chyba z 3 tygodnie męczył kaszel i katar, ale ja tego nie leczę czekam, aż samo przejdzie ;-) nic mnie nie bolało więc bez tabletek i syropków się obyło :tak:

Polecam syrop z cebuli, a wieczorem mleczko z masełkiem +czosnek. Jak mój J był chory to piłam razem z nim żeby nie czuć tego smrodku :-D

Ostatnia edycja:
Kurcze 2 dni bez Was i nie jestem na bieżąco..... ale pędzicie moje drogie :)
19Ania gratulacje! już ochłonęłaś? super nowina :) nie dałam rady wszystkiego przeczytać ale nadrobię wieczorem. Rybka więc jedziemy na jednym wózku - ja testuję dzień przed Tobą wiec niedługo staranka hehe życzę owocnych nocy i dni!
Karola @ wyjechała już do ciepłych krajów na najbliższych kilkanaście msc! Pójdziesz na betę albo testujesz niebawem czy czekasz jeszcze parę dni dla pewności?
Ja miałam napięty weekend. Byłam na pielgrzymce na Jasną Górę i wróciłam jakaś taka umocniona i spokojniejsza :) co ma być to będzie. Najgorsze że były straszne tłumy i przypadkiem oberwałam od pewnej pielgrzymki takim krzesełkiem turystycznym (takie jakby wędkarskie składane) w kolano i nic mi nie było a dziś nie mogę chodzić! nie wspominając o tym że schody pokonuje na pupie bo inaczej z bólu wyję. Banię mam taką na kolanie i gorączkuje mi. Znacie jakieś metody na szybkie pozbycie się opuchlizny/obrzęku po takim mechanicznym urazie? Przykładam kapustę i kefir ale niewiele pomaga. Muszę być sprawna do weekendu bo jedziemy na wczasy :0

reklama
Ulika- jeśli nie krwawi Ci ta rana po uderzeniu, to super efekty daje przykładanie oleju rycynowego. Szybko limfa zaczyna pracować i się ładnie rozchodzi.

olapalo - masło sklarowane można zrobić samemu, ale jest to dość pracochłonne, albo można kupić gotowe w prawie każdym markecie. Jest idealne do smażenia, bo ma Bardzo wysoką temperaturę dymienia.
Zrobię nowy wątek dietetyczny, myślę, że nikomu nie zaszkodzi, a pomóc może :-)

Do góry