reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

Nikusia witaj ;);)

Leemonca nie martw się, ja też w tych sprawach jestem świeżynką, ale dziewczyny na tym forum są cudowne i jak tylko poprosisz, każda z chęcia ci podpowie albo powie co i jak ;) ja narazie mierzę tylko tempke ponieważ mam zbyt mało śluzu i nie zawsze mogę stwierdzić do jakiej kategorii go przypisać, dlatego notuje śluz tylko wtedy, kiedy jestem go pewna. Ale jak się dowiedziałam, na dobry śluz też jest rada - wystarczy wiesiołek, który jutro zakupię i porozglądam się za ziołkami ojca Sroki (kobitki one też są na śluz ?? ).

a właśnie mam pytanie dotyczące wykresu, u niektórych dziewczyn jak oglądam wykresy to widzę długą pionowa i poziomą linie czerwoną, ona służy do wyznaczania owulacji ? a dlaczego ja takiej nie mam ? dlatego że zaczęłam w połowie cyklu mierzyć temp??

reklama
Ja też poroniłam z 2 dzieckiem. I nadodatek były to bliźniaki w 8 tyg ciązy byłam.Czułam wtedy rozpacz, ból z nikim nie chciałam rozmawiać. Szybko doszłam do siebie i poszłam do lekarza, a on że najlepiej odrazu sie starać a teraz mamy 2 chłopca.

Bardzo mi przykro:( Ale jak widać los się odwrócił i masz teraz drugą pociechę :) Tak więc cuda sie zdarzają :) I to jest właśnie piękne, dla takich chwil warto żyć - bo w końcu nie można się poddawać tylko walczyć, bo jest o co ....;-)

doska1 gdzieś czytałam, ale nie pamiętam gdzie dokładnie, że te zioła też są dobre na śluz a wynika to z tego, że one pobudzają pracę jajników,a to chyba przez zwiększenie estrogenów, które są zaś kluczowym czynnikiem w wytwarzaniu śluzu
sama mam nadzieję, że też mi w tym względzie pomogą, bo odkąd zaczeliśmy te 1,5 roku temu starania, to z moim śluzem też zaczęło być różnie, przez jakiś czas zupełny brak, teraz jest ale jakoś nie zgrywa mi się ze temp. (ten lepszy jest na jakieś 5-6 dni przed owulacją); dodam że brałam wiesiołek i jest trochę lepiej, ale szału nie ma, a najgorsze jest to, że przed staraniami to tego śluzu miałam naprawdę sporo i to w dobrym czasie... ale to tylko potwierdza, że jak zaczynamy chcieć to się zaczyna komplikować...:(

a właśnie mam pytanie dotyczące wykresu, u niektórych dziewczyn jak oglądam wykresy to widzę długą pionowa i poziomą linie czerwoną, ona służy do wyznaczania owulacji ? a dlaczego ja takiej nie mam ? dlatego że zaczęłam w połowie cyklu mierzyć temp??

ta linia to granica wyższych temperatur, w enpr ustawia się ją samemu a w ovufriend tak się nie da, tam program sam Ci ustali kiedy miałaś owulację i wtedy pojawią Ci się te linie, dopiero gdy owu zostanie stwierdzona (na postawie temperatury).

ta linia to granica wyższych temperatur, w enpr ustawia się ją samemu a w ovufriend tak się nie da, tam program sam Ci ustali kiedy miałaś owulację i wtedy pojawią Ci się te linie, dopiero gdy owu zostanie stwierdzona (na postawie temperatury).

to w takim razie wynikało by że albo jej nie miałam, albo była wcześniej zanim zaczęłam mierzyć ??

karola1986-21 - widzę, że planujesz HSG. Możesz napisać gdzie będziesz robić? Ja mam straszny problem. Do Matki Polki nie jestem się w stanie od 2 tygodni dodzwonić. Jak już mam dobry numer, to mi babka powiedziała, że wszyscy są na urlopach i żeby ogólnie próbować. A jak chciałam prywatnie w Gamedzie, to mi tyle badań przed do zrobienia rzucili, że w tysiącu bym się nie zamknęła ze wszystkim.

susel zdradź cóż to za kraj? Jakaś kraina mlekiem i miodem płynąca? :-D

piaska
nam też się przy pierwszym szybciutko (od razu wręcz), bez specjalnych obserwacji, więc nie myślałam, że przy drugim będą jakieś schody... ja Ci już odpisałam na regionalnym, ale MP nie polecam ze względu na aparat...:baffled:

ni-kusia współczuję :zawstydzona/y: spotkałam się z opinią, że po poronieniu samoistnym można się starać od razu, bo organizm jest dobrze przygotowany, ze względu na niedawną ciążę.

Ostatnia edycja:
to w takim razie wynikało by że albo jej nie miałam, albo była wcześniej zanim zaczęłam mierzyć ??

wcześniej to raczej nie bo raz, że masz za niskie temperatury jak na fazę lutealną a dwa, że dopiero niedawno wyszedł Ci pozytywny test owulacyjny. Moim zdaniem jesteś przed owulacją albo masz tak jak ja już miałam wiele razy, test owu pozytywny a owulacji nie było :baffled:

piaska mój Gin chciał mi już HSG zrobić w tym cyklu, na koniec roku szkolnego ale się nie zgodziłam, pracuje w szkole i cieżko by mi było załatwić sobie wolne na 2 dni przed końcem roku :sorry2:
dlatego postanowiłam odłożyć to w czasie i zrobić na spokojnie w wakacje.
będę robić w szpitalu w Sieradzu.

karola1986-21 - a czemu w Sieradzu, skoro jesteś z Łodzi?
Sorry, że tak wypytuję, ale nie wiem gdzie robić. Jak nie w Matce Polce, to nie wiem gdzie. Tylko prywatnie znalazłam.

reklama
Do góry